60 anmälda till Rally Arvika men Åhlin saknas och en gul Ford-skönhet (?) kom på besök!

Har fått ännu mer kritik för att jag inte puffar/informerar mer om ”Rally Arvika” i Motorbloggen vilket helt ärligt inte känns riktigt som något jag behöver ta ansvar för. Som vanligt sköter SRM och en eventuell lokal presschef informationen kring Rally-SM och bästa fall når denna även mina ögon/öron. Idag är man uppe och snurrar kring 60 anmälda och med knappt tre dagar kvar att anmäla sig känns, det inte som någon ko på isen. Är ganska säker på att man uppnår samma antal som legenden CG Wilke kunde räkna in till EC Snapphanerally, det vill säga runt 80 bilar. Hela GK Doors Polo-armada är anmälda med SM-ledaren Patrik Flodin, Christer Hedlund och Christoffer Haglund. Under ifrån kommer SM-trean i Internationella 2WD, Patrik Hallberg. I ”motståndaralaget” Team Nybe saknas ännu Fredrik Åhlins namn bland de anmälda men både Jonas Åkesson och Albin Nordh är anmälda.  Team Skåabs värmländska SM-utmanare PG Andersson är tämligen sjävklart anmäld precis som Fiesta-kollegan och kanske en av våra största talanger för närvarande Kalle Gustavsson.

Foto: Tommy Svensson

Att tävlingsflitiga familjen Jacobsson, Martin och Hanna skulle missa Arvika finns inte  heller på kartan. Har dessutom fått underhandsinformation om att fler intressanta namn just nu sitter och fyller i anmälan till den 16-17 september, återkommer början av veckan med mer info.

*

Med TV-Svängen väntande runt hörnet (9 september) börjar man känna aningen av ökad stress för att få allt på plats. Nu har klubben en stabil kvartett överst som dirigerar styrkorna, Linn Wingren, Mia Nilsson, Majsan Hasslöf och så kittet ( kanske mer korrekt silvertejpen) i bygget, Bertil Gunnarsson och min roll i sammanhanget känns mer som  Halvan i komediserien. Hur som helst alla kuggar är lika viktiga för att få till en tävling idag och utan våra kompisklubbar SMK Örkelljunga, Kristianstads MK, Hässleholms MK, Simrishamns MK och Eslövs MK hade vi precis som andra rallyarrangörer stått oss slätt, tack. 

Foto: Tommy Svensson

I går var sista kvällen i klubblokalen innan skarpt läge i nästa vecka och då blev det lite som Gevalia-reklamen, ”När du får oväntat besök” men inte helt ut. För det första är vi i Skåne och då dricker man Zoegas och för det andra så är Per Krondahl numera en trogen gäst hos oss på torsdagarna. Men igår var det lite extra då Per kom till oss med sin helt nybyggda, ovanliga och extremt fina Ford Capri 3000 som ska vara bilen i hans comeback efter mer än 40 års frånvaro som aktiv. Att  vi flockades likt flugan på en sockerbit på parkeringen, är väl inte så svårt att förstå inför den gula (original kulör på Capri) skönheten. Per har lagt åtskilliga timmar på bygget och utan att ha full koll så tror jag inte det finns många fler Capri i rallyskick i vår del av jordklotet än Pers och definitivt inte med samma puts. Helt ärligt tycker jag det är lite synd att ta ut bilen i TV-Svängen, den platsar faktiskt bättre på bilmuseum. 

Dessutom, hur kul är en Volvo 240 oavsett skick i jämförelse…  

*

Detta skrivs utanför hemmabasen och en del av ett för oss i familjen större socialt experiment. Därför är den (många säger nog tack och lov) kortare än normalt men ni får hålla tillgodo  med detta…

*

Trevlig helg! 

2 svar på “60 anmälda till Rally Arvika men Åhlin saknas och en gul Ford-skönhet (?) kom på besök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *