Ännu ingen tvåa i WRC-Fiestan, Tidemand siktar på WRC i Rally Sweden och underskatta inte ett litet julkort!

I dag är det lucia alltså den13 december, i morgon är sista dagen för Malcolm Wilson och M-Sport att anmäla Fiesta-två till WRC-premiären Rallye Monte Carlo. Fortfarande har inget läckt ut vem som ska köra andra bilen bakom Mads Östberg och det absolut värsta, det blir kanske inte ens två bilar vem vet…
En som jobbar stenhårt på WRC-start men inte i Monte utan i Rally Sweden är Pontus Tidemand. I en intervju i Värmlands Folkblad säger det tjugotvååriga rallylöftet.
– Vi har kontakt med både M-Sport och Prodrive så får vi se vad som händer!
I år körde Pontus i SWRC-klassen och ett byte till hyrd WRC-bil räknar han med blir minst trettio procent dyrare. Annars har han gjort klart att det blir ytterligare ett år i Junior-VM (WRC-Academy) där han i år slutade trea. Till detta planeras full SM-säsong med S2000-Skodan och lite andra inhopp.
– Ser ut att bli ett hektisk år, konstaterar Tidemand belåtet.
Däremot hoppar otursförföljde värmlänningen Fredrik Åhlin av Junior-VM. Kraschen senast där han skadade sig ganska rejält var tydligen droppen. Nu har han tagit ett mina ögon mycket klokt beslut och beslutat sig för att ”kugga ner”. Med sin egen R2-Fiesta planerar Fredrik att åka lite SM plus något annat, men inte satsa på en hel serie utan åka enbart för att det är kul och framförallt för att återvinna självförtroendet.
Åker för kul lär inte vara VW Motorsports främsta målsättning, här är det blodigt allvar som gäller. Gamle världsmästaren Juha Kankkunen som har ett förflutet i teamet genom ökenrally, menar dock att man inte får ha för stora förväntningar på nya Polon. Istället säger han att det är först i fjärde rundan, Rally Portugal som man kan se om Polon är ”fågel eller fisk”. Samtidigt varnar Kankkunen.
– Utesluter inte att Polon kan chocksegra redan i Monte Carlo, här kan allt hända då just detta är kanske mer lotteri än tävling!
I går kom där besked att STCC-åkaren Tomas Engström löst sina mellanhavanden med Kronofogden och betalat de styvt trehundra tusen han var skyldig. Nu blickar Tomas framåt och utesluter inte att det kan bli WTCC med Hondan 2013.
Idag har jag delat ut julkort på tre av TV-Svängens sju specialsträckor. Ett enkelt men uppskattat sätt för klubben att visa sin uppskattning mot markägare och boende. En av många osynliga sysslor i en motorklubb, allt för att säkerställa att vi är välkomna tillbaka även nästa år. Långt ifrån lika sexigt som att snacka säkerhetsprylar, nya reglemente eller annat som upptar olika forum och gästböcker. Men icke desto mindre viktigt då goda förhållanden med markägare till specialsträckor är minst lika viktigt som bensin i rallybilen. Utan soppa stannar även en WRC-värsting och samma sak med sträckorna. Inget gott samarbete då blir där heller inget kört, så enkelt är det och då kan ett litet julkort vara väldigt viktigt…

Till sist så skäms jag lite, glömde igår bort att gratulera snabbe Asfaltcup-tjejen Victoria Lindh som fyllde trettio. Stort grattis och så hoppas vi att ”gubbarna” i garaget speedar upp så att den nya vinnar-Golfen står färdig till RS-premiären i Hörby i slutet av mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *