Ännu ingen final i Rally-SM 2011 däremot klar kalender för SSRC!

Fortfarande är inget klart vem som arrangerar finalen i Rally-SM 2011. Rykten florerar, ett av de vildaste var att finalen skulle köras i Norge, men detta dementerar SM-generalen Bertil Klarin bestämt i en artikel i Östgöta Corren. I samma artikel ger sig Rallyutskottets ordförande Joakim Berg och boende på Bjäre, sig själv och resten av ansvariga mer eller mindre underkänt.
– Vi jagar och ligger på så mycket vi orkar, men det händer ingenting ändå. Det är naturligtvis uselt att vi inte kan ha tävlingskalendern för vårt nationella mästerskap klart ännu.
Man kan naturligtvis inte annat än hålla med Berg, frågan är vad som är problemet. Finns det ingen villig arrangör, ställs det för stora krav från förbund/aktiva eller vad? SM-general Klarin hävdar att finaltävlingen kommer att presenteras den här veckan och anledningen till dröjsmålet kommenterade han så här i Corren.
– Det beror enbart på att jag är kräsen. Jag vill att en final ska bli riktigt bra och nu känner jag att jag hittat rätt. Under den här veckan kommer det att bli officiellt vem som får finalen.
Vi får väl se, snart är veckan slut…
Då är de bägge småländska ”Anderssönerna” Martinsson och Karlsson som står bakom Sydsvenska Rallycupen snabbare. Redan nu, drygt fyra månader före premiären har man en komplett tävlingskalender för 2011 klar. Imponerande, visst men egentligen är det en självklarhet för att underlätta planeringen för alla som tänker åka respektive serier och cuper. Så här ser Sydsvenska Rallycupen ut 2011.

2 april Simrishamnsmixen Simrishamns MK
22 april Silverratten Älmhults MK
7 maj Kong Christian Race Kristianstads MK
21 maj Skilling 500 Skillingaryds MK
4 juni Sydrallyt (SSR) Ljungby MK
18 juni Dackefejden Wäxjö MS
30 juli Vilda Ryd Racet Ryds MK
20 aug Emiltrofén Vimmerby MS
10 sept TV Svängen SMK Hörby
24 sept Karlskronapokalen Karlskrona AK
15 okt Final SSRC Wäxjö MS

Inga direkta överraskningar, att Asarums MS tagit time out och att Karlskrona ersätter, har jag redan berättat i bloggen. Möjligtvis håller jag tummarna lite extra för Ryds MK och Vilda Ryd Racet. I somras laddade man på lite extra och tänkte arrangera en två-dagars tävling. Tyvärr svek förarna och man tvingades ställa in det ambitiösa försöket. Den här gången kan jag garantera att det blir fler som anmäler sig. Sydsvenska Rallycupen kan mycket väl bli lite av ”utmanare” till Rally-SM, nu när Supercupen försvunnit!

3 svar på “Ännu ingen final i Rally-SM 2011 däremot klar kalender för SSRC!

 1. Kul att du tror att sydsvenska rallycupen kan bli en utmanare till nedlagda supercupen, men närmaste tävling i Vimmerby från ”övriga rallysverige, 30 mil från stormälardalen där runt 60% av rallyåkarna finns. Önsketänkande Tommy, eller hur? Och att ha några onotade race i en stor ”rikstäckande rallycup” på erkänt svåra småland/skånevägar, nja tveksamt.
  Men jättekul att det blir en riktigt schysst sydrallycup 2011.

 2. Hej Newbeach (är det Nystrand?)
  Visst är det en bit från Mälardalen, men det tror jag inte har så stor betydelse om man ser till hur Supercupen var lokaliserad, den täckte hela landet. Säg istället, vad är alternativet om man inte vill åka på SM-däck och tycker att DM är lite för lokalt?
  Sen, vad då ”onotade race”? Mig veterligen är samtliga deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen notade av cupgeneralen Anders Martinsson himself. Är det någon ändring för 201, så är detta okänt för mig…
  God JUl
  Tommy

 3. Cupledningen har inte för avsikt att dra igång ett alternativ till Supercupen eller SM. Man har skapat en stark cup med lokal sponsring och vill där med hålla serien lokalt i södra sverige. Alla tävlingar är notade av Anders Martinsson. Vi får hoppas att serien blir en succe även 2011, vilket är högst sannolikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *