Ingen WRC-start för VM-trean Östberg och nu tvingas VOC-åkarna välja serie!

Bäste norrman i WRC är som bekant Mads Östberg med en tredje plats, nio poäng bak tvåan Miko Hirvonen, ledaren bryr jag mig inte ens om att nämna. Nationalidolen Petter Solberg ligger fyra bakom sin arvtagare, men redan efter nästa tävling på Nya Zeeland kan rollerna vara ombytta.
Igår kom där nämligen besked från Östberg att han tvingas avstå Nya Zeeland på grund av sponsorbrist. I ett pressmeddelande säger Mads.
– Jag är mycket glad över att vara högt upp i VM-sammandraget.
– Men vi kommer definitivt inte att tävla på Nya Zeeland. Pengar styr allt och om vi hade gjort det, så finns risken att vi kunde missa två deltävlingar senare under säsongen.
Att Mads är besviken över att det inte gått att få ihop stålarna är självklart.
– Detta är vår enda möjlighet och jag är väldigt ledsen eftersom vi ligger så bra till i tabellen.
Nästa chans att se Östberg och svenske co-drivern Jonas Andersson i WRC blir i Rally Finland första helgen i augusti.
Några som däremot kör på Nya Zeeland är PG Andersson/Emil Axelsson och målsättningen är så klart att förbättra andra platsen i S-WRC. Leder gör Craig Breen men jag inbillar mig att de kanonfina sträckorna där nere passar PG och Protonen perfekt och då lär det inte heller vara omöjligt med svensk ledning efteråt.
IRC-föraren Andreas Mikkelsen, eller rättare sagt Skoda Rally Team Italia lånade ut hans ”reservbil” till hemmaåkaren Mattei i Rally Korsika. Något som slutade med katastrof då Skodan eldades upp under andra dagen. En förbränd plåthög är vad som återstår av den tidigare fina S2000-bilen men som tur var undkom besättningen utan skador. Att stå utan reservbil är så klart inte kul men Mikkelsen är lugn.
– Inga problem där finns fler bilar hos italienarna om det kniper!
Nästa tävling i IRC är Targa Florio den 14-16 juni.
Idag presenterade VOC-general Fransson den sjunde och näst sista deltävlingen i Sverige-Serien och det blev i Askersund den 8 september. Mindre kul läsning för t.ex. föraren av ”Silver-Grisen” Ola Wingren som siktar på DM-seger i Södra och även en topplacering i Sverige-Serien. Askersund körs nämligen samma dag som Olas hemmatävling TV-Svängen som ingår i DM och då lär det bli ett tufft val.
Måste säga att jag tycker det är en jättebristbrist att inte ha en klar tävlingskalender när säsongen startar. Som det är nu är det mycket svårt för både arrangörer och tävlande att planera tävlingsåret. Förstår inte heller vad som är problemet, tävlingskalendern är ju till 99 procent klar hos SBF redan långt innan jul. Varför måste man då vänta till mitt i säsongen för att bestämma de avslutande tävlingarna. Mycket dåligt och jag lider med alla de som nu tvingas välja vilken serie man måste avstå!

4 svar på “Ingen WRC-start för VM-trean Östberg och nu tvingas VOC-åkarna välja serie!

  1. Tommy, håller med dej, Här lever vi med en sport där det i vanliga fall är svårt med ekonomin, när det i som detta fall gör ett planerande och presenterande av kommande säsong omöjlig…. Skärpning krävs av distrikt och förbund och diverse cuper!!!!
    Skoda-Nilsson

  2. Nästan lika illa som Svemo och de övriga nordika förbunden.
    Pro SBK påKnutstorp, SBK Challange på Falken och nåt hemsnickrat Nordiskt på Mantorp (Normän och Danskar) samma helg.

    Jävligt trist för Mads att inte kunna åka alla tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *