ERC-premiären inställd, ny ”SH-sträcka” klar, ”VOC-Tom” tar över Emils vinnar-Opel och ”Motorlördag” i KB!

Nu börjar vädret verkligen stöka till det för rallyåkarna och först att ställa in var Ludvika MS som redan i helgen skulle kört Skogsrundan men av detta blev inget. Nästa arrangör att få dela dalmasarnas öde är lite tyngre då ERC-premiären Rally Liepaja idag rönte samma trista öde. BloggERCBeslutet fattades i morse efter att man besiktigat sträckorna som visade sig vara mer lera än snö och is. När dessutom väderprognosen pekar på fortsatt milt över nästa helg var man tvingade att ge upp. Då stora delar av banan består av ”allmänna vägar” av vikt för den vanliga trafiken vågade man inte risker att köra sönder dom fullständigt. Arrangören har varit noga med att hela tiden hålla de tävlande informerade om väderläget vilket jag tycker är positivt.BloggKanarie Nu undersöker man om det är möjligt att pressa in tävlingen längre fram och ändå att den ingår i ERC-kalendern. Därmed blir Rally Islas Canarias 10-12 mars första deltävling i årets ”Rally-EM”.

*
Samma helg är det även planerat för Rally-SM i Gävle med Rally Bilmetro. Här finns samma väderfunderingar och ska man vara helt ärlig så ser det inte helt perfekt ut. Fram till tävlingshelgen är där några dagar med minus grader så även på fredagen den 5 februari medan det på lördagen visar på oroliga plusgrader.
Sandvikens MK jobbar dock på för att det ska bli SM-premiär berättar tävlingsledaren Kalle Andersson i Gefle Dagblad
Ja, vi jobbar för det. Som det är nu ska det gå att köra.
På torsdagskvällen hölls ett möte efter att tävlingsvägarna besiktigats och då gavs lugnande besked.
Allra sista beslutet tar vi nu på söndag, säger Kalle.
I nödfall har man även sökt tillstånd för att köra tävlingen uppåt Jädraås och Åmot.

*
BloggShakedownIdag kunde VD i Svenska Rallyt Glenn Olsson ge lugnande besked angående ”shake down-sträckan”. Ny sådan blir en väg med start i Bäck nordöst om Skattkärr cirka 19 km från tävlingens serviceplats vid Wermlandskajen.
Vi har fått otroligt många positiva telefonsamtal med förslag på nya lämpliga sträckor efter att vi stötte på problem på vårt första alternativ. Skönt att detta nu är på plats och att vi kan fokusera på att genomföra eventet på bästa sätt, säger Glenn Olsson.

*
Förra helgen var det snö och kallt även i Skåne vilket gjorde att det kördes med rallybilar på isen i Ekeröd utanför Hörby. På plats fanns här bland annat ”VOC-stjärnan” Tom Kristensson som pressade sin nyinköpta Grupp H-Golf åtskilliga varv på isen. Tråkigt nog avslutades dagen med att Golfen fattade eld vilket orsakade stora skador i motorrummet bland annat elsystemet är helt paj.BloggTom Nu är detta glömt för tillfället då Tom och kartläsare Timmy Berntsson nu finns på plats i Tyskland för att bekanta sig med nya rallybilen, Opel Adam.
Här väntar läkarundersökning, ansökning om medlemskap mm och inte minst test där vi ska få känna, klämma och prova en Opel Adam för första gången, berättar Tom.
Ser fram emot detta väldigt mycket och det ska bli galet häftigt! BloggEmil2
Nu är det inte vilken Opel som helst som Tom och Timmy får ta över, det är samma bil som Emil Bergkvist tog till totalseger i cupen 2014. Ett arv som förpliktigar…

*
BloggWillenPå söndag är det dags för rally och rallycross i samband med SM-veckan i Piteå. Du som vill följa detta och då få se Pelle Willén med den nyinköpta ex. Leif Peterson-Toyotan i ny kostym ska bänka dig i soffan de här tiderna,
08:55 – 15:05 svt.se/sport
13:20 – 15:05 Finaler live i SVT1
OBS. Tiderna är preliminära!

*
Går mer än lovlig tungt för insamlingen Rally-Sverige mot Cancer att nå sitt mål på futtiga 30 000 kronor. I dag återstår 3 190 kronor innan det blygsamma målet är uppnått. Vid SMK Hörbys senaste styrelsemöte togs ett enhälligt beslut på att klubben skulle bidra med 1 000 kronor till det här minst sagt behjärtansvärda ändamålet. Dessutom utmanar nu SMK Hörby resten av landets SBF-klubbar att göra samma sak, kanske till och med skänka ännu mer om klubbkassan så tillåter. Så upp till kamp mot cancern och gör oss sällskap som givare. På den här länken kan du läsa hur du går till väga för att skänka din/er slant: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/rally-sverige-mot-cancer

*
BlogbloggPå nwt.se läste jag i dag ett blogginlägg från värmländske KD-politikern Peter Kullgren i ämnet ”hotet från Japan och Kanada mot Rally Sweden”. I slutet av bloggen skriver Peter, ” Rallyt betyder mycket för Karlstad och Värmland, därför går olika lokala aktörer, bland annat Karlstads kommun in med en hel del pengar. Men det är som sagt inte bara regionalt rallyt är betydelsefullt. Det är även betydelsefullt för Sverige som turistland. Det vore därför önskvärt om fler aktörer på riksplanet fick upp ögonen för hur viktigt det faktiskt är att vi får ha kvar rallyt i Sverige.
Utan att bli alltför lokalchauvinistisk är det ändå svårt att låta bli att reflektera över hur tongångarna hade varit i riksmedia om ett arrangemang med tvåhundratusen besökare i Mälardalen hade varit i farozonen…”. Tänkvärt, för visst är det så att om detta skulle drabbat Stockholm, Göteborg eller Malmö hade det nog varit annat ljud i skällan…

*
BlogglördagI morgon lördag är det återigen ”lilla julafton” för Kristianstadsbladets läsare, alltså en ny Motorlördag. Den här gången med en intervju av VW-ambassadören och f.d WRC-kartläsaren Luis Moya gjord i samband med Rally Monte Carlo. Samt så klart med ”Motorlistan”, håll till godo!
Trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *