Rallyåret mot sitt slut och Ken Blocks senaste vilda video!

Idag var det tomt i bloggförrådet och inget spännande på gång alls. Den lokala rallysäsongen börjar lida mot sitt slut och återstår gör bara finalen i Sydsvenska Rallycupen uppe i Älmhult nästa lördag den 23:e. Ska Stoffe Nilsson i Subarun vinna även finalen och sätta punkt för en oerhört lyckad säsong? Spännande lär det hur som helst bli uppe i Millebygden!
Dagen efter körs så sista DM-tävlingen för året i Skåne, Eslövs klassiska RS ”Kanonen”. Asfaltskungen från Eslöv Mats Andersson har i vanlig ordning kört hem DM-guldet för länge sedan och nu är det bara frågan vem som tar hand om silver och brons? SMK Hörbys Tommy Andersson och Hässleholms Ebbe Nilsson gör upp om de här medaljerna.
På tal om asfalt som det nu är i Kanonen, fick jag se senaste videon där ”asfaltsdåren” nummer ett, amerikanen Ken Block svingar runt sin Andreas Eriksson byggda Ford Fiesta så man baxnar. Videon finns på
http://www.youtube.com/watch?v=VB3D0RoHzLM
Block snurrar runt Fiestan på Monthlery-banan utanför Paris med full kontroll och det törs jag lova, något vildare än detta har aldrig körts på den här racingbanan sedan invigningen 1924.
Tanken som slår en, Block kan köra bil inget snack om detta, är att i WRC är han nästan snudd på ”rundningsmärke”. Vad är det som gör skillnaden mellan körning i skarpt läge och när det är mer show som på videon? Skulle Loeb kunna göra om samma sak och kanske till och med strået värre? Jag vet inte, men det skulle inte förvåna mig.
Tanken går ju osökt till de mera lokala ”Block-varianterna” som härjar på diverse industriområden med mera. De flesta i slutkörda Volvo, helst 240 eller 740, som sladdar runt på kvällarna inför jublande kompisar. Det bör ta några år innan man kommer upp i Blockens kapacitet. För de flesta av dessa ”local heroes” skulle jag tippa att träning mellan 100-150 år behövs för att komma i kapp…

3 svar på “Rallyåret mot sitt slut och Ken Blocks senaste vilda video!

 1. Jag tror att du kan ta vem som helst bland WRC i topp 10 så klarar dom av att göra detsamma som Ken Block gör i sina videos, det är ju inte gjort på en enda tagning precis.

  Ken Block behöver några år i WRC innan han kan vara med på riktigt, inte ens säkert att han nånsin kommer kunna slåss med dom främsta men man ska ha i åtanke att han bara kört rally i några få år, tror att han började med rally 2004 eller 2005 så med tanke på det så kör han riktigt bra eftersom han presterar tider likvärdiga M. Wilson som haft en rallybil sedan han slutade med blöja

  1. Hej Jimmy.
   Du har säkert rätt, men ändå tycker jag det är en imponerande uppvisning. Allra häftigast är ju killen som står på ”cykeln”, skulle inte vilja byta hur säker Block än är…
   Ingen skugga på Blocks körning i WRC och det har jag skrivit flera gånger, alla som är med här är inga lingonplockare direkt.
   MVH
   Tommy

 2. Tjänare Tommy!
  Nu börjar en lång transportsträcka ända till Kong Christian i slutet av april. För inte blir det väl något vinterrally i Skåne. Men sedan är det åter tätt mellan specialsträckorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *