Jocke i WRC-Focusen överst i listan inför Sprint-SM, PG klar för Sardinien och låt Ranelid vara…

Åtta dagar återstår innan man ”drar snöret” till Sommarsprinten i Halmstad, premiär för Sprint-SM på asfalt. Så här långt är där 39 anmälda med Jocke Grahn och Rickard Nilsson (bilden) i WRC-Focusen överst i anmälningslistan. 4WD-fältet ser tufft ut med WRC-Fiestorna i händerna på Ingemar Svensson och Hasse Gustafsson på pappret så här långt ser ut att bli tuffaste ”nötterna” för Jocke…TSVGRAHN
I 2WD-klassen, med 31 anmälda är i mina ögon Mats Andersson, Eslöv solklar favorit. Men stora delar av den sydvenska asfalteliten är också anmälda och alla har säkerligen en enda sak i huvudet, att rycka ”kungakronan” från hans huvud. Det blir inte lätt det kan jag lova och krånglar bara inte Protonen så är saken klar, tro mig!
Intressant är att svenske mästaren Jonas Olsson, Hässleholms MK är anmäld med en av ”mjölkabonnenEbbe Nilssons kit-car Pumor. Ebbe själv däremot finns ännu inte i listan.
Totalt sextio bilar tänker CG Wilke släppa i väg den 7 juli och jag skulle bl iförvånad om han inte få gallra bland anmälningarna. Silver-Voc:en, Stefan och jag har därför beslutat oss för att inte ta upp någon plats i startlistan. Känns bättre att släppa fram de lite yngre förmågorna…

*
På måndag drar PG Andersson till Sardinien första testet med nya WRC-Fiestan som ukrainaren Oleksij Tamrazow ställt till hans förfogande i sex av de sju resterande WRC-racen. På torsdagen sedan drar Rally d´ Italia Sardegna igång och då hoppas PG enligt en artikel i VF vara väl förberedd.
– Jag ser fram emot att få komma igång igen!
Bilägaren ”Olle” körde själv bilen i Grekland till en fjärde plats i WRC2-klassen men nu är bilem ombyggd enligt vassare WRC-specifikationer.
Då hade den RRC-specifikationer, men det är inte mycket som behöver bytas ut på bilen för att den ska bli en WRC, säger PG till VF.
PG var själv på plats i Grekland och hjälpte till att göra noter åt ukrainaren. I övrigt är det mycket praktiskt som ska lösas och bland annat har PG själv fått välja ut egna mekaniker.
Det blir Henrik Bolinder, som varit med tidigare, och troligen Mikael Gustafsson på Sardinien. Sen ville jag gärna ha med ”Pitan” (Stefan Erixon) också, men han kunde tyvärr inte så det blir en engelsman som jag hade under tiden i Suzuki. Det känns tryggt att arbeta med folk man känner sedan tidigare!
Ännu en tävling har han fått på programmet, Rally Estonia som PG ska åka som ren träning inför Rally Finland.

*
BloggFiestaNu har M-Sport visat upp sin nya Fiesta i R5-utförande (bilden) vid sin anläggning i Cumbria. Redan nu är arton bilar sålda men bara sex är ännu färdigbyggda (uppenbarligen är inte pengar någon bristvara i rallysporten…). Först att köra R5:an blir Elfyn Evans som premiärkör i Rally Finland.
Peugeot, Citroén och Skoda jobbar också på med sina bilar och om bara några dagar räknar man med att ”Peggan” ska visas upp för media.

*
Gamle WRC-åkaren Freddy Loix som totaldominerar Belgiska Mästerskapet med tre raka segrar, byter bil till nästa deltävling i ”BM”. Den WRC-Focus -08 som han varit så lyckosam med byts nu mot en Super 2000-Skoda till nästa BM-deltävling, Rally Ypres. Totalt har Freddy åtta segrar i det klassiska rallyt och två av dessa 2010 och -11 med just den här Skodan. Blir någon förvånad om han vinner fjärde raka?

*
Porsche Carrera Cup 2013 KnutstorpÄr du sugen på att kolla in Ola Nilsson när han drar runt sin Porsche på snabba Falkenbergsbanan den 13 juli i samband med STCC? Om så är fallet fixar nu MOM Events ett riktigt ”VIP-pass” där du kommer riktigt nära Ola hela dagen. Som avslutning är det så utlottning av en ”resa” med Ola i Porschen runt Falkenbergsbanan. En knapp tusenlapp vill man ha för detta och då snackar vi ”all inclusive” med allt från entré till fika och lunch. Dessutom skriver man ” allt levererat av egen kock på plats” för dig som ändå tvekar…

*
Åklagare Mats Svensson har nu vunnit en stor seger, han har fått Hovrätten att ta upp fallet med Björn Ranelids krock nere på Österlen. Tingsrätten i Ystad friade Ranelid för vårdslöshet, men det gillade inte Mats utan överklagade. Vad hoppas åklagare Svensson få ut av detta kan man undra? Det är inte så att Ranelid, vad jag vet i allafall figurerar flitigt i någa illegala street race. Ej heller är han speciellt känd för att busköra med ”Jaggan” kring sommarhuset i Kivik. Så är han verkligen ett så stort trafikproblem att det är värt all denna möda för att få honom fälld? Själv tycker jag inte så, låt istället stackars Björn vara ifred och fokusera på den kriminalitet som verkligen behöver myndigheternas tillsyn…

4 svar på “Jocke i WRC-Focusen överst i listan inför Sprint-SM, PG klar för Sardinien och låt Ranelid vara…

    1. Hej.
      Med två Rickard Andersson på nära håll går det med automatik, dock är det ändrat nu till ”Nilsson”. Man kan inte tänka sig att du byter till Andersson???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *