Milell körde 350 kartingvarv på South Garda och vinter blir det ju aldrig i Skåne!

Det gick bra för Kristianstad Karting Klubbs Noah Milell vid testerna på South Garda banan i Italien berättar han i ett pressmeddelande.
-Det kändes bra och denna gången hade vi mer fokus på ren körträning än att testa inställningar, kommenterar Noah Milell som därmed kan bocka av cirka 350 varv i sin agenda.
Han menar också att nya ”KF3-kostymen” för 2013 passar allt bättre.
– Jag levererar allt snabbare varvtider och har under denna träningsperiod kommit ännu ett steg närmare, avslutar han.
Nästa stora utmaning för Noah blir Nordöstra Skånes Idrottsgala den 2 februari på Yllan i Kristianstad där han är nominerad till ”Årets Talang 2012”.
Man ska ju inte sparka på den som redan ligger brukar man ju säga och kanske borde jag tänka på detta när jag skriver detta till alla ”dubbdäckhatarna” som brukar ha följande huvudargument.
– Dubbdäck behövs inte i Skåne, här är aldrig någon vinter!
Tog den här bilden på vägen mellan Broby och Hjärsås idag, minus femton grader och snö, snö och ännu mer snö så långt ögat kan se. Vägen härligt vit och fin, inte ett saltkorn och bra grepp med friska däck med dubb. Men som sagt, låt oss nu en gång för alla slippa höra detta om vinter och Skåne…
Läste en enkät i en tidning, ska inte namnge den inför den1 december där man frågade lite om vinterdäck med eller utan dubb. En massa ”snömos” (lite fyndigt) blev svaren men en däckexpert alltså en däckhandlare svarade så att jag baxnade. På frågan om han rekommenderade dubb eller dubbfritt svarade han.
– På små lätta bilar rekommenderar jag dubbdäck medan större bilar som t.ex Volvo V70 klarar sig lika bra utan dubbar. De är så tunga att de ligger kvar på vägen även om det blir lite halt.
Detta är alltså en man som okunniga/ointresserade kunder frågar till råds inför däckköpet och då får ett sådant här livsfarligt svar. Sedan fattas bara att han dessutom kränger iväg billiga dubbfriadäck som i vintertester ”dödskallemärkts” som livsfarliga. Då snackar vi ofta däck tillverkade Kina och Sydost Asien som tyvärr alltför ofta är alldeles för dåliga för svenska vintrar. Man kan bara spekulera i hur mycket mänskligt lidande som den här typen av experter åsamkar sina kunder år efter år…
Lyfter på mössan för tidningskollegan GT i Göteborg som drog igång en namninsamling bland göteborgarna mot förslaget om”Trängselskatt” i Kålle och Adas egen stad. Två månader före deadline har man nu fått ihop 40 000 namnunderskrifter som kräver folkomröstning om tokerierna. För att detta ska bli verklighet behövs bara drygt tvåtusen namn till så är det klart. Härligt att se när vanligt folk med sunt förnuft reagerar mot politiker och myndigheter som bestämmer det ena dummare än det andra. Nästa steg måste bli samma reaktion mot de ny 40-gränserna, jag skriver på direkt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *