Breen fick ”McRae Award”, Sebastian och Sandra vann NGK-Masters, tunt med tävlingar i syd och känslosamt farväl på Mull!

BloggBreenLite plåster på såren efter den snöpliga andra platsen för Craig Breen i Seajets Acropolisrally utsågs irländaren till mottagare av ”Colin McRae Award”. Med en motorhuv som täckte vindrutan kämpade han på i ” the Colin McRae spirit” vilket ERC-organisatörerna tyckte skulle uppmuntras. Breen är glad och överraskad över utnämningen men håller med om att den var välförtjänt-
Vi hade en bakvagn som stod helt fel och där vi lyckades fixa till ena sidan mellan två sträckor, men den andra klarade vi inte, berättar Breen.
Hela kvällen körde jag en bil som gick som en krabba på vägen. När vi så fick motorhuven över vindrutan fortsatte vi ändå att kämpa!
Med en tävling kvar, schweiziska Rallye International du Valais, sista helgen i oktober är Breen klar silvermedaljör. Trean Alexey Lukyanuk kan inte nå honom och inte heller bli sämre placerad. När fyran Robert Consani parkerade i lerdiket blev ERC-pallen klar redan i Grekland.
Därmed är det mest spännande med ERC-finalen om Emil Bergkvist/Jocke Sjöberg kommer till start här och i så fall med vilken bil? Det har ryktats om R5-Corsa men även andra R5:or har nämnts, den som lever får se…

*
BloggNGKEfter massor av spännande och täta heat stod RallyX-mästaren Sebastian Eriksson och SupercarLite tjejen Sandra Hultgren som vinnare av årets NGK-Masters i Karlstad. BloggSebastianSebastian hade en lugn och behaglig resa i sin Opel Astra (där kom vinnarreceptet) och vann komfortabelt A-finalen. Tuffare var det för Sandra som för tredje året i rad stod högst upp på prispallen.
På junior-sidan körde både Oliver Eriksson och William Nilsson, till vardags i RallyX-lites klassen. Bäst gick det för Eriksson som blev bortlottad från a-finalen och som istället tvingades till en b-final där han bröt med punktering. För Tomelilla-William blev det en 36:e plats. Tack för bilderna Lollo.

*
BloggTänakI helgen bytte Ott Tänak ut WRC-Fiestan mot en liten Toyota Starlet och ställde upp i hemmatävlingen Saaremaarally. Att Starleten var kry är helt odiskutabelt då Tänak låg sexa totalt med bara Mitsubishi och R5-Fiestor före sig efter första dagen. Tyvärr packade bromsarna ihop vilket många av 4WD-åkarna säkert tyckte var skönt så man slapp att förnedras. Vann gjorde Egon Kaur i en Mitsubishi.

*
Börjar verkligen tunna ut med rallytävlingar i Sydsverige, på söndag kör Eslövs MK ”Kanonen” sista deltävlingen i RS-DM/Asfaltcup. Nästa lördag är det dags för final i Sydsvenska Rallycupen, den här gången med High Chaparral som högkvarter. Fem sträckor bjuds de 80 tävlande (antalet är maximerat) på. På onsdag klockan 18.00 går anmälningstiden ut och så här långt har strax över 60 förare anmält sig.BloggRickie I 4WD är det tunt, bara fyra anmälda hitintills. Större är intresset i 2WD med 18 namn och i ”VOC” 19 anmälda. Ska man våga sig på tips redan nu så sätter jag en slant på Rickie Borgström (bilden) i Grupp H och Tom Kristensson i VOC. Inte så spännande kanske men…

*
Det blev känslofyllt när helgens Mull Rally avslutades efter tragedin som kostade Co-drivern Andrew Mort livet medan föraren John MacCrone svårt skadad flögs tillsjukhus. Paret låg trea i rallyt efter nattsträckorna och jagade ledaren Calum Duffy när olyckan hände på lördagens andra sträcka. Nu kommer positiva rapporter att 26-årige MacCrones skador inte är så allvarliga som först befarades.BloggMULL
På söndagen samlades totalt över 1000 personer både öbor, tävlande och rallyfans för att gå ” a Celebration Walk” för att hedra Mort. Längst fram genom staden Tobermory gick en ensam säckpipsblåsare, därefter tre rallybilar och bakom följde sedan de sörjande under tystnad.
Marschen slutade vid Rally HQ där åttafaldige Mull rally-vinnaren Calum Duffy, tillika kusin till MacCrone läste upp en dikt han skrivit efter olyckan.
We are here to say thank you for this event.
We wish John MacCrone a speedy recovery.
But mostly we are here to say good bye.
Take care big fella, the angels have you now … good bye.
Det är i sådana här läge man undrar…
Thanks to Lindsay Photo Sport for the picture

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *