Ingen Supercup 2012 och Patrik Flodin utmanar ”Brinkarna” i Camaro Cup!

Då blev det ingen Supercup i rally som ”generalerna” Robert Johansson och Eddie Hörbing hoppades för bara någon vecka sedan. Allt för kort tid inför 2012 gjorde att det inte gick att få ihop en cup som skulle ha blivit så bra, att det var lönt att sjösätta projektet. Kanske cupen blir verklighet 2013, men inget är bestämt enligt de båda. Ett mycket tråkigt besked, eller?
Missförstå mig rätt, Supercupen var en frisk fläkt när den drogs igång som utmanare till Rally-SM medan det på slutet 2010 kändes inte riktigt lika hett, fråga mig inte varför. En nystart hade kanske blivit en vitamininjektion för rallyåkarna på ”B-Elitnivå” men för sporten som helhet, vem vet?
Med nya SM-kvastar för 2012 tror jag att Rally-SM behöver allt fokus från förbund, förare, publik, media och sponsorer om inte hela mästerskapet ska dö sotdöden. Konkurrens från en nystartad Supercup tror jag inte hade varit så lyckad, kanske 2013 men inte första året. Nu gäller det istället för alla inklusive SBF, att verkligen få plattan i mattan, ge järnet och visa att vi vill ha ett SM värdigt namnet i kanske världens mesta rallyland ( Finland får ursäkta, men jag läste någonstans att antalet aktiva rallyåkare är fler här än på andra sidan Bottenviken).
Såg på tv-kanalen Motors där det visades från finalen i Irländska Rallymästerskapet. Att jämföra detta med en SM-final vore skrattretande där det enda som var lika var att man körde med rallybilar. Bara målgången på ett torg i någon stad där jag glömt namnet var otrolig. Hela torget fullsmockat, skumpan sprutade och fotograferna trängdes framför vinnarna. Hur ser det ut här hemma? De närmast sörjande flankerar målbryggan, ”fotograferna” från amatörmässiga hemsidor står bredvid lokalpressens utsände, that´s all!
I den bästa av världar kanske Johansson/Hörbing borde ingå i SM-staben som konsulter, för deras kunskap vad rallyåkarna vill ha är obestridlig!
Porsche 911 rules! Läser man resultatlistan efter de inledande sträckorna i det Historiska Safari Rally som startade i söndags från Mombasa i Kenya med målgång måndagen de 28 november är Porschedominansen förkrossande. Av de elva första i listan, leder gör Björn och Mathias Waldegård, åker nio Porsche 911. En Ford Capri och ett exemplar av safaribilen nummer ett, Datsun 260Z spräcker Porschearmadan.
Grattis Pontus Tidemand till en av de arton platserna i FIA Academy 2012. Med hjälp av förre F1-åkaren Alexander Wurz och Rallyvärldsmästaren 2011 Richard Burns co-driver Robert Reid tar Pontus ett avstamp mot nya höjder på sin väg mot ett fabrikskontrakt i WRC. Att han hamnar där förr eller senare är jag helt övertygad om!
Lite kul att Pontus fick sällskap av en dansk och en lettländare i ”Akademin” men ingen finne eller norrman. Lite revansch kan jag tycka…
En racingknall, för mig åtminstone, Patrik Flodin utmanar SMK Hörbybröderna Ted och Thobias Brink i Camaro-Cup 2012. Flodin har skrivit kontrakt med ”Camarogurun” Anders Brofalk och hans Brings Racing. Med Flodin i startuppställningen stiger temperaturen ytterligare i Camaro Cup. Bara hans namn gör säkert att många grussprättare inklusive mig själv kan tänka sig en utflykt till bilsportens lite finare rum…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *