Debut med Volvo Original och tolv år var vi allihop!

Vilken härlig vintersöndag det blev!
Kunde naturligtvis inte hålla mig från att åka upp till isen, trots att Volvo Originalaren saknade dubbdäck. Men med snälla klubbkamrater i SMK Hörby runt om, tog det inte lång tid innan bilen var skodd. OK, inget gummi jag skulle vilja åka i rallyskogen med, men för en stunds sladdande var det mer än tillräckligt. För att beskriva dagen bäst får jag använda den slitna klyschan, ” det roligaste du kan göra med byxorna på”!
Ett knappt tiotal bilar gasade runt på isen med mer eller mindre publikfriande uppställ. Gängets yngste fick ett påpekande av sin mamma angående körstilen.
– Tom, du kör absolut bredast av alla.
Sonen replikerade blixtsnabbt.
– Men så har jag roligast också!
Till växellådan la av så stämde detta för ”lillpågen”. Nu är ju detta ingen katastrof när man kör Volvo Original, tillgången på begagnat är ju tämligen gott och priserna brukar inte heller avskräcka.
För mig var det premiär bakom ratten på Volvon. Innan jag själv körde fick jag en åktur med en betydligt mer rutinerad Originalåkare. Under sladdfärden kom jag snabbt fram till, att det bästa jag kan göra är nog att låta min bil stå kvar i garaget. Men väl bakom ratten på min egen bil kändes det inte likadant, istället måste jag säga att det kändes riktigt bra. En mer lättkörd och förlåtande bil än en Volvo, det får man nog leta efter.
Efter ett okänt antal varv på isen försvann en del av de fjärliar som bott i magen ända sedan jag hämtade hem ”värstingen”. En ny känsla infann sig, åksuget och väntan på premiären i Simrishamn den 2 april. Fast jag måste säga att jag blir mer och mer orolig för varje dag om tävlingen går att genomföra. Kollar utmärkta norska vädersajten yr.no och ser att det ska bli minusgrader hela veckan som kommer, dessutom aviseras snö till helgen. Sedan är det bara fyra veckor kvar…
Till slut visade tankmätaren på tom tank och det blev till att packa ihop och åka hem. Hemma väntade sambon som valde att ägna sig åt städning istället, hur man nu kan göra detta? Hon frågade mig hur det gått?
– Jo det var helt Ok, men inte lika roligt som jag trott, svarade jag kanske inte helt sanningsenligt.
– Ljug inte, hade du inte haft öronen hade munnen gått runt nacken, replikerade hon och fortsatte.
– Det är som dom säger, män slutar växa vid tolv!
Vad kan hon ha menat med detta? Skämt åsido så är detta en del av att det är så fantastiskt kul med motorsport. Här blandades då knappt tjugoårige Tom med mig själv som är gott och väl 55+. Mellan oss två fanns alla åldrar och vi hade lika kul allihop. Ingen snackade heller om vem var äldst och yngst för vi var alla precis lika gamla, strax över tolv…

2 svar på “Debut med Volvo Original och tolv år var vi allihop!

 1. Riktigt kul med iskörning…glömmer aldrig min ungdoms vintrar på Härlövs ängar eller Isternäset då vi körde gokart med 400 spik i varje däck det gick på två hjul i kurvorna det var bättre bett än på Åsum Rings nya asfalt 1967.. Vi låg i hårdträning inför den vinterns stora händelse i Kristianstads ishall där vänta ett skånederby i isracing med gokart hallen var fylld till sista plats, undrar om vi skulle få till en sådan tävling i dag 2011 ?

  1. Hej.
   Visst är det kul med is, men det ska vara med hjul. Det där med skridskor är ju mest blaha.
   Att få till iskörning med gokart i Ishallen tror jag blir svårt nu när ”Kristiands finest” gått till play off, men frågar du mig så hade det varit f-n så mycket roligare med lite motorbrum i hallen än hockey!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *