Bräck vore en injektion i Rally-SM, Asfalt-Mats från Eslöv en riktig danskdödare och så lite opera…

Fortfarande lite svårt att smälta Kenny Bräcks seger i Midnattsolsrallyt, vilken kille, vilken förare. Bara synd att han egentligen lagt hjälmen på hyllan, tänk vilken injektion ”Glavas finest” varit i Rally-SM!
Lite i skuggan av Bräck hamnade en annan skräll, Asfaltskungen från Eslöv Mats Andersson är nu på väg att erövra även Danmark. I lördagens tuffa KOMO-Rallysprint chockade Mats de flesta och vann hela klabbet med sin i de här sammanhangen, pyttelilla Proton. Tvåan i en Mitsubishi Evo IV, Dennis Pleidrup fick stryk eller däng eller blev riktigt förnedrad med tolv sekunder i en sport där man räknar tiondelar…
Trean Kenneth Kolbe i en riktig asfaltracer, en Peugeot 25 Maxi var ytterligare en sekund bak. Fina svenskinsatser svarade även trelleborgaren Magnus Hägg för med Subarun, elva och SMK Hörbys Tommy ”Krull” Andersson, 13:e med BMW:n.
Hjälmen av även för gamle rallycrossaren PO Davidsson som valde bort Midnattsolsrallyt och satsade på Danmark. Klasseger med 240:an och femtonde totalt, imponerar åtminstone på mig!
Sämre gick det för flitige ”danskdödaren” Ebbe Nilsson som inte alls fick till det med kit-car Golfen. Slutade på femtionde plats efter att ha fått maxtid i sista heatet.
Ungefär lika besviken som Ebbe var Patrik Sandell som inte fick till det riktigt som han velat i IRC-tävlingen på Azorerna. En femte plats, bästa placeringen för året blev det ändå, vilket jag inte tycker är så pjåkigt. Nu är det ju inte vad jag tycker som räknas, utan mer vad Patrik tycker.
– Jag är skitnöjd både med körningen och bilen i sig, men just nu är det för många saker runt omkring som inte fungerar helt enkelt, och som gör att vi inte kan komma högre upp i resultatlistan, säger han.
– Det är ingen kul situation att vara i. Jag har alltid åkt på en tävling och kunnat vinna. Men nu har vi insett att inte ens på grus, som är vårt bästa underlag, kan vi fajtas mot dem i dagsläget. Så nu får vi åka hem och tillsammans med Skoda Sverige fundera på vad vi kan göra åt situationen.
Nu väntar lite semester till nästa tävling för IRC i Skodas hemland Tjeckien, i slutet av augusti.
I går hamnade jag å tjänstens vägnar på Rockfest i Linderöd och vilken fest. På scen flera av mina gamla hjältar Tommy Blom (Tages), Lennart Grahn (Shanes), Svenne Hedlund (Hep Stars), Gert Lengstrand (Streaplers), Little Gerhard och så katten bland hermelinerna Raymond Björling, sonson till operalegenden Jussi Björling. Raymond, skolad operasångare även han, älskar att sjunga rock berättade han innan skulle upp på scen. Kunde då inte hålla mig utan var tvungen att berätta att jag träffat honom när han var väldigt liten, kanske sex sju år gammal. Han blev mycket förvånad och det var så här:
Hans far Rolf Björling operastjärna även han, köpte i början av sextiotalet ett gammalt hus i Fogdarp vid Ringsjön. Huset skulle renoveras med bland annat nya fönster och när dessa skulle fixas åkte jag med far i vår Ford Thames (hemsk engelsk liten lastbil) för att få träffa en riktig kändis, något som var och fortfarande är, en bristvara i mina hemtrakter.
På plats stod byggmästare Brink från Snogeröd som ansvarade för byggjobbet. Brink var inte så lång med ganska bred och var känd för en rak, ganska brutal kommunikation med alla. När vi stod där så kommer så Rolf med Raymond i sin hand upp mot oss. Byggmästare Brink hälsade sin ”kändiskund” med följande.
– Jasså, här kommer du din dj-la gabehals ( på svenska gaphals)!
För att avrunda och få lite motorstuk på det här sista, så när Svenne Hedlund drog igång ”Cadillac” då gungade hela idrottsplatsen. Jag säger som jag brukar, visst var det bättre förr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *