Kenny Bräck för Bragdguldet efter seger i Midnattsolsrallyt!

Okej Svenska Dagbladet då var Årets Bragdguld klart, Kenny Bräck är den enda vettiga mottagaren som jag ser det!
Just nu avslutas Midnattsolsrallyt och Kenny har precis rullat i mål som en förstklassig knallsensation. Vem, jag missade ju direkt, hade verkligen kunnat tro att Indy 500-vinnaren med bara tre rallytävlingar i bagaget, skulle åka hem Midnattsolsrallyt i tuffast tänkbara konkurrens?
Nu är där säkert många som med facit i hand kliver fram och påstår att man hela tiden trott på honom. Skitsnack säger jag, fanns inte på kartan att Kenny och Emil Axelsson i högerstolen skulle vinna. För mig är det som om ”grisar kan flyga”, men detta bara bevisar vilken förare Kenny är.
Har tagit del av lite ”gästboktrams” där den svenska avundsjukan direkt visar sig. Här snackas det om att Kenny skulle ha kört sträckorna i förväg och fusktränat, tror inte för en nanosekund att Kenny skulle nedlåta sig till detta. Om han nu skulle ha gjort det, men som jag skriver tror inte alls på detta, så måste man säga att han är en dj-el till att ha bra vägminne. Att komma ihåg alla kurvor på sjutton specialsträckorna är nästan mer imponerande än att vinna med noter…
Nej lägg detta åt sidan, konstatera istället att Bräcken är något utöver det vanliga när det gäller att köra bil. Sedan måste man även gratulera KAK som fick honom till rallyt. Inbillar mig att detta är en jättebra PR-framgång och kommer säkerligen att omnämnas i massor av internationell motorpress. Men då är detta väl också fel? Varför skriver tidningarna aldrig om Nisse Gasfot i Knäckebrohults MK kommer det säkert att låta från gnällisarna. Nu är det bara den där Bräck överallt, men hade bara Nisse fått ordning på sin 140:a då skulle han visat…
Tvåa blev Kenneth Bäcklund och till hans försvar ska man säga att han åkte onotat, men uppriktig sagt tror jag inte det hade hjälpt. Nästan en och en halv minut efter är mycket, jättemycket och då ska man veta att Bäcklund ät en av våra allra bästa chaufförer!
Nästan lika överraskande som Bräcks vinst var att Björn Waldegård åkte in som trea, en halv minut före Stig Blomqvist. Topp-fem avslutas med Leif Asterhag som hade många problem i början med sin Toyota, men körde upp sig på slutet.
Noteras kan att Staffan Bergdahl lämnade både tävlingen och vägen på sträcka fjorton, höll då tredje platsen. Storfors fräne Volvofantom Jimmy Olsson fick bryta rallyt två gånger med sin lånade Lindh-Volvo. Däremellan visade han dock att han kunnat vara med i toppstriden om allt fungerat.

Ett svar på “Kenny Bräck för Bragdguldet efter seger i Midnattsolsrallyt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *