Inget ”mediadrev ”om Sandell i WRC konstaterar en grinig Motorbloggare!

I dag är Motorbloggaren ”lita ving” som man säger i Skåne, alltså lite grinig. Egentligen finns det ingen anledning så här dagen efter den glada nyheten om den svenska WRC-satsningen. Men just Sandells, för det blir väl ändå han som rattar Mini:n, fantastiska chans är en av anledningarna till humöret. Fanns den här hetaste motornyheten på åratal att läsa på SBF:s egen hemsida? Självklart inte, här var största nyheten istället att ”kansliet håller stängt på fredag den 6 januari”. Vilket ord är starkare än skandal, för det är detta som ska användas när man kommenterar uselheten på hemsidan…
Nu var SBF:s webbansvarige i gott sällskap, inte heller ett ord i riksmedia om nyheten. Radiosporten, njet och samma sak i tv vad jag lyckades höra/se. Visst, man har bara fått inbjudan till presskonferens om satsningen men vilken normalfuntad sportreporter som helst borde ju börjat gräva i nyheten direkt. Att avslöja föraren och bilmärket borde i mitt huvud ha varit högprioriterat, men icke. Tänk istället tanken att de fått tips att Zlatan skulle byta från sina vanliga gröna fotbollskor ( eller va f-n han nu har på fötterna) till ny skofärg i sommarens EM. Gissa om betonghäckarna då lyft från de varma sittriktiga kontorsstolarna i jakten på ”sko-scoopet”?
Nästa grej som irriterar är Junior-VM i hockey. När PG Andersson vann J-VM i rally 2004 och 2007 med Suzukin eller när Patrik Sandell tog samma titel 2006, då blev det inte många rader respektive minuter i tidningar, radio och tv. Förklaringen från mediafolket var att det handlade om ”juniorer” och snälla nån, detta var inget man bevakade. Men när nu ”hockeyknattarna” är i samma position då är det annat ljud i skällan. Spaltmeter för att inte säga kilometer och massor av både tv/radiotid offras på detta nu ”högintressanta” VM. Att man inte skäms!
En som också var ”ving”” var ”vän av ordning” som ringde upp. ”Vännen” hade läst en artikel om MK Ratten i Torsby som arrangerar Finnskogsvalsen om knappt tre veckor. I artikeln stod att läsa, ” Det finns ingen rallytävling som har så gamla anor för MK Ratten som Finnskogsvalsen.
 När tävlingen startar 21 januari så handlar det om en årlig motortradition som pågått sedan – 1964.
Tävlingarna går på skogsvägar från Bjälverud i söder till Kristinefors i norr.”
Enligt artikeln har Finnskogsvalsen bytt namn några gånger men ”minst 35 gånger har den haft samma namn” enligt Sven Täppers i MK Ratten.
Det ”vän av ordning” reagerade på var att SMK Hörbys TV-Svängen kördes första gången 1965 och har sedan dess arrangerats varje år utan avbrott dessutom med samma namn och alltid startat i Hörby. Med andra ord 47 tävlingar i rad är mer än 35, betydligt mer menade ”ordningsvännen”. Dessutom, om man ska vara noga, kördes TV-Svängen redan 1964 men då med det enkla namnet ”T-Tävlingen”.
Jag fortsätter på den inslagna vägen. Häromdagen satt där en P-bot på min bil när jag skulle åka hem. Reaktionen blev snabb och obeveklig, den där dj-la P-vakten skulle få reda på vem han hade ”fuckat med”!
Kollade först att P-skivan var rätt inställd, gott och väl en halvtimma kvar. Bilen stod dessutom snyggt i rutan så vad i hela glödheta…. menades? Noterade oavsett detta, att jag var skyldig kommunen 350 spänn men så lätt skulle det inte gå. Den lokala varianten på ”Clintan” gjorde sig istället klar att ta en dust med myndigheten nästa dag.
På morgonen plockade jag fram böteslappen och såg då till min häpnad att regnumret inte stämde, det var inte mina böter. Önskade då att jag hade lite av Tintins kompis, Kapten Haddocks svordomsförråd för att beskriva vad jag ansåg om ”råttan” som satt sin lapp på min ruta. Naturligtvis var tanken från denne att jag skulle betala utan att upptäcka falsariet, men se den lätte gick inte. Dessutom stod ju ”råttans” regnummer på lappen och den bilen står ofta parkerad på gatan utanför, inte så smart. Som där brukar stå i eftertexten till amerikanska thrillerserier ” to be continued…”.

13 svar på “Inget ”mediadrev ”om Sandell i WRC konstaterar en grinig Motorbloggare!

 1. Jag var iaf. inte förvånad att man inte sett/läst/hört något om den kommande satsningen, varför ska media bry sig när inte ens SBF gör det?
  En sådan här grej är så pass stor att det spelar ingen roll om media & webbansvarige är på Bahamas, dom ska se till att uppdatera hemsidan vilket dom säkerligen har möjlighet att göra hemifrån, ett pressutskick ifrån SBF hade inte heller det varit för lite att kräva.

  Nä, det är skam och ren katastrof från vårat ”kära” förbund.

  Jag sätter dessutom 100 kr på att när dom väl vaknar på SBF så kommer det ramla in en liten notis om det hela, men ovanför denna notis kommer 3-4 rapporter om att STCC är på gång med någon ny belgisk ungtupp som förare….

  Är jag bitter? JA, det är sånt här som gör att man funderar på att skita i att lösa ut den där j*vla licensen som dessutom prishöjs totalt omotiverat varenda år.

 2. Förstår din frustration Tommy, men faktiskt så är det trots allt bara en inbjudan till presskonferens som har kommit media till handa. Resten är ju ändå, om än bara kvalificerade spekulationer, officiellt.

  1. Hej.
   Det är precis det jag menar, ”bara en inbjudan” men det är då åtminstone min ”journalisthjärna” vaknar till liv och vill ha reda på mer. Att spräcka en nyhet före en presskonferens borde vara drivkraften som gör att man väljer journalistyrket. Att rapportera samma nyhet som alla andra är ju inte lika häftigt…
   MVH
   Tommy

 3. Jag är väl inte heller direkt förvånad, kan bara konstatera den fortsatta diskrimineringen av motorsport i svensk media.
  Nu inför Svenska rallyt, som är, om inte det största enskillda, så i alla fall ett av dem, så borde rykten, spekulationer mm florera i kvällspressen så som det gör under t ex fotbollens ”silly season”.

  Jag försökte starta ett upprop mot svensk media i sammband med Midnattsolsrallyt i sommras då jag kunde konstatera att den totala rapporteringen från våra största kvällstidningar var en notis på ca 40x50mm. SKANDAL!

  Vi måste försöka få upp medias ögon för bevakning av händelser som dessa, i annat fall blir intresse för sponsring mm lika med noll, och utan näringslivets pengar kommer vi aldrig få någon svensk i WRC på riktigt.

  Bra att i alla fall en tidning reagerar.

  1. Hej.
   Ett upprop eller manifestation från landets alla motorsportintresserade vore en dröm lika stor som WRC-drömmen för PG-Sandell och Flodin!
   MVH
   Tommy

 4. Absolut. Men det är en anledning till att man inte hittar nyheten på SBF. Och inte heller kommer att göra det innan den 9 januari….tror jag. Men visst…det kittlar i tangentfingrarna 🙂

 5. Hej Tommy!

  Du har så rätt Tommy. Man kan inte annat än bli förbannad. Trots att man är van hur media hanterar motorsport i detta landet, kryper det i kroppen varje gång.

  WRC nyheten var ju inte alls lika intressant att skriva om när man kan skriva en helsida om att KIK:s målvakt äntligen fått sina nya benskydd och att de dessutom hade en ny färg.
   
  Positivt att vi på lokalt plan har två förare (Ola & Johan) nominerade på Nordöstra Skånes Idottsgala. Sturesons 28 år bakom ratten är värt att uppmärksammas liksom Olas starka framfart i Tyskland.

  KÄMPA på / FLAT OUT    

 6. Hej ! Tycker väl oxå att det borde vara en stor nyhet, men jag tycker att satsningen är på fel person.
  Jag hade gärna sett PG Andesson, Patrik Flodin eller Pontus Tidermand som lämpligare till Satsningen. / Niklas 

 7. Hej !  Tycker absolut att media borde bry sig lite mer om motorsport, men även om jag har ett otroligt stort rally intresse så känner jag inte att Patrik Sandell passar som någon VM- förare och därför ser jag det inte som en stor nyhet…jag hade gärna sett PG Andersson, Patrik Flodin eller Pontus Tidermand…

  1. Hej.
   I det här läget menar jag nog att namnet i sig är ointressant, den stora nyheten är ju att där kommer en svensk i WRC.
   Sedan är jag inte säker på att Sandell inte kan vara rätt man, han har ju varit med ett tag och visat framfötterna. Helst skulle hela kvartetten haft styrningar i WRC, SWRC och PWRC.
   MVH
   Tommy

   1. Tjena Tommy!  Jag förstår hur du tänker, men ska sverige göra en STOR- satsning så borde satsningen vara på den bästa vi har…en som kör för förstaplats och inte för tredje. Det går ju inte att lägga hur mycket pengar som helst till någon som ska tävla mot Henning Solberg eller Matthew Wilson…
    PG kör ifrån hela sveriges WRC-elit i en grupp-N.
    Och för två år sedan startade han svenska-rallyt i en likadan Skoda som Sandell kört i flera år…och PG kör skjortan av Sandell…
    Varken Mats Jonsson eller Tomas Rådström som jag anser var/ är otroliga chaufförer räkte inte till VM.

    Hade PG Andersson fått det chansen så tror jag att media skulle bry sig mer

    Mvh Niklas Kedemark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *