”Die Carlbergs” vann i Frankrike vilket innebär cupledning, ”FTL” toppar i Rally Larvik men danska duon Kragh/Kvick imponerar som trea, många besök i lingonriset och minnesfond för ”Kicken” inrättad!

Ny kort Motorbloggen där jag inleder med att gratulera Calle och Torbjörn Carlberg till seger när ”ADAC Opel e-Rally Cup” stannade till i Frankrike och Morzine för ”Rallye Mont-Blanc Morzine”. Efter fem av de sju sträckorna ledde Max Reiter med 7,8 sekunder över smålänningarna, men på sträcka sex tappade en inte helt kry Reiter över 20 sekunder. Ledning för Carlberg direkt och något som man sedan behöll hela vägen in till mål. 

Efter deltävling sex leder nu ”Die Carlbergs” med elva poäng före i praktiken enda cuputmanare Reiter. 

Annars började det inte helt lyckat för Calle även om han ledde efter tre sträckor, men där sedan nen punktering skickade honom neråt i resultatlistan.

-Den här segern känns helt fantastisk och vi njöt verkligen av den här tävlingen, summerade Calle.

Skilnad mot i fjol, i år har vi mer självförtroende i hytten och ser framemot varje sträcka.

Foto: ADAC

Två tävlingar återstår men Calle och Torbjörn känner sig ändå bekväma.

Inget är klart med segern men trenden är ändå klart positiv, menar Calle. 

I slutet av september körs nästa deltävling, ADAC Rallye Stemweder Berg, Lübbecke” innan ”Grande finale” i samband med helt nya WRC-tävlingen ”Central European Rally” 27-29 oktober.

*

Med en sträcka kvar av ”NM-Runde 5 Rally Larvik” toppar högst väntat Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen med sin nybyggda Polo R5. Detta över minuten före Anders Grøndal/Veronika Gullbaeck Engan, Skoda. Som trea finns danske Ib Kragh som fick blixtinkalla Jeanette Kvick Andersen för notläsning i hans Hyundai i20 Rally2.

Foto: IK Motorsport

Att vara trea är lite imponerade med tanke på att senast Ib körde på norsk mark var 2005 och då i en Renault Megane KitCar. Då ingick tävlingen i Danska Mästerskapet och där en punktering innebar en andra plats i 2WD-klassen. Nu har Ib och ”Kvicken” lite över två minuter upp till FTL, vilket så klart är omöjligt att köra in. Bästa 2WD-åkare är precis som FTL, föga förvånande Steve Røkland/Jørgen Eriksen med Peugeot R2.

*

”Emiltrofén” i Vimmerby lämnar jag till i morgon då målgången ännu inte är klar. Dock kan det konstateras att SRC-tävlingen skördade en del offer som fick stifta bekantskap med lingonris och annat ”bröde”…

*

Gotlands MF har till minne av i Hässleholm så tragiskt förolyckade Christoffer ”Kicken” Jacobsson, instiftat en fond. Den ska uppmärksamma, Årets Eldsjäl inom svensk rallysport och det vet vi alla, att dom är både många och väl värda att uppmärksammas.  

Den som vill stötta fonden med valfritt belopp: Swish 123 642 81 89 eller Plusgiro: 585 29-9 

(märk med #KickenFlatOut), skriver Gotlands MF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *