Hörbing vann SM-finalen, Grahn fick hål i turbon och Todde blev fyra!

Några tolv rätt blev det inte av mitt tips inför finalen i Rally-SM uppe i Katrineholm. En enda segrare lyckades jag fixa och det var totalsegraren Eddie Hörbing. Men hade inte Mats Jonsson fått problem med en drivaxel på sista sträckan så hade det också gått åt h-e…
Jo så hade jag faktiskt även rätt på Victor Henriksson tvåa i Otrimmat 2WD, men sedan var det slut på framgångarna.
Bäste skåning blev faktiskt Tord ”Todde” Johansson som inledde lite svagt men åkte upp sig och låg tia i klassen inför de tre sista sträckorna. Då hade redan Flodin packat ihop med trasiga bromsar och dessutom inte ens i ledning. För allra fortast åkte Peter Zackrisson som skuggades tipsenligt av Pontus Tidemand. Men altmeistern Leif Peterson satte press och då försvann både Zackrisson, Jimmy Olsson och Tidemand med trehjuliga bilar med mera. Todde åkte med på vågen och plötsligt var han och kartis-Emil fyra. En placering som gav anledning till jubel i synnerhet som Todde själv fyller år och numera tillhör 50 plussarna. En egenhändigt bakad Kalastårta smakar säkert extra efter fjärde platsen. Vann gjorde såklart Leif Peterson, som jag hade tippat trea. Kanske dags att lägga av som expert?
Kul var det att Simrishamnarna Jocke och Mårten Nilsson körde in som tvåa respektive trea i B-klassen.
Hörbing vann som sagt Jonsson tvåa och för Jocke Grahn blev det inget SM-brons, det bidde ett hål i turbon istället. Trist då Jocke åkte upp sig till trea och var på gång. Nu hade det inte hjälpt då min grussprutande vän från Emådalen, Åke Jacobsson var tätt bakom. När turbon packade ihop tog han över tredjeplatsen och för detta blev det även SM-brons för den glade taxi/bussföraren. Stort grattis!
I Otrimmat 4WD bröt mina favoriter Jimmy Joge och Pelle Sääw. Växellåda respektive avåkning. Vann gjorde ”garderingsföraren” Jocke Nyman medan Patrik Johansson gick in som trea. Har jag räknat rätt bör detta ha räckt till SM-silver.
Om så är fallet tror jag att allra gladast i servicebussen hem till Växjö är farsan Kjell-Erik som jag hade många heta duster med på sjuttiotalet när han åkte Amazon i Standard B-klassen. Heta och heta, minns jag inte helt fel var han alltid före mig…
Robin Friberg fick ge sig i finalen, slutade femma i Otrimmat 2WD. Ge sig fick även Åhuskärrs snabbaste 2Wd-förare Jonas Olsson. Att åka om SM-brons med tre hjul visade sig vara omöjligt så Jonas bröt.
Då var årets SM avgjort och det är väl ingen överdrift om jag säger att det varit ett av de svagaste SM-åren i modern tid. Nu håller vi alla tummar för att de nya krafterna får till det riktigt bra. Ännu ett misslyckat år och jag tror att Rally-SM blir en angelägenhet enbart för de närmast sörjande!

3 svar på “Hörbing vann SM-finalen, Grahn fick hål i turbon och Todde blev fyra!

 1. Tommy du får nog hålla i pennan ett tag till eftersom du hade så många fel denna gången….Du vet väl att man ska sluta när man ligger på topp och inte i botten….

 2. Tommy du får nog hålla i pennan ett tag till efter så måånga fel i ditt tips….Du vet väl att man ska sluta när man ligger på topp och inte i botten…..

  1. Hej.
   Då har jag alltså många år kvar med bloggen om jag inte ska sluta förrän jag är på topp…
   Okej, till nästa år ska jag göra min läxa bättre så får vi se om reslutaten går min väg?
   Ha det
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *