Hörbing och Tidemand toppar Rally-SM i helgen!

Då är det dags för näst sista deltävlingen i Rally-SM, East Sweden Rally, det som vi förr kallade Östgötarallyt. Start och mål är i Linköping och exakt nittio bilar är anmälda varav styvt sextio i SM. Provar på ett litet tips, nöjer mig med 4 WD-klasserna den här gången.
Otrimmat 4WD.
1. Pontus Tidemand
2. Jimmy Joge
3. Patrik Johansson
Här kan mycket väl hemmaåkaren Per-Arne Sääw spränga sig in med sin S2000-Skoda. Inte så att jag tror på seger, men lite stolpe in unnar jag definitivt ”hissfixaren”. Vem vet, kanske puttar han ner både Joge och Johansson…
Trimmat 4WD.
1. Eddie Hörbing
2. Jonas Wigren
3. Mats Jonsson
Är nog första gången jag inte tippar Mats och Johnny etta eller tvåa. Hörbing visade toppform i Snapphanerallyt och tyvärr tror jag att Mats Escort passerat sin bäst före datum. Den räcker helt enkelt inte till längre. Hemmaföraren Jonas Wigren även han har mycket stolpe ut, tror jag blir värsta hotet mot Hörbing. Såvida inte det stora hemmahoppet Jari Saarinen i hyrd WRC-Focus 02 kan skrälla. Vrida ratt kan Jari, frågan är bara om bilen håller hela vägen?
För husfridens skull borde jag kanske tagit med Jocke Grahn från Åhuskärr med sin WRC-Focus. I helgen tror jag ändå det blir för tufft honom och Rickard Nilsson i högerstolen.
Skåning nummer två, boende bara ett långt stenkast från Jocke och på andra sidan vägen Åhus-Olseröd, Jonas Olsson åker för medalj i klassen Otrimmat 2WD. Alla tummar jag vet, hålls för dig Jonas!
När detta skrivs är jag precis hemkommen från eftermöte till TV-Svängen, alltid lika kul och intressant att vara med. Här ges både ris och ros som tur är mest ros. Intressanta nyheter dyker upp, t.ex. när tidkortskontrollanten Bertil, döhungrig på kvällen hittar en påse choklad på sekretariatet. Snor raskt två bitar och stoppar i munnen. Nästa gång kollar han först, det var hundens leversnittar han fick i munnen…
Historier om irriterade svampplockare varvas med kommentarer från lyriska boende. De propsar på att rallyt måste komma tillbaka till nästa år, det är så trevligt när det händer något i skogen. Så är det, alla gillar inte rally men tack och lov överväger de som delar vårt intresse ännu så länge.
Allra roligast på mötet var ändå när Bengt Rangtoft dök upp, han som skrotade 940:an våldsamt på sista sträckan. Bengt som fortfarande är lite öm i kroppen fick frågan från någon i gänget.
– Vad händer nu?
– Letar ny kaross, kan väl för f-n inte lägga av på det här viset, blev svaret.
Segt virke i rallyfolket, eller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *