Italienska rallyfans cyklade till WRC -festen i Värmland och Novikov ny favorit!

Än så länge ser väl inte mina tips i Rally Sweden ut att gå in till hundra procent, fast helt kört är de väl inte. Petter Solberg med WRC-Fiestan har bara tjugo sekunder upp till seger, det fixar du Petter!
Annars var det väl inga konstigheter med toppen, Latvala i ledning före Hirvonen, sedan Solberg och direkt efter Mads Östberg. Skrällen var väl att Sebastien Loeb åkte av på den tuffa, korta men ack så publikvänliga sträcka sju i Kirkenär i Norge. Jag vet att det inte är sjyst mot Loeb, men ändå måste jag erkänna att när han dök upp strax före mål med Mads Östberg i hasorna då jublade jag lite inombords. Inte så att jag har något emot Loeb han är bara bäst, men att även den bäste kan göra misstag gör honom mer mänsklig och framförallt, rallyt blir så mycket roligare.
Inledde dagen med en nätt nittonmilattripp från Karlstad till sträcka fem i Norge. Publikintresse? Skojar du, katastrofalt med bilar, köer och kort sagt en dj-la röra på den lilla vägen fram till sträckan. När man dessutom lägger till en timmerlastbil i röran, kan det bara bli just katastrof.
I kurvan där jag placerade mig var tusentals människor redan på plats, inklusive ett helt gäng skånska bloggläsare som hälsade mig välkommen. Tack för det! Någon större dramatik infann sig inte, men det var ett bra ställe med fin bilåka.
Stötte här på ännu ”sjukare” människor än undertecknad. Tre italienska rallyfans hade cyklat (!) från Italien till Oslo. Under torsdagen tog man ”bågarna” till sträckan och övernattade under bar himmel i snön. ”Tält va e de för skit”, menade trion eller vad det nu heter på italienska, ”vi kör med sovsäckar och med himlen som tak”. Efter detta cyklade man vidare till Hagfors för lördagssträckorna och sedan målgång och vidare hem. Här är något för en psykologkonferens att analysera…
Åkte vidare till Loebs Waterloo, alltså sträcka sju. En ur åskådarsynpunkt helt perfekt sträcka. Uppe på en gammal järnvägsbank såg man bilarna i säkert en kilometer. Riktigt, riktigt bra även om den kartläsande ”elektrikern” dömde ut sträckan i förväg.
– Inget skit att titta på, ungefär som ett RS-prov var hans omdöme.
Fel, fel superfel, precis som hans tips att Ott Tännak blir sjua. Efter avåkningen på sträcka två kanske Tänak blir tjugosjua!
Ny favorit är ryssen Novikov som kör med fullt påslag överallt. F-n också, han skulle jag haft med på Topp-fem och hur kunde jag glömma Mads Östberg?
Måste även nämna att jag sprang på Ola Strömberg och Rally Travelsgänget på sträcka fem. Tyckte Ola såg lite sliten ut så jag frågade var de parkerat bussen. Ola pekade bakom mig och där, mindre än en spottloska från sträckan stod färdmedlet parkerat.
– Var trodde du vi parkerat, längs vägen? Det är väl inte B-laget som är ute och åker!
Nu väntar duschen och en snabb öl innan kvällsdelen startar. I morgon blir det målet på Sågen och sedan Vargåsen, men inte Colins Crest. Elektrikern fick ett hett tips på ett kanonställe av en kille från Kil. Vägen dit in syntes knappt på kartan, men Elektrikern är bergsäker ett kanonställe,själv är jag av erfarenhet skeptisk till hans ”kanonställe”. Men han ger sig inte.
– Killen snackade visserligen om en bom över vägen långt in på inhoppet, men den är säkert öppen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *