Jocke Grahn skrällde igen i Rally-SM, tvåa efter Mats Jonsson!

Vilken dj-la smäll traktorföraren från Åhuskärr, Jocke Grahn bjöd östgötarna på i East Sweden Rally eller som jag föredrar ”Öst Svenska Rallyt”. Andra platsen i Snapphanerallyt följer nu Jocke, med Rickard Nilsson i högerstolen ( kolla Rickard, rätt efternamn igen) upp med en ny silverplacering efter Mats Jonsson. Hade man kunnat spela på detta, hade en satsad hundralapp gett bra med stålar!
Man ska inte glömma att Jocke fortfarande är ungefär som jag i VOC:en, nybörjare, dock verkar Jocke mer snabblärd. Två andra platser i Rally-SM på totalt en handfull starter är godkänt med råge!
Mitt tips gick åt där pepparn växer, men det kan jag ta en sådan här dag med skånskt i toppen på bortaplan. Dessutom ska man veta att hemmahoppet och den egentliga stora förhandsfavoriten Jonas Wigren, aldrig var före Jocke trots likvärdiga bilar. Sedan packade något tekniskt ihop och Wigren åkte hem. Då hade upphaussade hemmaföraren Jari Saarinen redan lastat den hyrda Focusen efter bara två körda sträckor.
Kul tycker jag även med Emådalens snabbaste taxi/busschaufför Åke Jacobsson som åkte in som trea bak Jocke. Stenhårt är det minsta man kan säga, då bara 2,5 sekunder skilde till Jockes fördel. På kuppen hoppade Åke upp så att han faktiskt har chans på SM-medalj i Katrineholm framöver…
Sedan är det bara av med hjälmen och be om ursäkt. Mats Jonsson vann och säkrade därmed sitt sjuttonde SM-guld så nu får Hörbing, som bröt i ledning med hydraulproblem inrikta sig på silver. En ny fullträff för Jocke i Katrineholm samtidigt som övriga får problem, kan faktiskt bära till SM-brons. Håller vi tummarna?
Nu återstår bara det tuffaste, att få telefonkontakt med tvåorna. I går kväll gick det inte, trots ett tiotal försök, kanske har jag bättre tur i kväll…
Lika kul var det med Jockes granne Jonas Olsson. Jonas körde stabilt och slutade femma i Otrimmat 2WD. Nu hade han inte tur med resultaten, de han hade behövt ha efter sig, istället fick nya frisk poäng. Ja bortsett från klassledaren Robin Friberg som fick årets första nolla efter att ha slagit bort ett hjul. Har jag räknat rätt ligger Jonas fyra inför finalen och har fortfarande chans på SM-medalj, men då måste det bli mycket stolpe in!
Annat att notera är att Pontus Tidemand vann totalt trots transportprickar. Mitt tips i Otrimmat 4WD stämde därför bra, sånär som på att Joge gjorde mig besviken med sin femte plats. Tidemand vann medan Per-Arne Sääv som jag varnade för, blev tvåa och Patrik Johansson slutade trea, exakt som jag tippat.
I Trimmat 2 WD inledde Patrik Flodin strålande i den lånade Volvo 940:an ledde klart fram tills att växellådan rasade. Då övertog Peter Zackrisson ledningen bara för att åka av i stort sett direkt. Nu blev det istället Leif Peterson som stod överst på prispallen med Tobias Söderquist, tvåa och Johan Holmberg, bredvid sig på prispallen. Fyra slutade Martin Berglund, men tror han sket i placeringen, SM-guldet säkrades och det var det viktigaste!

3 svar på “Jocke Grahn skrällde igen i Rally-SM, tvåa efter Mats Jonsson!

  1. Ramona, fanns det inte en poplåt som hette så, när våra äldre syskon var unga. Nu heter en ung dam så, med efternamnet Karlsson. Hon blev 14 tävlande totalt i ESR. Körmässigt var hon väldigt nära Jocke Grahn. Men 30 prickar mer än Jocke gjorde skillnaden. Hennes satsning ger en rysningar av vällust: Rally-VM nästa år:::::::förhoppningsvis. Jag har sedan i vintras följt hennes blogg och slutar inte förundras av hennes totala självuppoffring för att uppnå sina mål. Att vi någon gång skulle få en rallyförare igen i den absoluta världstoppen har jag aldrig tvivlat på, men att det skulle bli en kvinna, hade jag till helt nyligen inte kunnat ana. Nu tror jag absolut att det blir så. Och bl.a. med hjälp av Höganäs-koncernen. Hoppas att fler stora sponsorer inser att vi har en ny världsstjärna i vardande och hänger på för att hjälpa Ramona & Miriam att up fylla sina mål. Och från Sydöstra Spanien till Barcelona-trakten är det inte så långt, så jag hoppas få se dem i aktion i oktober nästa år.

    (För) varma hösthälsningar

    Skoda-Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *