Klassikerfinal+ nytt namn på gammal classiccup och Simon=rallylöfte!

Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000004059 StartFragment:0000000451 EndFragment:0000004043

I helgen sätter Nässjö MK definitivt punkt för rallysäsongen 2010 genom Klassikerfinalen, Novemberskölden. Att döma av intresset så är det många åksugna, 156 anmälda är imponerande med tanke på tiden på året. Av dessa kör fyrtiofem om poäng i Klassiska och Historiska Rallycupen där inget är avgjort inför finalen. Precis som det ska vara, även om Tony ”Roten” Jansson har kopplat segergrepp i HRC-cupen, delen för de lite ”nyare” bilarna. Roten i Escorten leder sju poäng före ”hemmaåkaren” och märkeskollegan Sven-Åke Angerd.

I delen för de äldre bilarna, upp till 1965 är det lite jämnare mellan ettan Jonas Gustafsson från Gävle i en Saab Sport och tvåan Volvoåkaren Håkan Holm från Vallentuna. Bara tre poäng skiljer.

När man kollar in klassikernas tabell, är det inte svårt att förstå att man nästa år lägger tonvikten på deltävlingarna i ”Mälardardalen och kringliggande fäbodar”. Den absoluta majoriteten hör hemma just här och bäste skåning är elektrikern från Gärsnäs Nisse Schöön, i den stora Mercedesen. Nisse ligger 35:a i Historiska Rallycupen…

Nässjö och småländska höglandet i november kan vara väldigt lurigt vädermässigt. Har hänt att det både varit snö och blåis på specialsträckorna, men det lär man slippa i år. Väderprognosen pekar istället på fem plusgrader, svag vind och 0,5-2,0 milimeter regn, nästan snudd på Mallorcaväder.

Novemberskölden har aldrig varit skåningarnas första val när det gäller höstrally. En enda skåning finns på plats i de ”vanliga” klasserna och det är SMK Hörbys 19-åriga löfte Simon Nilsson med pappa Dan som co-driver. Smon fick sin licens i våras och premiären begicks i Kristianstad med fullt godkänt resultat. Efter detta har han och pappa kört tretton tävlingar med den väl inkörda gula Volvo Originalaren. Noter har inte använts i Volvohytten förrän på slutet och att då kunna redovisa följande facit, inga brutna tävlingar, nia i DM av tjugofem förare, femma i C-förarcupen och samma placering för C-förarna i Sverige-Serien, är inget annat än imponerande!

På tal om Klassiskt rallytävlande så har PR Tryck Classic Rally Cup nu gjort klart med ny huvudsponsor för 2011. Cupen byter namn till Teknos Classic Rally Cup och blir ett fullgott alternativ för alla sydsvenska rallyåkare med klassiska rallybilar.

Har du ingen sådan men är sugen på att köpa en och vara med, så är en av landets mera kända bilar till salu i Göteborg. Bilen det handlar om är den vita Volvo P1800 som figurerade i filmen ”Rallybrudar” och till det facila priset av 198 000 kronor. Med den är du garanterad start i Midnattssolsrallyt 2011, något alla Amazon och 142:e åkare aldrig kan vara säker på!

Till sist så har vi haft och har problem med svarsfunktionen på kommentarerna här på bloggen. Svaren försvinner och det är det kanske få som sörjer?

2 svar på “Klassikerfinal+ nytt namn på gammal classiccup och Simon=rallylöfte!

  1. Hej Ulf.
   Inte fullt ut. Det kommer att bli tio deltävlingar, sex räknas varav hälften körs i Södra och andra hälften i Småland, Västergötland och Östergötland.
   Upplägget blir i stort sett som tidigare, dock ökad prispott och premiär i Simrishamn den 2 april och finalen i Asarum 24 september.
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *