Citroén dementerar deltagande i TTA, Calle Ward kör Abarth och ny Toyotacup!

Allt är tydligen inte så ”klappat och klart” i TTA/Elitserien som man vill göra gällande. För flera veckor sedan kom där besked om vilka officiella ”fabriksteam” som skulle åka utbrytarserien och bland dessa fanns Citroén. För att understryka det seriösa i satsningen fanns där även bilder på en Citroén C5 klädd ”järnsäng”. Men nu slår Citroén bakut och i går kom där dementi från fransmännen om deltagande. Man skriver:
”Citroën deltar inte i den nya TTA-serien. Det är det besked som Citroën Sverige AB ger med anledning av att det sedan en tid förekommer felaktiga skriverier i media om att Citroën skulle delta i TTA under den kommande tävlingssäsongen. Informationen har figurerat bland annat på TTAs hemsida med bilder på en tävlingsbil byggd av Brovallen Design. Bilen har komponenter från en Citroën C5 och har även försetts med dekaler som lyder ”Citroën dealer team”.
“Varken Citroën Racing eller Citroën Sverige AB har någon koppling till den bil som Brovallen Design har byggt, förklarar Arnaud Leclerc, VD för Citroën i Skandinavien. “Att Citroën som generalagent skulle delta i TTA är felaktigt.
Så vitt Citroën vet så har Brovallen Design på eget initiativ designat en tävlingsbil med formen från en Citroën C5. Citroën Racing, med huvudkontor i Paris, har inte tidigare stött på den här typen av varumärkesintrång. “Det vanliga tillvägagångssättet är att man först vänder sig till Citroën med en förfrågan och går till handling efter att man slutit ett avtal”, säger Arnaud Leclerc . “Men Citroën har inget avtal med Brovallen Design och inte med TTA heller.”
Har kollat lite och nu verkar det som om Brovallen trots allt knutit upp ett antal återförsäljare som stöttar deltagandet. Så det blir nog en Cittra i TTA även om man självklart kan ha synpunkter på hur deltagandet framställdes…
Mer racing och TTA ( det verkar vara här det händer saker, både plus och minus) för igår släpptes anmälningslistan till Troféo Abarth. Inga större namn för mig som har racingen som ”andra sport”, men reagerade när jag såg värmländske rallytalangen Calle Wards namn. 26-årige Calle som spåtts en lysande rallyframtid har tyvärr haft stolpe ut med i stort sett allt han gjort. Stolparna har stått tätare allt sedan jättekraschen med Clion i Kong Christian Race i mitten på 2000-talet. Inhoppet i WRC-Academy blev inte heller det lyckat och efter detta har det varit väldigt tyst om Karlstadkillen. Nu tror jag ändå att Abarthåkande är ett sidospår. Inte släpper väl Calle sin seriösa rallysatsning för att åka asfalt i små gulliga shoppingbilar?
En ny cup har sett dagens ljus läser jag på Ericsson motorsport. Det är smålänningen och den oförtröttlige Hasse ”Gas” Gustafsson som dragit i gång Toyota Starlet Cup. Föga överraskande är cupen öppen för Toyota Starlet, både fram och bakhjulsdrivna versionerna är välkomna. Cupen körs i alla rallytävlingar och vad jag förstår är det upp till var och en sedan att hålla reda på sina poäng. Kul initiativ, även om jag är skeptisk till upplägget. I min värld blir cuper med så här lös sammansättning tämligen ointressanta. T.ex är där någon som vet om ”Grupp H Light-cupen” som hade ungefär samma upplägg, fungerar i år?

5 svar på “Citroén dementerar deltagande i TTA, Calle Ward kör Abarth och ny Toyotacup!

 1. Grupp H light cupen fungerar på precis samma sätt i år som den gjorde föregående år. Personligen tycker jag att denna cup är betydligt mer intressant än tex att köra DM. Fördelen är ju att man kan planera in tävlingar som passar sig själv så att man slipper att missa tävlingar på grund av andra arrangemang i sitt privatliv.

  1. Hej.
   Då vet jag det!
   Men håll med mig om att ”draget” kring cuper utformade på det här sättet är begränsat? Man vet inte vem som kör, var eller när vilket inte är optimalt som jag ser det. Men var och en kör det som passar en själv bäst…
   MVH
   Tommy

   1. Jag kan hålla med om att det är väldigt svårt att veta hur man ligger till i cupen i och med att en deltagare kan ha kört 3 tävlingar innan en annan ens har kör 1 tävling. Gällande vem som kör vad så får man ” nominera” vilka tävlingar man ska köra, av dessa 7 tävlingar så får man ändra 1 tävling. Det ska finnas på light cupens hemsida vem som ska köra vart så man har trots allt rätt bra koll på de andra, alla nomineringar ska vara anmälda och klara innan 1 Maj tror jag det är.

 2. Lightcupen kommer nog växa sig stark. Ända alternativet om man vill åka frän bil till rimliga pengar. Där finns ju lite priser också till skillnad  mot VOC…

  1. Hej.
   Har precis fått information om att där är nio bilar anmälda till cupen i år. VOC utan prispengar, några fler…
   Men alla eller dom flesta åtminstone, initiativ som gör att fler kör rally är självklart positiva så jag önskar lycka till!
   MVH
   Tommy 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *