RS-inställt även i Trelleborg Motor Show och Ramona en av 44 i WRC på NZ!

Så kom då det fruktade beskedet till de sydsvenska asfaltåkarna att deltävlingen i Södras RS-DM och Asfaltcup, Trelleborg Motorshow den 6 juni ställs in. Trots ihärdiga försök från ordförande i Trelleborgs MK, Lasse Mattson så var Länsstyrelsen obeveklig i sin bedömning att ansökan inkommit några dagar för sent.
Så här skriver Mattsson i ett meddelande:
”Trelleborgs Motorshow den 6 juni är inställd på grund av Problem med myndigheterna.
Utställning som finns i centrum av Trelleborg kommer att genomföras. De Team som vill ställa ut på Torget i Trelleborg är Välkomna
Men Ring gärna till Lars Mattsson 070-30 993 93 om ni kommer.
Trelleborgs Motorshow kommer att genomföras Söndagen den 5 Augusti
Om inte några myndigheter ställer till det igen….”
Trist i dubbel bemärkelse då även Eslövs MK som skulle kört sin RS-tävling två veckor senare även den fick ställas in av samma anledning. Anledningen till den tuffa behandlingen lär vara att en ny tjänsteman på Länsstyrelsen i Skåne Län hellre väljer ”regelboken” än sunt förnuft.
Nu ska man inte förledas att tro att det är ”motorsporthatare” som ligger bakom, samma öde rönte nämligen Åhus Triathlonklubb som nu på söndag för artonde året skulle arrangerat en tävling i Åhus. Även de inkom med sin ansökan några dagar sent och avslaget kom också bokstavligen som ett brev på posten!
Nu försökte Lasse Mattsson alla vägar, till och med genom formell överklagan till Transportstyrelsen som tyvärr valde att inte behandla ärendet. Så nu kan de drygt sjuttio anmälda till Trelleborg fira nationaldagen i lugn ro tack var en nitisk tjänsteman…
Noterar även att det är strul med nästa deltävling Klassiska Rallycupen, Killingen i början av augusti. Samma tävling har även Sverige-Serien valt som deltävling och det är då problemen börjar. Båda har nämligen som krav till arrangören att få starta först och inte ens en Nobelpristagare i kärnfysik kan räkna ut hur de båda cuperna ska komma i åtnjutande av samma förmån.
Därför har man från KRC-håll börjar undersöka att välja annan deltävling och då verkar det som att ARC-Rallyt i Almunge helgen efter Killingen ligger bäst till hands. Problemet är bara att man då kolliderar med Tinter Classic Rallycup som kör i Ryd samma dag som den nya tilltänkta tävlingen. Hur man än vänder sig så har man ……… där bak!
Idag publicerade anmälningslistan till WRC på Nya Zeeland med totalt 44 startande i WRC-klasserna. Ramona Karlsson är en av dessa och får tjejsällskap av Louise Cook i klassen. Ken Block gör nu återigen en WRC-start med sin Fiesta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *