Ola Nilsson klar för Scirocco Cup i Tyskland och ”Gonatt Sverige”…

Hässleholmaren Ola Nilsson är klar för Scirocco R Cup i Tyskland. Se där, dagens absolut gladaste motorsportnyhet för oss skåningar. Efter fjolårets succé i Ginetta G20 Cup som Ola vann och även blev tvåa i RM har han jobbat hårt för att få till en styrning i den här nya cupen som ersätter Polo Cup. Hårt jobb som till slut gav resultat, bara att gratulera Ola och inte minst pappa Hans som stöttat hundraprocentigt under alla år.
Hans skötte under många år ”kontoret” till John Nilsson när han var som allra mest framgångsrik med Audi Quattron i Rally-SM. Då känd för att vara både noggrann och extremt pålitlig i hytten, så sämre stöttning kunde absolut Ola ha fått. Nu är det bara att hoppas att satsningen bär ännu längre och det finns det goda utsikter till. För Scirocco R Cup körs samtidigt med DTM, världens största och tuffaste standardvagnsmästerskap ( ursäkta STCC ) och kanske det absolut bästa skyltfönstret för en ung racingtalang…
Så kom igen Ola visa nu att det svenska stålet biter i Scirocco R Cup och att det finns fler racingtalanger bakom Mattias Ekström!
För några timmar sedan steg Skånegänget Thord ”Todde” Johansson, Mikael Larsson och Staffan Ahlström tävlande för SMK Hörby och Simrishamns MK gänget Joachim Grahn och Osborn Eklund iland i Visby för att åka populära Rally Gotland. Grahn och Todde är välkända gäster på ön medan det blir en ny bekantskap för de övriga.
I fjol var Tollarpsbagaren på väg mot en topplacering när en extremt dumt placerad sten stod i vägen för bakvagnen på 940:an och så var det äventyret över. Nu är han revanschsugen till tusen ( inte minst efter punkan i Anderslöv) så bli inte förvånad om det är en ”fastlänning” som står överst på prispallen efteråt…
Vulkanutbrottet på Island påverkar även Rally Gotland, tro det om ni vill. Men sjukhuset i Visby har aviserat för arrangörerna till Rally Gotland att det inte går att flyga ambulanshelikopter om så skulle krävas. Tävlingsledningen har tagit beskedet till sig, men har inte för avsikt att vidta några extra åtgärder. Förhoppningsvis ett rätt beslut?
Till slut så var det inte bara jag, tack och lov som reagerade på etanolsniffande Mauds utspel om biltullar i Kristianstad. Kommunalrådet Bengt Gustafsson hade ungefär samma uppfattning vilket hedrar honom. Som en koppling till detta kollade jag lite på tv i dag och kom in på riksdagsdebatten där bland annat Anders Borg pressade diverse röd/gröna på det faktum att bensinpriset ska höjas omedelbart med två kronor litern om de vinner valet. Precis som vanligt fick varken jag eller Borg något svar på om det verkligen skulle ske och vilka konsekvenser detta skulle få för ”vanligt bilfolk”. Men jag och många andra borde faktiskt ligga sömnlös inför valdagen. Fasansfulla tanke om det blir röd/grön seger och nästa tanke blir då Gonatt Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *