Både Grahn och Olsson har chans på brons i Rally-SM plus lite rallyskvaller!

Det klena intresset för Rally-SM avspeglar sig tråkigt nog även i finalen i Katrineholm. Idag gick anmälningstiden ut för SM-delen och då hade knappt femtio förare anmält sig. Som en följd av detta har därför arrangerande Katrineholms MK förlängt anmälningstiden. Så här säger man från deras sida.
”Den nya tiden för sista anmälan är nu satt till måndagen den 26/9 kl.18.00, då vi stänger anmälan för att ge tid till att seeda startfältet.
– Vi vill givetvis ge alla team tid att pusta ut efter East Sweden Rally som precis avslutades.
-Därför ger vi de tävlande chansen en knapp vecka till att skicka in en anmälan, hälsar tävlingsledaren Christer Nystrand. ”
Kul är i allafall att alla SM-topparna verkar åka finalen, saknade bara redan klare guldmedaljören i Otrimmat 4WD Pontus Tidemand. Här fanns dock ett annat intressant namn, Ludvikas Tobias Johansson med VM-förflutet i Olsbergsteamets Subaru. Tobias är anmäld med en Mitsubishi.
På tal om Tidemand så läser jag på VF:s motorblogg att han redan blickar utomlands. Dock är det inte någon av Rally-VM:s ”supportklasser” som är aktuell utan IRC verkar vara huvudspåret. Bil är oklart, men styvpappa Henning Solbergs S2000-Fiesta som han rattade till guld kan vara aktuell.
I samma blogg läser jag även att Mats Jonsson är sugen på nytt åk. För några år sedan åkte han WRC-Focus, men upptäckte att så grovt hagel behövde han inte ladda med för att klippa ett SM-guld och bytte tillbaka till ”gamla Bettan”. Det var då det och i år har det varit tuffare, 2012 behövs där nog något vassare om det ska bli ett 18:e guld…
Kollade lite på SM-tabellerna inför finalen. Det är faktiskt så att Jocke Grahn har en liten chans på brons i Trimmat 4WD. Ponera som man säger, ponera att Jocke lyckas upprepa bravaderna från Hässleholm och Linköping och åker in som trea, då hamnar han på 36 poäng. Före sig nu har Jocke Nils Jensen/Bengt Thorsell på 30 poäng medan Åke Jacobsson har 29. Samtliga åkte han ifrån i helgen, men det räcker ju ändå inte riktigt, trion måste nästan bli poänglösa för att det ska bli bronsfest i Åhuskärr. Skit samma, chansen finns!
Samma sak för Jonas Olsson i Otrimmat 2WD där han ligger femma, men har bara tio poäng fram till tredjeplacerade Nils Fransson. Stolpe in önskas i Katrineholm!
Det gick bra för de svenska klassikeråkarna när man i lördags körde finska Lännisrannnikon (fråga mig inte vad det betyder) Rali. Totalsegrade gjorde PO Davidsson med den fina Volvo 242:an medan Tony ”Roten” Jansson körde hem klassegern med Escorten. Samma sak för Per Göransson i sin våldsamma V-åtta försedda Ford Falcon. Här blev det även svenskt på andra plats genom ”åkaren” från Anderstorps RC, Thomas Theorin. I ett mejl tackade han för prispengarna i TEKNOS Classic Rally Cup som nästan precis täckte utgifterna för äventyret på andra sidan Östersjön. Där blev till och med 25 kronor över vilket självklart gladde en smålänning…
Till sist noterar jag att Mantorp Park skrivit femårs avtal med STCC. Om detta betyder att TTA inte får lov att använda Mantorp vet jag inte. Kan bara än en gång konstatera, att det troligtvis enbart finns förlorare i soppan, när krutröken väl lagt sig!

Ett svar på “Både Grahn och Olsson har chans på brons i Rally-SM plus lite rallyskvaller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *