En hel vecka rally i samband med Rally Sweden, Todde femma på Gotland och Bil-O folket är lyckliga skitar!

En hel vecka rally i Värmland redan 2013. Detta är Svenska Rallyt vd:n Glenn Olssons vision i en artikel i nwt.se, om hur vårt största årliga VM-event kan utvecklas. Jag är försiktigt positiv till hans tankar. I visionen finns där både Rally-SM och den norska motsvarigheten samt även en tävling för klassiker. Självklart vill Glenn rida på vågen och få in även ett vinterrally som kan ta upp kampen med Polar Classic och Midnattsolsrallyt.
När Rally-SM ingått som ”utfyllnad i Rally Sweden har det inte varit bra. SM-delen har urholkats totalt, hamnat i skuggan av Loeb och de andra storfräsarna. Men nu tänker Glenn att man ska köra Rally-SM som en egen tävling dagarna förre WRC-delen och den tanken tror jag inte är fel. Då får Rally-SM del av ”VM-glamouren”, ungefär som det gamla talesättet ” när det regnar på prästen då stänker det på klockaren”. Glenn vill se Rally Sweden som en hel veckas rally i Värmland och den tanken ställer jag upp på!
För någon timme sedan avslutades Rally Gotland och den ende representanten från ”spiddekagan” och den ”rögade ålens” förlovade land, SMK Hörbys Todde Johansson fick till det riktigt bra om jag får säga det själv. Todde, som vanligt med Emil Månsson i högerstolen slutade femma i A 2WD med den pippigula 940:an. Åt vinnaren hemmasonen Johan Holmberg kunde ”Bagaren” inte göra mycket, han var nästan två minuter före. Holmberg var helt överlägsen och tvåan, Gullabos Mattis Olsson var 1.15 minuter bak, säger något om hur hemtam Johan var på sin ”mammas gata”…
Totalsegrade gjorde Skodaåkaren Björn Adolfsson, drygt tjugo sekunder före Martin Berglund med Mats Thorszelius som trea.
Verkar vara ett dj-la liv inför Bahrains GP och ni som vill ha mer fördjupning, om varför, får leta andra källor än Motorbloggen. Jag kan bara meddela att Sebastien Vettel är snabbast på träningen före Lewis Hamilton med Mark Webber som trea.
Idag har jag varit starter i Bilorienteringen Hörby-Rundan och skickade där iväg tjugoett ekipage. Så mycket kan jag säga att bilorienterare är de riktiga entusiasterna på motorsportkartan. Bilparken i startfältet spretade rejält, från en lätt rostanfrätt Renault Laguna kombi med dieselmotor, via Toyota Raw någonting över Grupp E Jetta till två riktiga Voc:are. Vissa besättningar med riktiga headset kompletterat med ”incar-kamera”. Tänker bara, vem ska de visa fyra timmars incar-film med bilorientering i en hastighet runt fyrtio-femtio kilometer? Kanske kan vara kul att spela upp när ”julaklaset” börjar gå på tomgång…
Hur som helst, gladare och lyckligare motorsportare tror jag man får leta efter och som ”veteranen” Rune Nilsson från Hässleholm utryckte det.
– Roligare än så här kan man inte ha för hundrafemtio kronor!
Vid starten blev jag även informerad om att Regularitytävlingen Rally Österlen den 5 maj troligen är inställd. Tävlingen har i alla fall plockats bort från Resultatservice och jag är inte speciellt förvånad. Senast jag kollade så var där fem anmälda och minimigränsen var tjugo ekipage. När så anmälningstiden gick ut någon av de närmaste dagarna förstod väl arrangörerna att det här kommer vi aldrig att fixa.
Regularity och Bilorientering är ganska besläktade och när totalt oglamorösa Hörby-Rundan lockade mer än det önskade minimiantalet på Österlen blir man lite fundersam. På Österlen var banan drygt tjugo mil lång om jag inte minns fel och startavgiften fortfarande med samma brasklapp, 2500 kronor. Hörby-Rundan var lite styvt tio mil och kostade 150 kronor. Kan det vara så enkelt att prislappen var åt h-e fel?

5 svar på “En hel vecka rally i samband med Rally Sweden, Todde femma på Gotland och Bil-O folket är lyckliga skitar!

 1. Nästan så man skulle sätta dottern i högerstolen och testa på BO.
  Två av mina intressen i en smäll,

  På tal om F1 så måste RB fuska för de gökarna påstår att reglementet ändrats för att de inte ska vinna, hur kan då Vettel ha pole?

  Missar såklart Kongen när största dottern ska komfirmeras.
  Kan du inte ha livesändning från Volvon om du ska köra?

  Kennet

  1. Hej.
   Ingfen dum idé det där med dottern, nästa ”race” är i Örkelljunga om jag inte är helt fel ute.
   Livesändning, tveksamt. Får man tro mina kamrater hade det nog mer sett ut som stillbild!
   Tommy

   1. Nä de lurar dig bara för de är rädda för konkurrensen efter 2 sekunders segern över Brorsson så det är psykningar på G.
    Annars får du diskret fästa en livekamera på Stoffes bil så man får se vinnarbilen:)

 2. OK .. återigen toppen vår käre motorbloggare!!!!
  Men .. nu har Du åter igen glömte en annan motorsport, där en ”klubbkompissa” till Dig gjort jättebra ifrån sig idag!!!!
  :).  Betydligt fler startande än i Regularity och Bilorientering! bara så där totalt 120 startande.
  Tack för Din hängivenhet till motorsporten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *