Hörbing vinnner KMK-Trofén, Grahn blir trea och Juholts trixande!

Årets sista tips i Rally-SM, om några timmar drar finalen KMK-Trofén igång uppe i Katrineholm. Svårtippat, ja både ock men totalsegern tror jag helt klart går till stackars otursförföljde Eddie Hörbing. Någon gång måste det släppa för borraren och nu är det hög tid om inte året ska kännas helt bortkastat.
Trimmat 4WD.
1.Eddie Hörbing WRC-Focus
2.Mats Jonsson WRC-Escort
3. Jocke Grahn WRC-Focus
Tror stenhårt att Jocke fixar en tredjeplats, sedan om det räcker hela vägen till bronspengen i SM är osäkert. Då krävs först och främst att nuvarande trean, Skodaåkaren Nils Jensen blir poäng lös. Kanske att hoppas för mycket.
Garderar tipset med Focusåkarna Ingemar Svensson och smålänningen Åke Jacobsson. Duon är väl den som först och främst utmanar Jocke kan tänkas….
Trimmat 2WD.
1.Patrik Flodin Volvo
2.Pontus Tidemand Toyota
3.Leif Peterson Toyota
Har ni kollat in-carfilmerna med Patrik från ”Öst Sverige Rallyt” ? För er som sett showen lär jag inte behöva förklara tipset, Flodin är outstanding. Intressant blir striden om andra platsen, kan Tidemand utmana ”åldermannen” Peterson när båda har likvärdigt material. Tror att ungdomen tar ut sin rätt!
Garderar med Peter Zackrisson. Volvokollegan Todde Johansson får ursäkta men tror att motståndet blir lite för tufft för Tollarps-Bagaren den här gången. En placering som innebär SM-poäng då? Definitivt den speeden har Todde och Emil.
Däremot tror jag inte ”Simrishamnarna” Mårten och Joakim Nilsson räcker till för att knipa samma poäng, B-förare som de är. Men fajten om klassegern får skånskt inslag.
Otrimmat 4WD.
1.Jimmy Joge Mitsubishi
2.Per-Arne Sääw Skoda
3.Patrik Johansson Mitsubishi
Valde länge mellan Johansson och Jocke Nyman, men fastnade för Växjöåkaren. Hans jämnhet har varit imponerande och den fortsätter även i Södermanland. Joge vinner, Sääw utmanar utan att nå ända fram, så blir det!
Otrimmat 2WD.
1.Robin Friberg Ford
2.Victor Henriksson Ford
3.Tobias Bergetorp Renault
Här garderar jag inte, utan tror/hoppas att Jonas Olsson från Åhuskärr blir minst fyra. Hur långt detta sedan räcker i SM-tabellen är svårt att sia om. Men bronsmedaljen känns väldigt avlägsen.
KMK-Trofén drar igång klockan 19.00 med en sträcka som körs två gånger innan det riktiga allvaret börjar i morgon lördag. Kör så det ryker grabbar och tjejer!
Lite svårt att få in det i Motorbloggen, Håkan Juholts hyresfiffel alltså. Men var det inte så att han älskade Saab? Se där, då var ingången klar. Kan väl inte säga att jag blev förvånad när jag tog del av Aftonbladets avslöjande om det Juholtska trixandet. Visst är det märkligt att en man i hans ställning och inte minst, med hans inkomst, ändå chansar för att få ytterligare någon krona i egna börsen. Men nu med byxorna nere och båda händerna djupt nerkörda i köttgrytan, hävdar han att han trodde han gjort rätt. Att dom aldrig lär sig…

Ett svar på “Hörbing vinnner KMK-Trofén, Grahn blir trea och Juholts trixande!

  1. Ditt tips kan gå vägen, t.ex så har Nils Jensen brutit med motorbrand efter SS1 och jag tror att Mats J tar hem Trimmat 4WD för nu har han ingenting att förlora!

    De andra i Trimmat 2 WD tror jag kommer att kugga upp en rugga för att visa Flodin vart skåpet ska stå, hur dom lyckas vet man däremot inte och jag ser fram emot en härlig fight

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *