Ekström bildar Seat-team och kul när man har fel!

Dagens gladaste motorsportnyhet är utan tvekan bomben som Mattias Ekström släppte inför STCC-premiären nästa helg igen. Ihop med teamchefen Tobias Johansson bildar han ett Seat-team med Roger Eriksson och Dick Sahlén som chaufförer. Nu blir det inte de segerrika dieselbilarna man satsar på, utan två konkurrenskraftiga bensinversioner av Seat Leone.
Måste kännas skönt och lite av en revansch för Tobias Johansson som i fjol satsade helhjärtat på VW: och biogas.se projektet, men lyftes bort och ersattes av Tommy Kristofferssons KMS-team. Nu menar Johansson att han är klar med biogasbilarna och nu är det Seat som gäller.
Namnet på teamet blir Mattias Ekström Junior Team och kommer att förutom de två Seatarna i STCC även bestå av tre bilar i JTCC, två Golfar och en Audi A3. Personligen tycker jag att Mattias satsning känns helt rätt och hoppas verkligen att det kommer att gå bra för teamet. Fast så långt som att önska vinst kan jag självklart inte gå, vi har ju vår egen ”local hero”, Johan Sturesson…
Kul är det ju sällan när man har fel, men just nu känns det lite kul när jag kollar in anmälningslistan till Preem Näsby Kong Christian Race. I fredags konstaterade jag att rallyintresset verkade lite svalare i år och att det bara var knappt hundrafemtio anmälda till Kristianstad. Något nytt deltagarrekord blir det inte slog jag fast, men nu med en dag kvar av anmälningstiden börjar jag tvivla. Klockan 17.50 idag måndag har 193 förare anmält sig och det lär komma till ytterligare några. Kanske det kan bli tangerat rekord, vem vet?
I Midnattsolsrallyt har strömmen av anmälningar mattats av något och nu är man uppe i 170 ekipage. Senast anmäld var Bilsportförbundets ordförande Kåge Schildt med sin fantastiskt fina Austin Healey 3000. Samme Schildt som i helgen blev omvald för ännu en period som ordförande. Vid årsmötet som för första gången hölls i Visby fick även Bromöllaboende Jårs Damberg hedersutmärkelsen Guldratten. Jårs var med och drog igång Rallyklassikerna för cirka tjugo år sedan och var också den som återupplivade Midnattsolsrallyt 2006. Tyvärr kom där grus i maskineriet ganska omgående efter premiäråret och Jårs valde då tråkigt nog att kliva av hela arrangemanget. Bilsportförbundets utmärkelse är ett mycket litet plåster på såren för kämpen Jårs!
Till sist måste ni gå in på You tube och knappa in ”Kalle Rovanperä”. Då dyker där upp en helt sanslös video med åttaårige ättelägget till förre VM-åkaren Harri Rovanperä i en vass Toyota Starlet. Han kastar runt Toyotan på både snö och grus och där är ingen tvekan om vad han kommer att syssla med den dagen han får körkort!

2 svar på “Ekström bildar Seat-team och kul när man har fel!

 1. Hej Tommy! Vet inte vad tidigare rekordet ligger på men klockan 13.30 var det 215 anmälda till Preem Näsby Kong Christian Race. 98 förare kör Volvo…..
  I startfältet finns det 26 förare som tävlar för SMK Hörby.
  A-förare 2WD verkar bli rena getingboet. Verkligen något för Todde att bita i.

  1. Hej Kurt.
   Har själv inte riktigt koll på var rekordet ligger, men det måste vara nära. Kanske kan någon i Kristianstad MK svara på detta? Vad gäller SMK Hörby så undrar man ju var de tio ytterligare som var med i Anderslöv gör den 24:e?
   För Todde blir det något att bita i helt klart, men på ”hemmaplan” blir han svårslagen. Kanske någon Opelåkare kan slå honom, vem vet?
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *