Blir tuff krock mellan SSR och Nyköping, Resultatservice blev inte leverantör till SM, ”Jocke” Södras bästa ”Allround-åkare” och svårt att välja i mediaflödet…

I helgen hade SBF konferens för ”innersta kretsen” och efter denna trodde/hoppades jag att det skulle presenteras regler/kalender för Rally-SM 2024. Men än så länge har inga sådana sett dagens ljus och om bara drygt två månader är vi inne på nästa säsong. 

Foto: Lena Gunnarsson

Klart är att South Swedish Rally inte kommer att få  SM-status till nästa år och istället har Föreningen South Swedish Rally andra planer för Kristi Himmelsfärdshelgen. Om mina källor har rätt planeras det för två sprinttävlingar och en ”vanlig” tävling torsdag-lördag7-9 maj och så klart med Millebygden utanför Älmhult som nav i ”Nya SSR”

Här verkar det dock fortfarande om mina källor har klart för sig, som att SMK Nyköping kommer att utmana smålänningarna genom att på lördagen den 9 maj köra ”Gästabudstrofén”. Enligt LOTS är den sökt om ”Rikstävling” vilket i klartext lär betyda SM och då har vi lite av giganternas kamp att vänta. Om det finns rum för två så tunga tävlingar samma helg får tiden utvisa. Några livstecken kommer dock från Rally-SM bland annat:”SBF meddelar i enlighet med RY 1.4.1 att man kommer att utnyttja rätten till reklam i fram och bakruta på SM-tävlingar i rally 2024.”.

*

Ett annat kom idag från skånska Resultatservice som inte kommer att blir de som blir resultatleverantör till Rally-SM. Från Munkarp kommer följande: ”Rally SM 2024 och Resultat. Det många av Er som undrat om vi skulle ställa upp på Rally SM igen och sköta resultatservicen.Det är många som frågat om detta på många olika platser. Med detta tryck från Er alla har vi lämnat in en offert baserat på det vi vet eller rättare sagt inte vet. Tråkigt nog har vi idag fått besked att vi inte kommer att antagas som leverantör. Nu planerar vi för 2024 på något sätt. Väl mött.”.

Foto: Tommy Svensson

Ingen hemlighet att kritiken mot resultatleverantören under de tre år SRM drivit SM-serien bitvis varit tuff men också ofta med visst fog. Heller ingen hemlighet att här i södra delarna av landet är det Resultatservice som både dominerar marknaden och dessutom med mycket gott renommé. Vilka som får förtroendet att förse SM-tävlingarna med anmälningar och resultat är ännu inte offentligt.  

*

Idag kom även de slutliga resultaten i Södra BF:s RS:DM och där kan då konstateras att SMK Hörbys Joachim Kristiansson är distriktets klart bästa ”Allround-åkare” genom att vinna klassen för Trimmat i både RS och Rally.

Foto: Tommy Svensson

Lägg till detta även SM-silver i Asfalt SM så måste nog ändå ”Jocke” anse att 2023 varit ett lyckat år. 

Foto: Tommy Svensson

Bakom honom i Trimmat placerade sig Simon Andersson, Eslöv som tvåa och Lunds Hans-Daniel Steiner på tredje plats. I Standard A var Oliver Larsson, Arlöv värst med Kristianstads Jesper Larsson Odenmalm på andra plats medan Älmhults Björn Nilsson körde in som trea. I Standard B visade Henrik Levin, SMK Hörby sig på styva linan före Hässleholmaren Thomas Pettersson. Trea blev ny Hörby-förare, Rolf-Arne Nilsson.

Foto:Tommy Svensson

I B-Förarcupen blev det Hans-Daniel Steiner som toppade före klubbkompisen i Lunds AC Skawomir Bronk. Lika många poäng hade SMK Hörbys Marcus Lindström men där Bronks fler fullpoängare gav honom silvermedaljen. I cupen för C-förare vann Oliver Larsson före Svedalas Johnny Hansen med Björn Nilsson, Älmhult som bronsmedaljör.  

Foto: Tommy Svensson

I Totallistan fick  Henrik Levin och Oliver Larsson (bilden) samma poäng men där Levins ”14-poängare” i finalen gav honom segern. Då kunde inte Oliver med en ”nolla” i Kristianstad matcha. Trea slutade Jesper Larsson Odenmalm bara sex poäng efter toppduon.

*

Inte alltid man är stolt över sina kollegor i mediabranschen. Tänker på att i dag var två av de dominerande nyheterna att SJ släpper 7000 tågbiljetter att boka. Frågan är om detta var större än att ”fartdåren” Prins Daniel kört sju (7) kilometer för fort på 80-väg. Har faktiskt svårt att själv avgöra vilket som känns viktigast…

2 svar på “Blir tuff krock mellan SSR och Nyköping, Resultatservice blev inte leverantör till SM, ”Jocke” Södras bästa ”Allround-åkare” och svårt att välja i mediaflödet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *