Latvala 2 sekunder före Evans på Korsika, Jerker Axelssonn vann Rally Uppsala, Grahn bröt och Ekström hälsar!

Andra dagen av WRC Tour de Corse blev inte alls så dramatisk som fredagens inledning där skyfallet ställde till stora problem, bland annat fick sträcka två strykas på grund av allt vatten, lera och stora stenar. Ett problem som de hårt pressade franska arrangörerna inte lyckades lösa till dagens etapp vilket innebar att samma sträcka som skulle körts som dagens inledande även den fick strykas. Att få de 43 kilometerna väg körklar över natten fixade man inte. Därmed blev även lördagen bara två sträckor lång. Lite ovanligt med en WRC-tävling med bara fyra sträckor körda efter två dagar och med tre kvar i morgon är det totalt sju sträckor, en mer än TV-Svängen
Det sista dramatiska som hände i går var att Sebastien Ogier fick bryta på transporten in till nattupehållet med trasig växellåda. Först punka och sedan detta, men spelar ju ingen roll då världsmästartiteln redan är säkrad. Att turgubben Alexander Lukas har en livslevande kopia är helt klart…BloggEvans
Elfyn Evans hade Jari-Matti Latvala flåsande i nacken när man gav sig ut på SS5 och när man så kört andra och dagens sista sträcka var han också förbi M-Sport Fiestan. Polo-åkaren leder med två sekunder och enligt Malcolm Wilson ska dom köras in i morgon. Wilson har klart deklarerat att poängen i märkes VM där han slåss med Citroén om silvret inte är så viktiga. Viktigare är att få en bra placering för Evans och då menar Wilson att vinna.
Även Latvala hade lite tur då även hans växellåda började krångla på sista sträckan så han fick gå över till manuell växling. Ändå var han över tolv sekunder snabbare än Evans. Trea är Andreas Mikkelsen drygt halv minuten bak. Kris Meeke har ersatt Mads Östberg som bäste Cittra och ligger fyra, 53,6 efter medan Östberg håller sjätte platsen lite mer än tio sekunder bak Meek.

2015 World Rally Championship / Round 11 /  Tour de Corse // 1st - 4th October, 2015 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport
2015 World Rally Championship / Round 11 / Tour de Corse // 1st – 4th October, 2015 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Mellan de bägge ”fransmännen” hittar vi Kevin Abbring som är snabbaste Hyundai och har 6,5 sekunder upp till Meeke.

*
I WRC 2 är det franske asfaltmästaren Maurin som är bäst på det och leder med 2,2 sekunder före Esapekka Lappi. Trea är Skoda nummer tre med Kremer i förarstolen, dock rejält distanserad över minuten till ledaren. Pontus Tidemand ligger sist i WRC2 efter sin olyckliga avåkning i går. I Junior WRC 3 ligger Ole Christian Veiby fyra.
Rallyt avslutas i morgon och sista sträckan, ”power stage” sänds direkt i SVT med start klockan 12.00. Blir det Ford eller Volkswagen i topp? Sätter en slant på VW…

*
BloggJekrerDu som minns mitt tips i SM-finalens Trimmat 4WD i fredags har också slutställningen i Rally Uppsala. 1:a Jerker Axelsson, 2:a Robin Friberg och 3:a Mats Jonsson. Därmed är det bara att gratulera Jerker och Mattias Andersson till andra raka SM-guldet.
Ende skåningen i tävlingen Joachim Grahn och Rickard Nilsson höll åttonde platsen i klassen med WRC-Focusen när man fick bryta på SS7 med tekniskt fel.

*
I den Trimmade 2WD-klassen hade jag inte helt rätt då jag trodde att Leif Peterson skulle ”go all in” och att då Emil Bergkvist och Tobias Söderquist skulle få svårt. Tänkte inte riktigt på att Emil satt i en Opel och hade jag gjort det så hade han så klart tippats som etta. Nu blev det så och nio sekunder efter kom Peterson som också säkrade SM-silver. Först på tredje plats slutade redan klare mästaren Söderquist.

*
I Otrimmat 4WD hade jag rätt på vinnaren Algot Öberg och även tvåan Joachim Carlström som fick silver medan Öberg tog hem bronset. Som trea hade jag Robert Blomberg som fick bryta och istället gled Rimos Lars Carlmark upp på sista pallplatsen.

*
Otrimmat 2WD har i år varit likställt med Mattias Ledin och så även i Uppsala. Seger med över en och en halv minut till gotlänningen Christoffer Jacobsson och som trea och siste man i klassen, Petter Palmquist.

*
Hade tuffare med tipset i Juniorklasserna och där Emil Karlsson i Volvo 940:an vann före min vinnare Daniel Röjsel i Corsan, bara sju sekunder skilde. 17,9 längre bak slutade BMW-åkande Patrik Adolfsson som trea.

*
Växjös Erik Telehagen vann inte som jag trodde utan slutade fyra med Hondan. Istället tog Fordåkande Jacob Jansson hand om segern men bara 0,4 sekunder före Sebastian Johansson. Pontus Lönnströms FWD-premiär blev mer än väl godkänd efter att ha kört in den lilla Renault Twingon på tredje plats.

*
Inte riktigt lika hög status som ett SM-guld men detta har ju ändå Bror Danielsson flera av sedan tidigare, så vann värmlänningen den Historiska Sprint och Backcupen med sin Ford Escort. I sista tävlingen som avgjordes på ”hemmabanan” Årjängstravet vann Bror både klassen och hela cupen. Stort grattis från Skåne!

*
BloggSandellIntensiv rallycrosshelg med deltävling i Turkiet för Rallycross-VM och på Barbados kör Patrik Sandell Global Rallycross. Jämten lyckades bra i kvalet och tog pole position inför söndagens finaler.

*
BloggMattiasI Turkiet går det bra för svenskarna och här satte Mattias Ekström snabbaste tid under lördagens kval. Hälsningen till konkurenterna inför söndagen kan inte missförstås…

*
Lite mer blygsamt men ändå race på fullaste allvar blir det för mig, Silver-VOC:en och runt femtio andra i morgon på Sturup Raceway där näst sista deltävlingen i RS-DM och Asfaltcup avgörs. Klockan 09.00 är det dags, blir tidig sänggång med andra ord…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *