Hur blir Södras Rally-DM 2013, Jagerwall seger upp i rök och mosbrickor är kladdiga!

Nu vet jag exakt hur mat och dryckesvanorna ser ut för både rallypublik, servicefolk och tävlande, detta efter att ha fått förtroendet att forsla resterna av TV-Svängen till Återvinningen. En toppad ”gallersläp” med bland annat sju svarta sopsäckar blandat med trasiga pinnar, kartonger, söndrigt täckmaterial, uttjänta ATA-band med mera, med mera föll på min lott att tömma. Bara det att det som vi sorterat som ”brännbart” där hade personalen på plats en helt annan uppfattning. Nu är det inte mycket att gnälla om, sju proppfulla sopsäckar sorterar du ”enkelt” med kontrollanten hängande över axeln. Föresten, f-n vad mosbrickor med lingon kan smeta av sig när de ligger i en sopsäck…
Har fått lite påstötningar varför jag inte skriver om ”rallybråket” i Södra BF? Till detta har jag väl ingen riktigt bra förklaring mer än att jag tycker det är trist att inte grannklubbar kan komma överens, sedan vem som har sökt vad och när tycker jag egentligen är ointressant.
Det saken handlar om är att Simrishamns MK och Trelleborgs MK sökt Rally-DM på samma helg i början av april. Samma sak mellan Hässleholms MK och Kristianstads MK och där saken kompliceras av att Wilke har planer på att utvidga Lille Mats Rallysprint till ”tvådagars” tävling. Detta innebär en frontalkrock med Kong Christan Race som även i år körde samma helg som Lille Mats, men då den sistnämna gick på söndagen var problemet hanterbart.
Nu hotar såväl Simrishamnssom Kristianstad att ställa in om man inte får köra på sökt datum och jag antar att Trelleborg och Hässleholm har ungefär samma syn på saken. Närmast är detta en nöt att knäcka för distriktets SGA:er men den lär bli svårknäckt då positionerna verkar låsta. I slutet av månaden är det dock utlovat att kalendern ska vara klar, hoppas kan man alltid…
Än en gång säger jag att detta är en allt för stor sak för klubbarna att själva hantera, vilket den uppkomna situationen visar. Jag menar att distriktet skulle spika vilka dagar det ska köras DM-tävlingar och sedan får klubbarna ansöka på dessa dagar. Är där då två klubbar som söker samma tävlingsdag då får det bli gammaldags ”krona eller klave” svårare behöver det inte vara.
Skräckscenariot är att både Simrishamn och Kristianstad gör allvar av sina hot vilket skulle innebära två DM-tävlingar i Skåne 2013, med Trelleborg och SMK Hörby som arrangörer. Med detta på hornhinnan måste jag be om diplomati i den högre skolan för att få till en lösning!
Det blev ingen lyckad helg för Tommy Jagerwall från Hässleholm och hans röda Cooper S när det var final i Tusencupen på Falkenbergsbanan. Redan i första kvalet blev Tommy påkörd och fick teknisk flagg sedan kofångaren bak fått konstig vinkel. I första heatet var sedan Tommy tvåa efter Lars Davidsson från Växjö. I andra heatet stod hässleholmaren i pole med snababste varvtid och gick också upp i ledning när flaggan föll. Drog därefter ifrån samtidigt som dimman och regnet tilltog varför han tände ljuset för att uppmärksamma bilarna som han skulle varva att han kom snabbt bakifrån. Ett misstag skulle det visa sig, för genast kom där rök bakom instrumentbrädan vilket tvingade Tommy att parkera som ledare ute på gräset. Nu blev Lars Davidsson etta i Tusencupen, Jagerwall tvåa och Saabåkaren Mika Molin från Kungälv trea.

9 svar på “Hur blir Södras Rally-DM 2013, Jagerwall seger upp i rök och mosbrickor är kladdiga!

 1. Inte nog med att det är svårt att få ihop funktionärer och vägar, klagomål på noter, startordning, fälgar och hans moster. Nu ska det gnabbas om datum också. Trodde först det var ett skämt.

 2. Lucas mörkrets furste som talade för tommy J verkar det som.:(

  Hoppas att de löser tjafset så vi får alla tävlingar.
  Precis samma skit som roadracing och banracing tyvärr:(

  Mvh Kennet

 3. I andras ögon låter säkert gnabbet om datum som löjligt och barnsligt men har man varit med om att arrangera en tävling så vet man att det inte enbart är att flytta datum utan det är mycket kontakt med markägare som först måste genomföras innan man kan ta ett sådant beslut, det finns tex exempel på vägföreningar som måste ha ett årsmöte för att besluta om det är ok att hyra ut vägen och detta årsmöte infaller i augusti då alla semesterfirare är på plats i sina sommarstugor, i detta fall så är redan de papperna påskriva och godkända för 2013 och för att göra en ändring skall alla medlemmar vara med igen.
  Så nä det är inte bara ett gnäll på sandlåde nivå utan det ligger en jäkla massa ideella arbetstimmar bakom dels från arrangerade klubb men även markägare för att få till en tävling.
  Sedan håller jag med dig Tommy att detta måste styras upp och tydligare riktlinjer måste fram hur man kan hantera ev krockar.

  1. Jo sandlåda är det när HMK vet att KMK arrangerar Kongen när de gör.
   Att då ta beslut att Lille Mats ska vara en 2 dagarstävling utan att prata med KMK om datum är sandlåda.

   Jag gillar klart att det ska bli en 2 dagarstävling, mer rally att titta på helt klart.

   En dialog med klubben som har sin klubblokal 2 mil bort är väl inte för mycket begärt.

   2 klubbar som normalt ställer upp för varandra också. 

   Edit: Mig veterligen så är det inga sommarstugor inne på garnisonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *