Bloggaren i skamvrån efter Ljungbytips, Bouffier leder ERC-Rallye Corsica och tungt för Team Häggenäs på Nürnburgring!

Okej, rätt in i skamvrån, dumstruten på och skäms! Något annat är inte aktuellt för Motorbloggaren efter katastroftipset i 2WD inför Ljungbys Midsommardansen. Ber tusen gånger om ursäkt BloggBellborgDan Bellborg för att jag inte trodde på dig utan förlitade mig mer på Mattis Olsson som du dängde till med 5,5 sekunder.
Men än värre var att jag inte hade med min egen klubbkompis Thord ”Todde” Johansson med Emil Månsson i högerstolen på topp-tre och där klämde han sig in, tre sekunder bak Mattis. Kände att jag var tvungen att ringa upp Todde och be om ursäkt direkt efter målgång.
– Förlåt att jag inte trodde på någon pallplats för dig, sa jag ångerfullt via mobilen.
– Inga problem, svarade bagaren från Tollarp.
– Det trodde jag inte själv heller!
BloggToddeTodde erkände även att de två senaste åren har varit tunga med den gula 940:an.
– Innan har bilen bestämmt, men nu har vi fått ordning på fjädring och stötdämpare och redan i SSR kändes det betydligt bättre, avslöjade Todde.
Fyra bak Todde och Emil hamnade Kjell Fransson som tog Midsommardansen som lite uppladdning inför Midnattsolsrallyt där Vimmerby-snickaren ska köra den från Finland inhandlade VW 1303:an.

*
Måste även nämna ett annat Hörbyekipage, Bengt Rangtoft och Patrik Thörnquist. För knappt två år sedan skotade paret sin 940:a kraftigt på hemmasträckan Röan i TV-Svängen och hamnade på sjukhus för ”service”. I helgen var det comeback med nybyggd bil och Bengt hade planen klar.
– Vi tar tre tävlingar och bara känner på bilen, sedan får vi se om det går att gasa igen!
Men redan i comebacken körde paret in på elfte plats och detta före tävlingsvana klubbkompisarna Lars Mårtensson och Lars Servin. Mycket starkt jobbat Bengt och Patrik!

*
Stoffe Nilsson hade som väntat inga problem alls att vinna Midsommardansen. Tvåa slutade klubbkompisen Ingvar Andersson men drygt fyrtio sekunder efter och trea ännu en Subaru genom Osborn Ekelund.

*
Sedan vann inte Håkan Ståhl VOC utan Per-Olof Thörnberg var vassare den här gången. När hände det senast att ”Ståhlmannen” inte stod överst på pallen i VOC, jag minns det knappt…

*
small_breen180513Korsika är det stentufft mellan fransmannen Bryan Bouffier, Peugeot 207 och ERC-ledaren Jan Kopecky från Tjeckien i sin Skoda. Efter nio sträckor och där två återstår, skiljer tio sekunder mellan de båda asfaltspecialisterna. Trea är irländaren Craig Breen som fick ihop skrotet efter malören inledningsvis, men är 1.22 efter ledar-Peugeoten. Dessutom har det strulat mest hela tiden för Breen och Peugeoten ser lite ”använd” ut om man säger och på bilden som Chris Rawes/ERC Rally Radio är man för. Men det är stentufft till fyran f.d Subaru och F1-åkaren Sarazin som kör Mini, för övrigt samma bil som vann rallyt i fjol men då i händerna på Dani Sordo. Bara 0,6 sekunder skiljer de båda åt och femman gamle WRC-friskusen Delecour är långt över minuten bak de två.

*
Robert Kubica har inget flyt i sin rallykarriär. Ledde till att börja med innan Cittran började krångla och han fick ge upp efter sträcka sex. Följde rallyt i går på Eurosports livesändning klockan 20,00, riktigt bra tycker jag. Här påstods det att Kubica är den som vunnit flest sträcksegrar i årets ERC. Trots detta har polacken aldrig vunnit någon tävling, surt för Kubica kan jag tycka!
Nu är han inte ensam att ha fått bryta i de ”10 000-kurvornas rally”, av de knappt sextio startande har arton kastat in handuken.

*
BloggHäggenäsDet går tungt för Team Häggenäs från Hörby i 24h på Nürbrugring. Redan i början misstände teamets Seat men nu verkar man ha fått ordning på detta. Placeringen är 103:a av totalt 176 team som fortfarande är kvar på ”det gröna helvetet”.

6 svar på “Bloggaren i skamvrån efter Ljungbytips, Bouffier leder ERC-Rallye Corsica och tungt för Team Häggenäs på Nürnburgring!

  1. Hej.
   Efternamnet var rätt, bilen var rätt, placeringen var rätt så tre av fyra rätt tycker jag ändå är hyggligt bra. Inlägget skrevs mellan uppvärmningen och pingstaftonsfirandet…
   MVH
   Tommy
   PS. Det är klart han heter David.DS

   1. Det var ju ”ganska” bra 🙂 nästa gång så är nog David med i topp tipset tror jag nog !!
    P.s Davids far som även körde service igår heter ? Ja just det Dan 😉 så nästan 3,5 rätt ju d.s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *