Klart vad DTCC-åkaren Jens Edman kör i vår och har Maud svalt för mycket etanol!

Först hade jag idag egentligen tänkt blogga lite om Mattias Ekströms positiva inhopp med Seat-teamet i STCC. Sedan sprang jag på fd. STCC och DTCC-åkaren Jens Edman på macken i Hörby och naturligtvis kom vi då in på hans framtida racingkarriär. Tyvärr kunde inte Jens meddela något positivt varken med Saab-satsningen eller något annat. Men köra i vår och sommar skulle han definitivt.
– Fast det blir bara med barnvagn, då jag precis blivit pappa, skrattade Jens.
Allt detta dock kom av sig efter att ha läst dagens Kristianstadsblad. Först fick jag titta på almanackan, nej det var inte första april. Nästa tanke var att Maud Olofsson inte hade nöjt sig med att sniffa på etanolen när hon tankade sin ”Miljö-Focus”, utan tagit hela pumpmunstycket i munnen och bara svalt. Det jag tänker på är naturligtvis utspelet i Malmö där hon förutspådde biltullar i betydligt fler städer än Stockholm. Till och med Kristianstad skulle sättas på biltullskartan i framtiden. Man tar sig för huvudet, biltullar i lilla Kristianstad!
Anledningen till detta skulle vara finansiera utbyggnaden av E22:an och att bygga ut Pågatågstrafiken. Alltså räcker det inte med alla miljarder vi bilister överskattas med varje år, nu ska vi dessutom behöva betala extra för att åka ”till stan och shoppa”. Undrar vad Handelsstaden Kristianstads medlemmar gillar detta? För naturligtvis kommer inte biltullar att drabba Center Syd i Lödde eller Nova Lund som ligger utanför centrum.  Man kanske även då kan dra slutsatsen var folk väljer att åka och shoppa i Mauds framtid…
– Trängselavgifter är ett verksamt instrument för att styra trafikflöden i områden där det behövs, konstaterar Maud.
Hallå, trängsel i Kristianstad, när är det trångt i centrum? Är det vid fler tillfällen än vid studentkörningen i juni? Man trodde man hade hört alla dumheter som finns, men så länge det finns politiker behöver man aldrig vara orolig att dumhetskällan ska sina. Dessutom kommer uttalandet från den del av politikerna som trots allt på pappret är mest ”bilvänlig”. Vågar bara inte tänka på vad andra sidan, de röd/gröna bilhatarna kan komma upp med för tokiga förslag i framtiden.
Miljöpartiet har till exempel redan framfört att man vill skynda på införandet av trängselskatter i Skånes större städer. Större städer, vilka är stora städer i Skåne? Malmö ja kanske, Helsingborg och Lund ytterst tveksamt och resten är ju rena miniatyrer i sammanhanget. När det gäller att mjölka mer pengar ur ”bilkon” är helt klart inga argument för dåliga från politikerna.
Snart kan vi kanske även vänta oss glesbygdstullar på landsbygden. För med så lite trafik det är på de vägarna, blir ju underhållet väldigt dyrt i förhållande till antalet bilar. Då är det väl inte mer än rätt att man får betala en liten avgift när du kör mellan Lönsboda och Sibbhult eller Näsum-Vånga. Fast å andra sidan behöver du ju inte ta bilen, Pågatåget kommer ju att stanna både i Sibbhult och Näsum om jag förstått det hela rätt, eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *