Flodin vann i Kina och pårökta Preembjörnar.

Patrik Flodin tog enkelt hand om segern i första deltävlingen i det kinesiska Rallymästerskapet, Moho-Rally. Svenskt blev det även på andra plats genom Patrik Sandell, som dock var två minuter efter Flodin. Sandell skyllde den stora tidsdifferensen på däcken…
Med lite tur kan alltså Flodin vid årets slut vara Världsmästare i P-WRC, Svensk Mästare, Rysk Mästare och Kinesisk Mästare. Vem var det som sa att det inte finns någon återväxt i svensk rallysport?
Nu är det bara för Flodin och Sandell att packa väskorna och styra kosan mot Jordanien där nästa VM-runda körs om två veckor. Där får de sällskap av PG Anderson som gör en ny start i den tjeckiska Skodan.
Totalt 36 ekipage är anmälda till Jordanien, vilket är ungefär hälften så många som körde Rally Sweden, men en bil mer än i Mexicos VM-rally. Ändå brukar dödgrävarna här hemma skrika om att vårt VM-rally är kass och det är alldeles för få som vill köra på de dåliga Värmländska grusvägarna. Nu blev det ett streck i räkningen i år för de här trista typerna, med massor av snö och stort startfält. Så det kan gå…
Till sist måste jag bara berätta om att jag i helgen å tjänstens vägnar, bevistade en sammankomst i projektet ”KlimatVardag”.  Säkert inget fel på projektet, men måste de ”klimatsmarta” se så ”rediga” ut? De flesta deltagarna seglade omkring med samma leende på läpparna som pårökta Preembjörnar, fyllda av missionen att rädda jorden. Nu tror jag inte riktig på alla skräckrapporter från FN:s klimatpanel och diverse ”klimatjesusar”, men här hade dom iallafall en trogen och hänförd skara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *