Ola Nilsson till Brands Hatch, vem blir tvåa I RS-DM och Ubbaboda-Kroon!

I helgen är det dags för sjunde deltävlingen i VW Scirocco R-Cup. Alltså tid för hässleholmaren Ola Nilsson att dra sig till England och klassiska racerbanan Brands Hatch.
Ola ligger trea och med klara ambitioner att klättra uppåt, men det är inte lätt i den här tuffa serien. I helgen kompletterar dessutom gamla Formel 1-förarna Mark Blundell  och Johnny Herbert Sciroccogänget. Man kan väl säga som så, är Ola snabbare än dom bägge då har ” Hans påg” gjort ett bra jobb!
På det lokala planet är det Arlövs populära AMC-Rajset som är huvudnummer. Exakt sjuttio anmälda vittnar om att mixen av lite grus med asfalt är populärt. Därför finns också flera vanliga grussprättare på plats för RS-DM i Dalby på söndag.
Frågan är vem som kniper andra platsen? Blir det förra deltävlingens vinnare Ebbe Nilsson, den här gången i Ford Puman eller SMK Hörbys Tommy Andersson som fortfarande saknar en riktig framgång med nya M3:an. Kanske det blir danskt silver genom snabbe och rutinerade Johnny Pedersen, BMW även för honom? Vadå tvåa, vinnare då? Men hallå, är där verkligen någon som tror att Mats Andersson på söndag med dotter Frida i högerstolen, släpper en seger i RS-DM? Jag tror inte det åtminstone!
Läste igår insändarsidan i Expressen/Kvällsposten där en läsare undrade ”Varför satsar ni inte mer på motorsport?”. Sportchefen Martin Kroon svarade, med korslagda fingrar bakom ryggen får man förmoda, att det gjorde dom visst. Sedan börjar en uppräkning där han nämner Formel 1, speedway, STCC och rally som huvudspår i motorbevakningen. Stolt talar Kroon om att man bevakar varje tävling med text och bild. Visst är det så, tvåspaltaren från Rally-VM sitter alltid  som en smäck, men det är kanske inte precis det vi motorsportintresserade menar. När läste man en artikel inför Rally-SM i Kvällsposten senast? Lite uppföljningar om hur det går för Sandell/ Flodin i VM och IRC? Eller närbild på Fredrik Åhlin i WRC-Academy? Alltså kort sagt samma bevakning som fotbollare, simmare, hoppare och gud vet allt får i Kroons tidning. Han menar att man lägger mest krut på det ”dom” bedömer vara mest intressant. Frågan är om Kroon & co är de rätta att göra den bedömningen…
Nu säger ni säkert om Kroons svar, precis vad man kan vänta sig av en O8. Men där har ni dunderfel, här snackar vi om en kille född i Glimåkra en spottloska från sträckorna i Kong Christian Race. Som vuxen flyttade han sedan till Ubbaboda, knappt hundra meter från starten på den klassiska specialsträckan. Dessutom fick han sina första lärospån i det ”ärofyllda yrket sportreporter” på Kristianstadsbladet och jag missade dessutom aldrig att trumfa i honom vikten av motorsport. Kan dessutom garantera att alla gamla kompisar från tiden i Grottebacken och på Granada i Lönsboda håller med mig,att motorbevakningen hans nuvarande redaktion förser oss med, knappt ens når når upp till betyget ”icke godkänd”. Men egentligen spelar det ingen roll för innerst inne jag gillar dig ändå Martin!
Ser ut att bli en bra helg, skapligt väder och framförallt, friidrottsterrorn tar slut på söndag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *