Inget Skåneår i Rally-SM och show med motorsportälskaren Robert/Tony Rickardsson!

Det blev inte skåningarnas år i Rally-SM, i år heller får man väl tillägga. Bäst lyckades Jonas Olsson med en sjunde plats i Otrimmat 2WD. Sjua räknar Jonas säkert som ett misslyckande, en pallplats var målet. Hade inte gasen lagt av i lördagens final uppe i Katrineholm hade det också kunnat gått hela vägen. Men än en gång var det stolpe ut för Fordåkaren från Åhuskärr.
Snackade med honom efteråt och då var det en märkbart rallytrött Jonas som konstaterade.
– Får rådet, bara att bryta ihop och komma igen men va f-n det har jag ju gjort så många gånger och inte hjälper det!
Nu var han inte mer nedbruten utan att det skissades på nästa år redan nu och det verkar bli samma satsning med samma bil berättade han.
– Någon gång måste det väl lossna även för mig, eller…
Glädjeämnet i finalen var Hässleholmsbon Pär ”Börje” Andersson som äntligen fick stolpe in tillsammans med östgöten Mikael Lindquist. Seger i Trimmat 4WD, men ändå bara tvåa totalt. För mot PG Anderssons Grupp N Mitsubishi räckte dom inte. En fjärde plats blev slutresultatet i SM-tabellen för Micke och Börje.
Janne ”showmannen” Kristiansson från Ryd gjorde det igen, kom i mål i en SM-tävling och slutade tolva i tabellen. Bra gjort Janne!
Placeringen före knep Bröderna Green, Jonas och Morgan som fick en katastrofal avslutning på SM-året. Vintern började bra men sedan blev det ambulansfärd i såväl South Swedish som Västrallyt. Sådana upplevelser kan självklart sätta ner humöret på vem som helst.
Mitt bil/klassbyte till Volvo Original verkar ha varit lite av veckans snackis. Både vad gäller kommentarer på Motorbloggen, maiil och telefonsamtal. Men lugn, Kadetten ska behållas så får vi se vad som händer. Vill dock prova något annat innan han där uppe kallar och då kändes det som att nu var det rätt tid.
Var i helgen uppe i Göteborg och kollade på Robert Gustavssons jubileumsshow, jag bara säger får ni en chans så köp biljetter. Mycket sällan har en timme och fyrtiofem minuter känts så korta som när Robert och hans figurer är på scen. Avslutningen när han kommer inkörande som Tony Rickardsson på en äkta speedwaymaskin är magnifik.
Fast man har sett honom i rollen tidigare, så är det delvis helt nya skämt och man skrattar, ja, man skrattar och skrattar så att man får ont i magen. Mer Robert till folket!
Naturligtvis spelar det faktum in, att Robert älskar motorsport och avskyr allt med bollar. En sådan människa måste man ju bara älska…
Inför kvällens övningar i ”Kålle och Ada-land” åkte vi upp till baren på 23:e våningen på Hotel Gothia. Förutom en magnifik utsikt så har man en diger drinklista i baren, så diger att det var lite svårt att välja. Till slut fastnade jag för en Margarita och tillkallade servitören, en kille i 25-årsåldern. Jag gjorde min beställning varpå han frågade.
– Vilken smak önskar du ha på din Margarita?
Jag såg naturligtvis både frågande och förvånad ut, vilken smak?
– Ja det finns original, jordgubb och en massa andra smaker, så du kan få precis den smak du vill ha på din Margarita, förklarade han med lite ”lille vän-attityd”.
– Ok, då vill jag ha med smak av rögad ål!
Det slutade med en gin och tonic och den var god…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *