Hybridbeslutet i WRC inte populärt över allt, ”Numedalsrally” slutade med tidkaos, Quandt/Seel kämpade i öknen, Robin L/JC Raceteknik körde hem Nitro RX, Sjöbo Mk återuppstod och ”de blåser i träa” bästa minnet från Mello i Karlstad.

När beslut togs att plocka bort batterierna från Rally1-bilarna reagerade leverantören av dessa direkt, då Compact Dynamics har avtal med FIA fram till och med 2026. Man verkar inte heller vara så pigga på att avbryta i förtid, men enligt David Richards som är överst i gruppen som tagit beslut finns där öppningar. 

Det finns en överenskommelse, men detta kan omförhandlas när som helst och vi kommer att prata med varandra, sa Richards till DirtFish. 

Han påpekar också att det finns lite olika syn på snabbheten när hybrideran ska vara över.

Men i princip tror jag att alla tillverkare stödjer beslutet! 

*

Det som var tänkt som succé, NM:s vinterfinal ”Numedalsrally” blev istället raka motsatsen. Anledningen till detta var alla vinterrally-arrangörers mardröm, bilar som åker av och blockerar vägen för efterkommande. Målgången  skedde sen eftermiddag men inte förrän 02.45 kunde en officiell resultatlista presteras, dessutom med många icke tillrättade tider. Det som bland annat vållade stor irritation  var att endast tre ”hindrade ekipage” fick tillrättade tider på SS4. 

Inte bara detta orsakade irritation, bara halva startfältet fick köra sista sträckan som var power stage. Här var det dock vädret som stökade till det och bland annat fastnade en ambulans på sträckan. Någon prisutdelning skedde aldrig vilket de väntande pristagarna fick besked om strax för midnatt. Norska ”Parc Ferme” har sökt tävlingsledningen sedan i går men ännu har man inte svarat på frågor kring hanteringen av tiderna. Ni som är mer intresserade av kaoset i ”Numedalsrally” kan läsa mer på ”Parc Ferme”.

*

Dramatik av annat slag var det i VM-deltävling tre ”Abu Dhabi Desert Challenge” eller ”lilla Dakar” för Annie Seel och tyskan Annett Quandt. Inför sista sträckan i öknen hade man klättrat till femte plats när det small till i växellådan efter cirka två mil. Duon stannade och lyckades reparera så att bilen blev körbar, dock tappade de mycket tid och avslutade på sjätte plats i sin klass Challenger. De säkrade även titeln som bästa och enda helkvinnliga team.

Foto: X-raid/MCH Photo

Vi är otroligt stolta att vi fixade en sjätte plats i VM-klassen trots dramatik på slutet. Det var många ekipage som både körde sönder och kraschade. Abu Dhabi Desert Challenge är alltid en utmanade och farlig tävling eftersom vi kör i de stora och branta sanddynerna. Men i år var även navigationen mycket svårare, berättar Seel.

Så här långt har Annett och Annie lyckats bra i serien vilket man också är glada över.

Det känns fantastiskt roligt och peppande att få den här backningen av team X-raid och vi förbereder oss för nästa omgång i Saudiska mästerskapen. 

*

Bara att erkänna att amerikanska Nitro Rallycross inte är någon serie som jag följer speciellt noga, i princip inte alls.

Trots att där finns flera svenskar som tävlar som Robin Larsson, Oliver Eriksson, Kevin Eriksson och Timmy Hansen. Nu har serien kört klart och då med Robin Larsson och JC Raceteknik som mästare för andra året i rad. Tvåa slutade Fraser McConnell som bara var fyra poäng före Kevin Eriksson.

*

En både konstig men samtidigt positiv nyhet dök upp igår, med Sjöbo MK som precis beviljats utträde från Södra BF då verksamheten upphört. Men i går så skrev ordförande Andreas Nilsson att klubben haft årsmöte där ny styrelse valdes och då  med Andreas som nyvald klubbförare. Planen är att snarast begära om återinträde i SBF så att licensierade medlemmar fortsatt kan tävla för klubben .

Nu tar vi nya tag och hoppas på lite framgångar här och var ute på tävlingsbanorna, samt någon/några mindre aktiviteter under året för alla medlemmar, hälsar nya ordförande Andreas Nilsson.

*

Med lite drag av fakir i blodet satte jag mig i går framför tv:en för att kolla på ”Bolibompa med musik” alltså Melodifestivalen, den här gången från Karlstad. Men när välkände värmlänningen Johan Östling inledde med Gunde Johanssons odödliga ”Torparrock” trodde jag ändå på ett fall framåt för ”Mello”. Men tyvärr var det bara ”de blåser i träa” och pausnumret där Sanna Nielsen hyllade Fredrik Kempe som  blev det besående minnet av kvällen. Resten är bara att glömma och jag vill även berömma Östling som nu ersatte Sven Ingvars som är de som gjort låten mest känd. Dom valde att spela i Kristianstad istället för på hemmaplan och just den här gången var det ett mycket klokt val… 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *