Klart att IRC ersätts av ERC 2013, nya Peugeot R2 en vinnarbil direkt och motorfolk mot cancer!

Nu verkar det helt klart att IRC går i graven och ersätts av ERC 2013. Lagom till starten i finalen på Cypern på fredag har promotorn Eurosport lovat att presentera en så gott som fullständig kalender. Än så länge är bara premiären i österrikiska Jännerrallyt officiell så det blir spännande att se resten. Kanske till och med kan öppna upp för ett ERC-inträde för South Swedish Rally som har ett historiskt förflutet som arrangör i Rally-EM. Men fram till att detta blir verklighet ska där ”flyta mycket vatten under broarna”, många rallybilar ha startats och inte ens då är det säkert att det åter blir en EM-Tävling i Sverige. Blir prislappen lika saftig som när SSR undersökte att vara med i IRC lär detta bara bli en dröm…


Nya Peugeot 208 i R2 utförande ser ut att bli en riktig vinanrbil och när Bryan Bouffier premiärkörde i Rally Sanremo blev det klasseger direkt och han ledde från start till mål. Trots att det var premiär visade sig bilen mycket driftsäker och utan barnsjukdomar. Nu fortsätter utvecklingen med start i tävlingar både i Belgien och Frankrike. Det är inte heller någon större hemlighet att nykorade svenske mästaren Jonas Olsson i Åhuskärr när en dröm att byta Fiestan mot en 208, allt hänger på sponsorerna om jag förstått Jonas rätt. En kort uppmaning till er som sitter på stålarna, ställ upp och ge den förste skånske SM-vinnaren en rimlig chans att utveckla sig!
Fick ett telefonsamtal häromdagen från hässleholmaren Fredrik Dehlin. Han berättade att hans mormor nyligen gått bort i cancer och nu ville han dra igång ett projekt att samla in pengar till Barncancerfonden med rubriken ”Vi gasar mot cancern 2013”.
Upplägget är enkelt enligt Fredrik, som tänker sälja lotter där vinsten består i att åka som kartläsare på specialsträckan uppe i Millebygden. Än så länge har Pontus Tidemand, Patrik Johansson och Jocke Grahn gett klartecken enligt Fredrik. Till detta kommer sedan även lite lokala talanger som även de bjuder på åkturer. Exakt datum är inte spikad men preliminärt är det tänkt antingen den 6 eller 13 juli. Närmare uppgifter kommer längre fram, men är du intresserad av arrangemanget så ta kontakt med Motorbloggen så förmedlar jag till Fredrik.
På tal om cancer så är Ticko Racings auktion till förmån för Barncancerfonden på väg att att avslutas, den 1 november är det slut. Hitintills har han fått in knappt trettiotusen kronor men vill så klart ha in ytterligare bidrag. Du bjuder genom e-mail ticko@tickoracing.se eller direkt via hans facebook sida ”Bevara kulturhistorien Scandinavian Raceway”. Det går även bra att skicka ett sms till 070 2097165 och ange vilken sak du bjuder på och ditt namn. Ditt bud presenteras på hemsida. www.tickoracing.se.

Noterar att Rickard Rydell är tveksam till ytterligare en säsong i STCC/TTA enligt ett inslag i Radiosporten. Synd, Rydell behövs i svensk racing.
Samtidigt annonserar Volvo och VW att man är intresserade av att gå in i samma serie och ska delta i en arbetsgrupp främst med sikte på 2014 när de blir tillåtet med 1600-kubiksmotorerna med turbo. Verkar dock bli ett kostsamt kalas om jag förstår saken rätt…
Är några dagar sedan jag senast skrev om rallyhuliganerna men debatten och motståndet mot dom snurrar på friskt i ”gästböckerna”. Lite patetiskt är det när de utpekade vill hävda hur viktiga de är för sporten när de räddar människoliv, välter bilar på rätt köl med mera med mera. Istället för häxjakt borde alla i sporten istället vara tacksamma för det dom åstadkommer, enligt dom utpekade.
För mig känns det istället som att brandkåren borde tacka pyromanen för att man har en brand att släcka, polisen gör samma sak med fotbollspublik som drar genom städerna och krossar skyltfönster eller cancerläkaren som skickar julkort till tobaksindustrin. Utan pyromanen, fotbollsälskarna eller cigarettfirman hade alla tre varit arbetslösa, lite så är det med rallyhuliganerna också tycker jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *