Full DMACK-säsong för Tänak, dubbelt svenskt i Safari-Rallyt, BRC 2016 tar sig och Rolf Arnez bjuder upp!

BloggMadsVar nära att sätta dagens första kopp kaffe på jobbet i halsen när jag skummade Twitterflödet och där det då låg upplagt via M-Sport följande ”Our latest recruits – Mads Østberg and Jonas Andersson will be Qatar M-Sport World Rally Team’s nominated point scorers for all 13 rounds of next season’s FIA World Rally Championship.”. Tog ett tag innan jag förstod att detta besked var gammalt eller från 2012 men tar det ändå som ett gott omen inför 2016. Jag är nog inte ensam om att vilja se Mads och Jonas i en Fiesta i nästa års 14 VM-tävlingar!

*
BloggOttNu är det officiellt att Ott Tänak kör för DMACK World Rally Team till nästa år. Bilen blir precis som i år när DMACK kört i WRC2, en Fiesta från M-Sport.
– Jag är väldigt nöjd med att köra för DMACK igen och är extremt motiverad att fortsätta mitt tuffa jobb att komma närmare toppen, kommenterar Tänak teamskiftet.
Årets säsong har varit väldigt tuff och inte alls motsvarat varken mina egna eller teamets förhoppningar. Ett tufft år men farten fanns där och nu med ännu mer WRC-erfarenhet blir vi bara bättre i framtiden!
Med detta är en spelare borta från WRC-brädet och då återstår vad som ska hända med återstående, alltså i första hand Östberg, Evans och kanske Meeke. Tysk media påstår att Robert Kubica nu bestämt sig för att fortsätta ytterligare ett år i WRC. Nästa år med ännu tätare samarbeta med M-Sport enligt ryktena.
Lorentzo Bertelli annonserar ut Team Fuckmaties militär-Fiesta och lägger ner sitt egna team samtidigt som han säger sig vilja köra i WRC även nästa år, detta tyder på mer pengar in till Mr Wilson. Med Kubica och Bertelli i nära samarbete med M-Sport blir det nog tufft för Evans att hitta budget så att även han kan fortsätta med full säsong i en Fiesta. Ännu värre blir det för Evans om det ryktet som säger att ERC-trean Craig Breen ska vara på väg in till Ford innehåller något korn av sanning. Då blir nästa stora fråga vem som tar över hans Peugeot R5 för ERC 2016?

*
BloggSafariÅrets East African Safari Rally Classic blev Stig Blomquists rally från allra första början. Den 69-årige närkingen med franske co-drivern Stéphane Prevot ledde i stort sett hela tiden med sin Team Tidö/ Race 4 Health Porsche. Lika säker tvåa blev teamkompisen Richard Göransson med Emil Axelsson vid sin sida. Som trea och bäste icke-svensk slutade belgaren Gregoire de Mewius. Övriga svensk-resultat blev:
6:a Joakim Roman
11:a Jan Hagman
25:a David von Schinkel
26:a Christer Johansson
45:a Roger Samuelsson
Noterbart är att alla svenskbilarna kom i mål även om Roger Samuelsson haft det tufft efter rullningen redan direkt efter start första dagen. Nu kom Roger och Robin Friberg ändå i mål även om man blev näst sist resultatlistan. Allra sist kom tyske Porscheåkaren Bernhard Kessel.

*
BloggWRCCI Qatar körs finalen i WTCC och det är enkelt att konstatera att där är Citroén en riktig vinnarbil till skillnad från i WRC. Allra snabbast på träningen har världsmästaren Jose Maria Lopez varit med Mehdi Bennani som tvåa och Sebastien Loeb på tredje plats, alla i ”vinkelbilar”.
Som 18:e bil klockades WRC-bekantingen Nasser Al Atiyah i sin allra första tävling i den tuffa WTCC-serien.

*
Mer racing och då med nya stjärnan Felix Rosenquist som i samband med Formel 1 i Abu Dhabi ska testa en GP2-bil. Detta ska ske i sitt vanliga team Prema som till nästa år kliver upp i GP2.

*
En helg med lite glädje blir det för General Roth, alltså Roger Roth med Bilsport Rally Cup då han fått klart med fjärde deltävlingen för nästa år. Det blev Gotlands MF som med sin Tingstäde Runt den 8 oktober fick en plats i BRC-kalendern. Förutom Gotland är följande tävlingar klara för 2016.
1: 16 April, Nybro AC, Zabra-Rallyt.
2: 21 Maj, Mönsterås MK, Oknörundan.
3: 9 Juli, S:a Sunnerbos MK, Semesterturen.
Roger letar dock efter fler arrangörer.
– Vill man köra en deltävling 2016 i Bilsport Rallycup så är det bara att skicka ett mail och tala om vilket datum när man vill köra, meddelar Roth.
Mailadressen är info@bilsport-rallycup.se eller ringa på 070-5980841.

*

Camera 14MP-9PC
Fick idag ett mejl från min ”korre” Björn borta i USA, som skriver ” Kul att du fatt en bisyssla i Norge.

Camera 14MP-9PC

Idag ar det Thanksgiving day, och da brukar Pick-your-part ha halva priset pa allting. Nu har man kopt upp storsta konkurrenten( Ecology), sa i ar ger man ’bara’ 40% rabatt. Inte sa illa det.
De flesta bilarna ar ju 90-talare, men dar fanns nagra 60-70talare. Inte en enda Opel, men en del annat.
Synd att skrota VW-Porsche 914, Karmann Ghia, VW typ 3, MB 280S m fl.
Det blev en trivsam morgon i Wilmington, CA.
Halsnignar
Bjorn”.
Inga Opel? Amerikaner har alltid varit lite konstiga eller är det tvärtom? Dom är kanske så rädda om sina Opel-bilar att dom aldrig ens kommer till skroten…

*
BloggRolf1Avslutar med att min klubbkamrat och store Lasse Stefanz-diggaren Rolf Nilsson nu gått så långt att han framöver som i ett led i LS-beundran kalla sitt VOC-team för ”Rolf-Arnez”.BloggRolf2 Även målsättningen inför säsongen 2016 är värd beundran…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *