Betala böter i förskott och Rydell gör comeback i STCC!

Någon som vet hur man gör för att betala böter i förskott? Frågan är högaktuell, då jag vet att jag kommer att bryta mot det stenkorkade ”dubbdäcksförbudet” som bland annat Uppsala och Göteborg beslutat. Tidigare trodde jag att dumhet var förbehållet beslutsfattarna i huvudstaden, men dom fick efterföljare, tyvärr får man väl erkänna.
Uppsala bryr jag mig inte på, mina besök här har varit lätträknade och de lär bli än färre framöver. Men Göteborg är värre, då sportchefen säkerligen kommer att skicka mig dit för handbollsbevakning. Hur har man tänkt, ska jag stanna i Mölndal och ta taxi eller spårvagn till matchen? Klart jag kan ju promenera eller det kanske finns mackar som hyr ut odubbade vinterdäck till oss lantisar som satsar på säkerhet i vintertrafiken.
Fast det verkar omständligt att byta däck bara för att man ska köra in i Göteborg. Istället skiter jag nog i förbudet och kör som vanligt och trotsar förbudet. Därav min fråga om jag redan nu kan skicka in böterna och kanske få lite rabatt…
Än så länge kör jag på sommardäck, tror inte jag är så värst unik med detta. Såg däremot till min stora förvåning att min kamrat f.d bensinknodden där hemma, redan nu satt på dubbdäcken på sin stjärnprydda ”pizza-kryssare”. Fast här handlar det nog inte om säkerhet utan istället att sommardäcken var lite för omönstrade. Antar att de gav ungefär samma grepp som IFK Göteborgs målvakt hade på bollen när man mötte di blåe?
Just nu kör man Frankrikes deltävling i Rally-VM och på ett minst sagt vanskligt underlag på grund av regn. Nu ändrar ju detta inget för Sebastien Loeb leder ändå med Citroén-kompisen Sordo som tvåa. Glädjeämnet är Petter Solberg som ligger stabil trea för de bägge Fordarna med Latvala före Hirvonen. Verkar som M-Sportgänget bara går och väntar på att säsongen och förnedringen ska ta slut. Hoppet hos Wilson & co står till nästa år och att inte Loebs nya bil då ska fungera lika bra som den gamla. Visst hoppas kan man ju, men det skulle inte förvåna mig om det blir samma visa även 2011.
Grattis till Rickard Göransson och fjärde STCC-titeln. Finalen blev tät och förhandstippade Volvoåkaren Robert Dahlgren hade för dålig fart för att kunna matcha BMW:n och fick nöja sig med silver.
Ett glatt besked kom i samband med finalen, vårt största affischnamn inom standardvagnsracingen Rickard Rydell gör comeback i STCC. Rydell ska köra Chevrolet i ett tvåbilsteam och detta ökar naturligtvis temperaturen inför nästa års STCC.
Inget att göra i morgon söndag? Ett tips, åk till Bivarödsfältet mellan Hjärsås och Knislinge, där det är final i Bivarödsdriften. Alltså dags för nya motorsporten Drifting och med två förare från arrangörsklubben Hässleholms MK i huvudrollen. Leder gör Stefan Ohlsson i sin Nissan Skyliner före Jocke Englessons BMW. Gillar du vilt sladdande bilar, motorvrål och tjock däcksrök då är Bivarödsfältet ”the place to be” på söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *