Simrishamn återupptsår på rallykartan när det körs Rally-DM 2011!

Vi börjar med en riktigt glad rallynyhet, Simrishamns MK gör comeback som arrangör och planerar för att forna stortävlingen Simrishamnsmixen ska bli DM-premiär första helgen i april 2011. Förr, alltså innan millenieskiftet var Simrishamnsmixen gruspremiär för de flesta av landets storfräsare och ofta höll startlistan SM-kaliber. Kanske lite för mycket att hoppas på, men visst är det här positivt. När de flesta klubbar lägger eller kortar ner sina tävlingar, går entusiasterna i ”sillastan” mot strömmen och startar upp istället. Heja alla grabbar och tjejer nere på Österlen, starkt jobbat!
I helgen är det ”Rallymöte för alla” i Hässleholm och här brukar ventileras både det ena och andra. Lagom till mötet har en grovplanerad tävlingskalender plockats fram, där Simrishamnsmixen då är den stora överraskningen. Två veckor senare är det dags för Trelleborg och Anderslövsrallyt. Normalt sett så brukar Kristianstad köra Kong Christian Race i slutet av april, men till 2011 väljer man att flytta fram till sjunde maj. Oavsett hur sträng vinter vi får måste man väl ändå utgå fran att snön försvunnit till dess? Statusen på Kongen är oviss vad bloggaren lyckats lista ut. Rallyklassikerna har valt bort sydsverige och Kristianstads MK har tackat nej till Sverige-Serien för Volvo Original. Orsaken lär vara att serien kräver alltför hög ekonomisk ersättning från arrangörer som vill vara med.
Långt uppehåll blir det sedan fram till Karlskronapokalen första lördagen i juli. Riktigt sommarrally har inte förekommit i DM-serien på många år. Kul!
Snapphanerallyt ingår i SM och därmed lär inte DM vara aktuellt för Hovdalafältet det här året. Istället är SMK Hörby och TV-Svängen i början av september som följer efter Karlskronapokalen. Långt uppehåll, drygt två månader att slicka såren…
DM-final blir Ekratten sista helgen i september och den blir självklart lika utslagsgivande som vanligt. Själv hoppas jag att Åke Månsson & co kortar första sträckan så jag slipper samma skit som i år!
Till detta ska ytterligare två deltävlingar plockas in och då är det tävlingar i Småland. Vilka är oklart, men det lär stå mellan, Växjö, Skillingaryd, Vimmerby och Ryd. Till detta ska läggas Sydsvenska Rallycupens tio deltävlingar som kan öka i status nästa år då Supercupen lagts ner.
Vad gäller RS-DM har tio arrangörer anmält intresse och här svarar SMK Hörby för premiären den 27 mars med Express-Specialen. Sist ut den 23 oktober är Eslövs MK och Kanonen. Bra, då är DM-vinnaren Mats Andersson på hemmaplan när han tar emot publikens ovationer för ännu ett guld. För ingen tror väl ändå på fullt allvar att någon, någonsin ska rubba Mats från Kungatronen när det handlar om asfalt.? Jag tror det åtminstone inte!
Till sist lyssnade jag på Radio Kristianstad när jag körde till jobbet i morse. Till studion hade en lokal ”Bosse Bildoktor”, Mats Nilsson kallats inför att snacka vinterbil. Många god råd, där det bästa var ”köp dubbdäck om du vill köra säkert i vintertrafiken”. Skönt att fler och fler börjar förstå vad det handlar om. Har också noterat att mothuggen både via mail och kommentarer blir färre och färre. Är argumenten för dubbfritt slut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *