2WD Mattis ”made my day”, Stoffe ”bara” tvåa medan Loeb är WRC-ledare i Argentina!

Mattis Olsson, thats´s my man!
Tipset inför Kong Christian Race gick än en gång så där men Mattis Olsson, han svek mig inte den här gången. Den gula Toyotan flög fram på de superroliga, perfekta, rattvridarvänliga, kan faktiskt inte hitta på fler superlativer om sträckorna. Mattis med din seger gav du min kväll guldkant!
Då kan vi konstatera att 2WD gick ganska hyfsat, Mattis etta och Kjell Fransson tvåa. Fick nästan det onda ögat av Kjell (hans onda ögon är egentligen snälla så jag blev inte så där jätterrädd) men tippad tvåa gillade inte byggaren. Sedan gick det åt h-e med resten, Bellborg som trea efter Franssons 940, hade jag absolut inte tippat. Daniel Halldén blev fyra och än en gång missade jag Skillingarydaren. Thord Johansson först som femma medan Hasse Johansson slutade sjua , ja kort och gott det mesta gick åt skogen…
SM-ledaren Patrik Johansson (4WD) kallade in mig till enskilt samtal i servicebussen efteråt och ställde där frågan.
– Hur i h-e tippar du?
Hade inget bra försvar mer än att mina tips brukar var kanon fram till att startljusen tänds på första sträckan, det är då problemen börjar. Men jag lovade Patrik på stående fot att skärpa mig.
– Det vill jag se redan till nästa helg när det är dags för Älmhult!
Få se, vem ska jag tippa som etta i Silverratten? Drämmer till med Patrik Johansson…
Nu vann alltså Patrik med god hjälp av att Stoffe Nilsson körde punka på sträcka fyra. Trea slutade min tvåa Jocke Grahn som lyckades med samma bedrift som Stoffe, fast istället för vänster framhjul tog Jocke höger bak…
En som däremot var tacksam var suveränen i VOC, Håkan Ståhl, tillsammans la vi upp taktiken före start. Silver-VOC:en gick den här gången som förbil (f-n va lugnt och skönt föresten) och vi bestämde att jag skulle sätta bromspunkterna för Håkan. Jag fyllde i med resten av taktiken.
– När du ser var jag bromsat, vänta så där fyrtio-femtio meter till innan du kliver på mittpedalen, då vinner du!
Håkan är en man som lyssnar på råd och vad händer, vinner så klart. Håkan du och jag kan gå långt när vi samarbetar!
Ett stort grattis till min team och klubbkamrat Ola Wingren i Silver-Grisen- Seger i B-Voc ändå med tvivelaktig däcksutrustning imponerade på mig. Med rätta sulor kan det bära ännu längre…
På ett annat ställe på jordklotet pågår något som heter WRC i Argentina. WRC, när det körs rally i Göringskogen, känns lite futtigt i mina ögon. Okej, klart Loeb och gänget ska ha lite uppmärksamhet så här följer en lägesrapport.
Loeb leder, Hirvonen tvåa och Fordåkaren Sordo trea så kul var det. Nu har dessutom Cittra-bossen i samråd med Loeb och Hirvonen bestämt att de på inga villkor får jaga varandra, det ska vara dubbla ”vinklar” på prispallen, punkt slut.
– Vi har inte råd att slänga bort två sådana placeringar så enkelt är det, menande bossen.
Kan inte mer än hålla med!
I Caledonien är det mesta åt h-e för PG, tekniskt strul har skickat honom bakåt i resultatlistan, ligger nu femma med Atkinson som etta. Surt!
Till sist, nyckelben är ett dj-la skit. Först Latvala och nu har Patrik Flodin råkat ut för samma sak. Dock verkar Patriks skada vara bättre läkande än finnens så någon fara för starten på Korsika är det inte. Men i dagarna togs ändå beslut att avstå nästa helgs premiär i Camaro Cup. Rutinerade Jocke Mangs tar över Flodins V8-muller!
Om några timmar är det dags för Lille-Mats Rallysprint. Undras om min klubbkamrat Jim nilsson lyckas fixa ny tröskel och byta bakaxel i natt. En tålig sambo/fru/flickvän ( ok, pojkvän också om vi ska vara så noga) är ett måste om man kör rally, fråga mig!

Ett svar på “2WD Mattis ”made my day”, Stoffe ”bara” tvåa medan Loeb är WRC-ledare i Argentina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *