Konkurrent till Midnattssolsrallyt och stjärnskådisen i Göingeskogen!

Nu får Midnattsolsrallyt konkurrens! Nej så farligt är det nog inte, men till sommaren kommer ännu ett ”rally” för klassiska/historiska bilar att köras i Sverige. Namnet Midsummer World Rally låter onekligen pampigt och lite mer imponerande än klassiska Midnattsolsrallyt.
Den nya varianten är enbart öppen för bilar fram till 1971 och är inte alls någon fortåkartävling. Tvärtom är nog tanken att man ska njuta av det svenska sommarlandskapet, mer än blåköra livet ur klenoderna…
Rallyt startar i Stenungsund den 23 juni och går via många exotiska platser, till exempel Jönköping passeras, innan man når fram till Stockholm. Här vänder man och åker tillbaka för att nå slutmålet i Lysekil. Så har du en lämplig bil, inget speciellt för dig dagarna kring midsommar, sno då på med anmälan för bara hundra ekipage tillåts starta.
Ja där är ju ett litet krux till, startavgiften. För att få åka med din gamla Volvo eller vad du nu har hemma i garaget, får du ”lätta på läret” rejält, 28 000 kronor är startavgiften för dig och din kartläsare. Skulle du även vilja ta med lillpågen i baksätet, kostar det 14 000 kronor till. Visst, du får både mat och boende under rallyts gång men ändå, 42 000 för tre personer och några dagars bilåkande. Var där någon som sa att bilhobbyn är billig?
Som vanlig löntagare är det snudd på astronomiska summor och man kan faktiskt undra hur arrangörerna tänker. Fast det är kanske jag som är på fel spår, antagligen blir det som med Midnattsolsrallyt, lapp på luckan och gallring…
Det finns ett talesätt ” den som gör en resa har alltid någonting att berätta”, jag instämmer. För några dagar sedan var jag ute på ett fotouppdrag i de nordligare delarna av spridningsområdet. Kan tyvärr inte vara mer exakt, vi har konkurrenter med både stora öron och ögon. Hade (som vanligt säger mina kamrater) inte varit tillräckligt uppmärksam när jag fick vägbeskrivningen så till slut stod jag helt ”lost” i skogen utan mobiltäckning. Körde runt lite planlöst och letade efter någon att fråga. Om jag säger, det var ju inte folksamling som Hötorget precis. Men till slut, på en ännu mindre skogsväg kom en man gående från sin gård upp mot ”stora” vägen. Snabbt ner med rutan och jag hasplade ur mig min vägfråga. Mannen tittade vänligt på mig, men påstod att han inte förstod vad jag sa. Upprepade frågan på lite mer riksvenska och högre volym. Då förstod han, men kunde tyvärr inte hjälpa mig. Hela tiden tyckte jag att jag kände igen honom och se då klack det till.
– Det är ju du, skådespelaren i …….., hasplade jag ur mig.
Mannen nickade och gick lite leende därifrån. Alltså, här mitt ute i göingeskogen bor alltså en av våra mest kända skådespelare, dessutom snart bioaktuell i en ny svensk storfilm. Jag var helt stum en lång stund innan jag fortsatte mitt letande. När mobilen till slut ville koppla upp igen, ringde jag tidningens filmguru Anders Mårtensson. Han trodde mig inte, så jag tvingade honom att leta på Eniro och se, där stod stjärnan med namn adress och hela konkarongen. Behöver jag säga att nöjesredaktionen gick igång till hundra procent, en filmstjärna mitt i tidningens spridningsområde, som ingen dessutom haft den blekaste aning om. Nu gäller det bara att övertala till en intervju så är julen räddad på Nöjet!
Tur att man inte alltid lyssnar så noga på allt skit som sägs…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *