Däckstrul i Rally-SM och dubbar förstör nattsömnen enligt MP-politiker!

Fortfarande har inte finalen i Rally-SM presenterats, något som SM-generalen Bertil Klarin hoppades skulle vara klart veckan som gick. SM-åkarna och övriga intresserade får därför ge sig till tåls ytterligare några dagar.
Ett annat problem dök också upp för Rally-SM när Pirelli som levererar enhetsdäcken, meddelade att man har leveransproblem och inte får fram 15-tums däck till vintertävlingarna. Detta innebär att förare med bilar som bara är godkända med den här däckstorleken,får dispens att åka på vilket däcksfabrikat de vill, i de två vintertävlingarna.
Kommenterade i går en debattartikel från moderaten Lennart Beckman där han krävde stopp för kommuner att själva få besluta om dubbdäcksförbud. Naturligtvis kunde inte virrhjärnan i Miljöpartiet Karin Svensson Smith motstå möjligheten att än en gång bevisa sin totala okunnighet om trafik och bilkörning, ja på de flesta områdena skulle jag vilja säga.
Fru Svensson Smith vill inte nöja sig med att bara enskilda kommuner ska få spela rysk roulette med mitt och andra trafikanters liv, nej hon vill att det ska införas ett nationellt dubbdäcksförbud.
Du läser rätt, hon vill förbjuda dubbdäck i alla stadsmiljöer, bara på landsbygden ska man få lov att köra säkert. Som motiv skriver hon ”…barn i städer har rätt att växa upp utan hälsovådliga ämnen i luften”. Att ta sig för pannan hjälper inte mycket när Svensson Smith är i gång, det är något som är säkert…
Hon skriver lite käckt, ”Det finns moderna dubbfria vinterdäck som enligt tester har väldigt goda egenskaper”, jaha när, var, hur och i jämförelse med vad? Vidare, ” i Tyskland och många andra europeiska länder är dubbar helt förbjudna..”. Har hon jämfört väderförhållandena i Tyskland mot Skåne idag? Är ganska säker på att Kristianstads innerstad skiljer sig en hel del från Berlin eller Hamburg, där är på sin höjd lite fuktiga vägbanor mot snö och isgatorna kring Stora Torg!
Hon, precis som andra ”experter” hänvisar till svårtydda luftundersökningar som till och med de som gjort dom, är tveksamma till. Men nu kommer dessutom helt nya argument, dubbdäcken förstör nattsömnen och orsakar dessutom högt blodtryck för hundratusentals svenskar. Känner efter, nej mina öron har inte fallit av! Dubbdäcken förstör nattsömnen och höjer blodtryck, finns där verkligen ingen gräns för hur lågt en miljöpolitiker kan argumentera?
Nu har Svensson Smith dessutom varit ute i verkligheten och konsulterat en lantbrevbärare, som naturligtvis sjöng dubbdäckens lov. Efter detta tror hon trots allt, ” att det är klokast om man får lov att ha dubbat på vägar utanför städerna”.
Men hur gör man om man bor på landet och behöver köra in i ”staden”? Inga problem Svensson Smith har svar på detta också, ” … ha med sig en extra omgång däck för att kunna byta”. Alltså, det är sådana här personer som vissa har valt att lotsa oss in i framtiden. Tack och lov visade majoriteten av svenskarna att Svensson Smith och hennes gelikar, dom vill vi inte ha. Kanske en nyhet, men så var faktiskt fallet!
Har precis varit ute på trafikolycka två för dagen. Båda med personskador och i bägge fallen får man tillskriva halkan som en bidragande orsak. Vid den ena olyckan på E22:an pulsådern på den här sidan Skåne, var det riktigt snorhalt och med minus tio grader hjälper inte Trafikverkets patentlösning, vägsaltet. Kom då inte och snacka om att inte den lilla, lilla extra säkerhet som dubbdäcken ger, är minst sagt behövlig!
Till slut i artikeln erkänner hon, ” Allt ska dock inte skyllas på dubbdäcken, även avgaser ger upphov till ohälsa”. OK, men ändå är det just dubbarna som ska förbjudas, som vanligt fattar jag ”nada”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *