Kenny Bräck till TTA var en anka, Loeb snabbast i Argentina och fjolårsvinnaren lämnar w.o I Lille-Mats!

En riktig ”anka” var nyheten att Kenny Bräck skulle ersätta Janne ”Flash” Nilsson i TTA-Saaben. Tror att det var SVT som spräckte ”Nyheten” som om den varit sann vill säga, punkterat STCC totalt. Nu var det som sagt bara en anka och ur fjäderdräkten klev istället Porscheåkaren Robin Rudholm. Även om Rudholm är ett starkt kort så har han ändå inte på långa vägar samma lyskraft som Bräcken. Med honom på startlinjen hade STCC kunna skriva ner sina förväntade publiksiffror med samma antal som TTA kunnat öka sina…
Blev förvånad när jag läste om Flashens ”time out” och hoppas att inte Motorbloggen bidragit till beslutet? Har ju varit lite tuff mot hans upplägg med ”järnsängar” på racingbanorna, men så mycket säger jag ändå att Flash behövs i svensk racing. Många har den frispråkige värmlänningen att tacka för mycket och jag sticker ut hakan när jag säger, utan honom hade sporten idag om inte varit död så åtminstone legat i koma. Hoppas jag inte är den förste som säger tack Flash för allt du gjort och säkerligen även kommer att göra framöver för svensk racing!
På lördag klockan 18.20 drar tyska Scirocco R Cup igång på klassiska Hockenheim Ring. Med tre svenskar på startlinjen, Ola Nilsson från Hässleholm har i år sällskap av Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Rasmus Mårthen. Motståndet är inte klent precis, ytterligare drygt tjugo bilar är anmälda att köra de tio racen i serien. Som vanligt har man även bjudit in ”legends” och i premiären är det F1-förarna Mika Salo och Marc Surer. Klipper Ola någon av dom är det något att berätta för pappa Hasse när han kommer hem till Hässleholm…
Verkar som Loeb läser Motorbloggen och bestämt sig för att dj-las med mitt tips. På Shake-down-sträckan inför Rally Argentina var han snabbast. Inte överlägsen, men snabbare än Petter Solberg, en hel tiondels sekund. Trea var Hirvonen som inte fick till det, ytterligare en tiondel långsammare.
”Nye” Fordåkaren Dany Sordo kände sig nog inte riktigt hemtam i Fiestan och var knappt tre sekunder bak Loeb. Inte illa för att vara första gången.
Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson är på plats för sitt andra PWRC-äventyr. Så här skriver Ramona på sin blogg: ”Nu är vi klara med reccen. Idag har det dock varit riktigt tuffa vägar, bland annat har vi varit på den beryktade El Condor-sträckan. Sällan har jag sett så mycket sten på ett och samma ställe. Alla är överens om att detta kommer att bli ett mycket tufft och utslagsgivande rally. Det gäller att köra smart, ser verkligen fram emot att starta rallyt! Miriam, jag och teamet är riktigt taggade! /Ramona”.
Klart vi håller tummarna för tjejerna!
Noterar att det inte var en engångsföreteelse att Maria Andersson intog högerstolen i Patrik Sandells WRC-Mini. Igår beskedet att Staffan Parmander nu lämnar över notblocket till Maria som i fortsättningen kan betrakta sig som ordinarie lots. Vet inte, men jag blev inte speciellt förvånad över att Parmander framöver helt ska fokusera på jobbet bakom Sweden World Rally Team. Har haft en känsla att åren på resande fot i Rally-VM med Kenneth Eriksson har gjort nuvarande jämten mätt på den typen av upplevelser….
Tuffar på i South Swedish Rally, just nu är det uppe i 47 anmälda. Hoppas det tar sig till helgen för allt under åttio startande är för dåligt i vårt största och finaste grusrally…
Ett avhopp noterar jag till söndagens Lille Mats rallysprint, fjolårssegraren kommer inte till start. Nu är det inte föraren som lämnat återbud, utan vinnarbilen som i år skulle körts av Kim Madsen. I första DM-tävlingen rasade motorn på den vassa Kit-car Peugeoten och nu saknar stackars Kim lite nya grejor att stoppa i fransosen. Även Ebbe Nilssons start är i fara enligt honom själv. Här är det dock inte bilkrångel, nej i Ebbes fall är det problem att få någon som kan sköta om korna hemma på gården. Är där någon som är villig och kunnig på mjölkning med mera så hör av er till Motorbloggen så förmedlar jag?
Nu närmar sig den stora och heta rallyhelgen i nordostskåne med Rallytravels Kong Christian Race i Kristianstad och Lille Mats Rallysprint i Hässleholm. Det alla snackar om bortsett från det enorma intresset från alla som vill köra är, hur blir vädret? Ser lite skakigt ut för Kongen, mulet med regn på eftermiddagen enligt yr.no. Asfaltåkarna ser ut att få lite bättre väder, fortfarande mulet men utan regn. Hej, du där uppe skärp dig nu och skicka iväg regnet till dom som behöver det bättre, vi i Göingeskogarna är nöjda med det vi fått!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *