Hemligt om SBF:s 75-års fest och Macau GP blev inte så lyckat…

I går var det final på Svenska Bilsportförbundets 75-års jubileum genom en hejdundrande baluns i Blå Hallen och Stadshuset uppe i huvudstaden. Kan gissa att där krävs en och annan Ramlösa och Ipren idag för en del av gästerna. Gissar bara alltså, vet inte…
Lite ”kul” var det att ordförande KåGe Schildt lämnade över första priset till Rickard Rydell för segern i STCC, trots att ärendet är överklagat och ännu inte avgjort. Kanske är det klart till hundraårsjubileet, fast då lär väl ändå inte Schildt vara aktuell som prisutdelare?
Det jag var mest nyfiken på var vem som slutligen röstades fram till att ha utfört ”Största bilsportprestationen genom tiderna”. Resultatet var kanske överraskande vad vet jag? För namnet på den som vann omröstningen har ännu inte spridits utanför Stadshuset och de 720 gästernas öron. På SBF:s hemsida står bara att läsa en text om den kommande festen som skrevs i fredags. Men fortfarande klockan 16.00 på söndagen har webbmastern inte orkat lägga ut namnet på vinnaren. Svagt, sa Bull, ursvagt sa Bill!
Nu kan man skämta lite om SBF:s nonchalans att informera om sina aktiviteter, men egentligen är detta väldigt allvarligt. Jag hävdar att detta är en stor anledning till att motorsporten befinner sig i näst intill total medieskugga. Är inte ens SBF själv intresserad att få ut positiv PR har ju till och med heltidsanställd personal för detta, varför ska media då stå på tå? Självklart skulle namnet ha dunkats ut direkt via hemsidan och mejl till alla möjliga och omöjliga sportredaktioner. Men som sagt lite spännande blir det att få reda vem som vann, för någon gång ska väl nyheten spräckas som det heter på tidningsspråk…
Macau – Sweden= 3-0. Det blev ingen lyckad tripp för di svenske till Macaus GP. Först försvann Robert Dahlgren efter krasch på tidsträningen för WTCC. Näste man att ge upp var Tomelillas Jimmy Eriksson som än en gång kraschade (den här gången var han dock ensam i bilen) i Formel 3-delen. I 140 km vallade han i skyddsräckena med resultat att bilen blev så illa skadad att den inte gick att fixa till för att åka race två. Inte mycket bättre gick det för Felix Rosenqvist, Värnamo. Felix kraschade i finalen även han.
På tal om krasch så togs det en tripp till Lund i dag. På E22:an vid Hurva hade det smällt i den täta dimman, ganska rejält dessutom. Kunde inte räkna alla bilar i röran, men det lär ha varit runt 10-12 bilar totalt. Visst var det dimmigt, men trots allt dagsljus och alla bilarna körde i samma riktning, det hoppas jag åtminstone då det är vajerväg på olyckstället. Ska då en sådan här olycka behöva hända? Mitt svar är nej och jag säger bara, ”avståndet Helge, avståndet”…
Snackade med min däckafixare Stefan i dag som i sin tur hade pratat med en kompis som dagligen pendlar mellan Ystad-Malmö. Kompisen kunde vittna om att det här varje dag stod bilar, med tappade hjul eller så stod man spände fast hjulen ute på vägen. Ingen dum idé att efterdra hjulbultarna hemma efter att vinterdäcken kommit på. Ett litet tips bara.
Subarun fick på dubbdäcken i fredags, så nu väntar jag bara på att vintern börjar traska ner till Skåne. Fast än så länge ser det ut som att den fortfarande befinner sig i ide!

4 svar på “Hemligt om SBF:s 75-års fest och Macau GP blev inte så lyckat…

 1. Balluns? Jag är så otroligt besviken på helgens pris utdelning att jag nästan inte finner ord. När vi kom till själva medalj utdelningen så fannas det inte sitt platser till alla ca 100-150 gäster stod upp, och vi hade med oss några av våra ”äldre sponsorer” som tyvärr fick stå en bra stund innan vi fann en stol. När dom efter många timmar kom fram till vårat pris av Rally cross 2400 klass 2 då va tiden så knapp att någon närmare pressentation eller intervju blev det inte. Så under tiden som Henning Solberg hänger medaljen runt halsen på 1:an Per Berglund och 2:an Linus Westman så ropar konfriansiären fram nästa pris vinnare. Kommentaren från Linus va slående på grov norrlands dialekt : VA DET ALLT????? ¨Tycker synd om Linus, han flög enkom ner från Kalix och skulle hem igen samma dag, och fick 0 uppmärksamhet efter flera år av kämpande att komma på SM pallen, JÄTTE DÅLIGT gjort av SBF. Per fick inte mer uppmärksamhet han heller, ingen fråga hur det känns, framtids planer…. eller nått! Alla timmar, år i garaget, och timmarna man har åkt på vägarna i hela sverige även utlandet och all slit på tävlingarna bara försvann i en suck. Detta va skamligt. Nästa år får SBF skicka medaljen med posten.
  Men nu hade vi ju något att se fram till. Middagen på Blå Hallen. Ja va kan jag säga om den? suck…… Nej tacka vet jag en öl i depån efter tävlingarna med god mat och lite snacks.
  Middagen kändes inte som ettt jubeleum,  det va bättre på RM utdelningen i mässa hallen för 2 år sen. Då va det glitter och balluns.

  Ingen ros denna gång till SBF

  Mvh TEAM Chef Chanette
  Team Per Berglund rallycross

  1. Hej.
   Det är inte altid det blir lyckat bara för att inramningen är flott. Håller med dig, vi är nog båda typen som hellre tar en öl med kompisarna än impass av ”nobelstukade” fester.
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *