Inga WRC-Toyotaförare innan höst, ”monster” på Irland, ”Lingen” byter Opel mot Ford i MSR och Mattis O. på banan igen!

Tidigast i höst släpper Tommi Mäkinen namnen på Toyotas kommande WRC-line up. Att Juho Hänninen och Kaj Lindström körde reccen till Rally Mexico satte fart på ryktet att paret var ämnat för start med nya Yarisen till 2017. När man dessutom erkänt att samma sak kommer att ske i resten av årets WRC-serie var ryktet plötsligt stekhett. Mäkinen dementerar inte heller utan menar att Hänninen/Lindström är en av möjligheterna som bjuds, men det finns andra.
Anledningen till att de kör recce är att hjälpa oss att förbereda ett testprogram för nya Yaris WRC och hitta liknande förhållanden som vi kan testa på, berättar Mäkinen.
Detta är inte rätt tid att börja snacka vem som ska köra bilarna. Vi kommer att titta på olika möjligheter, men det är faktiskt för tidigt ännu!
Ryktet att Sebastien Loeb och Petter Solberg skulle vara aktuella för en ratt hos Mäkinen är inte heller något som han varken bekräftar eller dementerar. Men vad är det man brukar säga, ingen rök utan eld.
Lite skumt är det att samtidigt läsa att Sebastien Loeb skulle vara en av Yves Mattons tänkta testförare för nya WRC-C3. 2017-bilen skulle alltså Loeb vid sidan av Kris Meeke vara med om att utveckla och i så fall måste där ha skett någon form av islossning, sedan Loeb ”kickades” från Citroën? BloggLoeb Loeb återigen skulle bli ”Vinkel-kille” ter sig också lite märkligt då han valt R5 Peugeot 208 T16 (bilden)för sin förare Quentin Giordano i ”Sebastien Loeb Racing”. Dessutom ska Loeb köra VM-rallycross  hos svenske Hansen och även detta i Peugeot vilket enligt mitt sätt att se, inte talar för att Matton+Loeb=Sant…

*
BloggIrlandOm två veckor är det dags för ERC:s andra deltävling ”Circuit of Ireland” och där bjuder man också på en ”monstersträcka”. SS3 kombinationen av båda sträckorna ”The Glendun and Torr Head” fredagen den 8 april mäter 31,2 kilometer och har inte använts på över 20 år. Senare på eftermiddagen som SS5 körs bara ”The Glednun” nu vänd och blir då 14,8 kilometer. Sträckan körs nära kusten i trakterna kring ”the North Coast” och bjuder på dramatisk natur och spännande väg enligt arrangören.
Detta kommer helt klart att pröva förarnas gränser samtidigt som det bjuds på fantastiskt vackra vyer.

*
Verkade som det hängdes på låset när anmälan öppnade för Midnattssolsrallyt och efter en dryg dag är nu siffran redan 89 anmälda. Två skåningar var snabba med ”enter-knappen”, Hässleholms Saab V4-åkare Jan Grip och Sjöbos Jörgen Andersson. Jörgen som vanligt med Nisse Ekberg i högerstolen har garderat och nöjer med att anmäla Opel som bil. Sedan om det blir den gamla men med mycket fräscht under skalet, Kadett 2,0E eller  nyinköpet Ascona B från Christer Nilsson, Trollhättan är oklart.

050522 Den stora Opeln välter över mot ett stort träd... Bild. Tommy Svensson

Skummade lätt i listan och det mest intressant jag fick ögon på var att rörmokaren från Kolsva Karl-Bertil Ling sviker Opel. Istället för Rekord 6:an är ”Lingen” anmäld med en Ford Falcon Sprint och därmed har rallyt en given publikfavorit. Mycket kan man säga om honom, men att pruta på gasen har aldrig varit ”Lingens” grej. I SSR 2005 gick det lite för fort för honom och trogne kartisen Janne Nilsson (bilden) och låt oss nu inte hoppas att samma sak händer i Småland i juli…
Medan Ling lämnar Opel så gör Tjust Mats Lundholm motsatt resa. Istället för den vassa Grupp H-Mercedesen sätter sig Mats i en Opel Ascona B i MSR och jag säger bara, välkommen in i ”Opelfamiljen” Mats!

*
Kollade även lite lätt på Simrishamnsmixen som är premiär i Sydsvenska Rallycupen och Södras DM, lördagen den 9 april. På onsdag den 30 mars stänger anmälan och i dag var där 125 anmälda och ett namn bland dessa gjorde mig extra glad. BloggMattis kopia 4En motig vår 2015 gjorde att Gullabos Mattis Olsson/Marcus Sundh lät Grupp H-Corollan vila i garaget halva säsongen. Nu är man åter på banan och därmed är en av mina ”tipsfavoriter” klar för nya triumfer…

*
På måndag är det ”smyg gruspremiär” med Asarums ”Karlshamnsspecialen”, HQ på Danshallen i Belganet. En sträcka som körs två gånger bjuder blekingarna på och första start är klockan 11.00. Säger bara till alla, lyyyyyyyyyyyyccccckkkkkkaaaaaaaaaaa tilll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *