Ingen snö i Karlstad för WRC gänget att halka i och Motorbloggaren Nummer 1!

Då är man på plats i Karlstad för 38:e gången i syfte att bevaka ” the world fastest sport on ice” eller andra deltävlingen i WRC, Rally Sweden. Fast så där värst mycket is ser jag inte när vi rullar in i Karlstad, ska man vara helt ärlig ser det mer ut som Kristianstad i slutet av november…
Blir dock lugnad på presscentret väderläget anbelangar, av som jag tycker hårt ansträngde Jerker Johansson bakom ackrediteringsdisken.
Ansträngningen kommer från frågan, blir det tv eller ej. Fram tills i tisdagskväll hängde det mesta i luften, men till slut ordnade allt sig tack vare att rallyt kom överens med finska Finnwoorks som nu ser till att det blir tvbilder hemma i soffan. Rubriker som ” utan tv blir det dödsstöten för Rally-VM” gör mig otalt oberörd. Rallysportens dödgrävare missar sällan chansen att komma ut från sina mörka garderober i sin märkliga iver att ge sporten sista smörjelsen. Syftet, fråga inte mig…
Nu blir det tevesändning, Mini finns på plats snö och is finns längre norrut och stackars Jerker hoppas jag kan andas ut. Hämtade ut mina mediahandlingar och blev då påmind om att kolla numreringen på min ”badge” ( så mycket har jag lärt mig genom åren på diverse arrangemang ” utan badge är du nobody”, badge är alltså den bricka du hänger runt halsen). Läser på badgen, nummer 1. Får förklaringen, klart du ska nummer ett menar Jerker du anmäler dig ju alltid först. Klart kul att för en gångs skull vara etta, händer alltmer sällan…
Springer på SSR-profilen Anders Anderholm från Oxie som var nära att bli arbetslös i år. Anders har som uppgift att transportera videokassetterna utifrån sträckorna in till tv-gängets redigeringsstudio i Karlstad. Ett svettigt jobb, berättar Anders.
– I fjol körde jag 75 mil på en enda dag och detta på smala isiga vägar med massor av mötande trafik, berättade Anders.
– Fast kul är det, annars hade man väl inte gjort detta år efter….
Annars verkar det inte mycket nytt att rapportera om. Blir dock lite förvånad när jag läser att Patrik Sandell har dammat av det urgamla ”kravet” att flytta rallyt längre norrut (läs Jämtland) för att säkra att det blir riktigt vinterföre. Okej, men de senaste åren har det varit mer vinter i Värmland än vad någon frisk människa överhuvudtaget kan önska sig. Nu har vi ett år med lite mindre snövalar, men annars verkar det mesta för att det blir riktigt bra. Så vadå, flytta rallyt? Tänker man på ifjol kunde man ju till och med kört i Skåne, mer vinter än vad vi hade då får man leta efter. Nej glöm det med att leta väder för rallyt, istället är det bara att gilla läget. Rally Sweden och VM körs i Värmland plus lite hjälp av Norge, punkt slut!
Svettigt har det varit i Växjö där Däckproffsen jobbat häcken av sig för att fixa alla dubbdäcken till helgens show. Totalt tusen däck har dubbats i Växjö, totalt 384 000 dubbar har skjutits in och limmats i rallydäcken. Visst är det häftigt att man i Växjö sköter däcksjobbet åt franska däckjätten Michelin. Smålänningar dom kan!
Nu säger jag som i Melodifestivalen, ” nu kööööööööööööööööör viiiiiii”!

7 svar på “Ingen snö i Karlstad för WRC gänget att halka i och Motorbloggaren Nummer 1!

 1. Tur att du finns som rapporetar till oss som bor langt borta. WRC har mer ellere mindre forsvunnit fran US TV. Ingen hugad visade sig att betala vad WRC har onskat for sandnings ratten. sa vi far se om WRC dyker upp i nagon kanal framover.

  1. Hello Classius.
   I shall try to report to you and you friends now when noone ”hugad” was prepared to pay for the ”fastest sport on ice”…
   Tommy

 2. Du skrev igår att Mikkola vann för trettio år sedan men jag vill minns att han vann redan -81 och Stig Blomqvist tog det året efter sedan Mikkola åkt av i stor ledning. I år tar nog Hirvonen sin tredje raka.

  1. Hej.
   Jag skäms!
   Fick gå tillbaka och kolla detta, noterar då att mitt ”klipp” var feldaterat, mycket riktigt var det som du skrev 1981.
   Hirvonen, tveksam men långt ifrån omöjligt. Min vinnare blir Solberg, Petter alltså!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *