WRC2-kommentarer från Polen, MSR ny succé, Östring i lånad R5-Fiesta vann men Jonas H. glänste mest!

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Poland (POL) -  WRC 30/06/2016 to 03/07/2016 - PHOTO :  @World

WRC2 i Rally Poland blev tyvärr inte den klang och jubelföreställning många mer än jag hade hoppats på. Mest svider det så klart att Pontus Tidemand och Jonas Andersson tvingades bryta när man låg i stabil ledning. Inte bara ledde klassen utan drygade även ut densamma, när den där lilla dj-la kulbulten inte ville vara med och leka längre. Efter tio körda sträckor ledde Pontus med över tio sekunder till slutlige vinnaren Teemu Suninen men då tog det roliga slut.
Vi fick problem med en kulled efter en inbromsning, berättar Pontus.
Det var verkligen en besvikelse, både för oss och för teamet, men det är sådant som händer och nu hände det oss. Tråkigt att det kom just när vi hade en fantastisk dag där allt fungerade perfekt och vi var i ledning.
Att man sedan fick ihop bilen och det blev omstart känns ändå lite ”B”. Visst nu fick man körträning inför Rally Finland, men det var ju ändå pallen i Mikolajki som hägrade.
Vi har ändå en hel del positivt att ta med oss från den här helgen och nu ser vi fram emot att få gasa på i nästa tävling.

*
BloggEmilEmil Bergkvist och Jocke Sjöberg fick ”mekaniskt fel” på den från J-Motorsport hyrda R5-Cittran efter åtta sträckor. Riktigt vad detta ”mekaniska” var har inte alls framkommit mer än att det inte gick att åtgärda så att man kunde starta om enligt ”Rally2”. Ändå var Emil nöjd trots att ha nu tappade många hyggliga mil inför Rally Finland som är nästa planerade tävling.
Att bryta är aldrig roligt men vi tar med oss en mycket positiv känsla av bilen och från tävlingen. Vi fick, tillsammans med J-Motorsport, till en suverän inställning på bilen och känslan var riktigt bra, konstaterar han och håller med mig om det trist att missa många SS-mil
Det tråkigaste var att jag inte fick åka fler mil med bilen nu när den så väl stämde med hur jag ville ha den.
Nu ser vi framemot ny fajt i Rally Finland om några veckor, dessutom känns det som att bägge svenskhoppen fått sin beskärda del av oturen…

*
BloggSandellInte bara i Höljes det regnade när det var dags för rallycross även i Florida vräkte blötan ner och detta så kraftigt att söndagens final i Global Rallycross ställdes in. Ett beslut som Patrik Sandell ställde sig bakom.
Rätt beslut, hela grussektionen flöt runt, berättar Patrik.
Dessförinnan hade han och Bryan Herta-teamet stora problem med Fiestan, bland annat krånglade växellådan så att han fick avstå Q2. Under natten jobbades det för att få bilen i ordning, men till ingen nytta då denna då ställdes in.

*
BloggSolbergLite mer Höljes, visst är det fantastiskt att det fortfarande skiljer samma fem poäng mellan Mattias Ekström och Petter Solberg som det gjort sedan flera tävlingar tillbaka? Ingen kan säga utan att dom två är jämna i både med och motgång…

*
Midnattssolsrallyt blev vad jag har förstått en ny succé och Vimmerby som startplats fick högt betyg. Att rallyt återkommer hit både 2017 och -18 är redan klart. I en intervju i Vimmerby Tidning konstaterar Lars Jonsson också att där varit mycket publik.
Det är inte tusentals människor här på torget men slår man ihop alla som är ute på sträckorna och i städerna blir det en jäkla massa. Det är mycket folk överallt.BloggmSR 
Någon exakt siffra kan inte Jonsson uppge mer än att det varit väldigt mycket folk på sträckorna vilket Pierre Skytts bild med all tydlighet visar. Det är väl så att MSR fortsätter att utmana South Swedish Rally om andra platsen vad gäller Sveriges näst största rally. Utan att ha varit i Vimmerby så är frågan om man inte också passerat den sydsvenska stoltheten sett till publik? Vad gäller antalet deltagare är det inget tvivel om vilket som är populärast och då är dessutom startavgiften i MSR runt den dubbla mot i SSR/ Rally-SM.
Årets upplaga innebar ingen stor skånsk framgång och ende som kom imål var Hässleholms Jan Grip/Mats Andersson med den fina Saab V4:an. 63:a totalt och 20:e i Klass 12 blev resultatet för göingarna.BloggThomas
I Regularitys Sport-klass blev det en bättre skånsk placering när Sösdalas SMK Hörby-förare Thomas Nilsson med sambo Margaretha Danelius vid klockorna körde in som femma i ”Trana-PV:n”. Vann gjorde Per och Martin Zettergren med 90,5 straffsekudner. Thomas och Margaretha hade några fler, 239…

*
BloggÖstringMed delvis omgjord bana för att inte få till det så snabbt, bjöd Lunds AC igår på Bravida Prenad- Sprinten. I en av GN Motorsport hyrd och självklart försedd med Hankook-däck R5-Fiesta tog Lars Östring, Helsingborg hand om totalsegern. Vid sin sida hade elektrikern bilägaren Rickard Nilsson vilket visade sig alltså vara lyckat.
Förhandsfavoriten och fjolårsvinnaren Rolf Grybb inledde allra bäst var långt före Östring i första heatet. Närmast den orange Asconan var Svedalas Mats Lundahl som dock lastade efter detta och åkte hem. Han fick sällskap hem av vinnaren från förra DM-tävlingen i Eslöv, Jan Andersson.
Närmast efter Östring kom nu flitige Skånegästen Bjarne Rutgersson, Stenungsund som äntligen fick till en fullträff med Escorten. Trea slutade Rolf Grybb men med full pott i DM och ytterligare stärkt ledning. Tätt efter honom var så WRC-tränande Mats Andersson i sin Opel Adam.

*
BloggRobinRobin Svensson, Hörby lånade Tom ”Der Volvo-Drifter” Kristenssons nystajlade i Audex-teamets kostym Grupp H-Golf. Nu var inte bilen optimerade för underlaget och det blev en sjunde plats för de bägge kompisarna.BloggJonasBloggJonas2
Dagens knall svarade en annan Hörby-förare för, Jonas Hansson som vann C-förare VOC. Med ”min kartläsare” tillika sin pappa Stefan i högerstolen var Jonas på sällan skådat åkhumör och utklassade resten av VOC-gänget.BloggRoland A-klassens vinnare Roland Brorsson tog som vanligt i långt ”over the limit”, vilket även syntes på nummerlappen som bar tydliga spår av närkontakt med banmarkeringarna. Han hade inte en chans mot Jonas och inte heller ”B-VOC:aren” Rolf Arne Nilsson som inte heller han rådde på klubbkompisen. Tror ändå att Rolf-Arne var nöjd då han hade sonen Felix i högerstolen och detta parerade han med att ta första klassegern.

*
BloggHampusHampus Larsson, Kristianstad kämpade hårt med Viktoria Lindh, Hässleholm i B-förare Grupp E och där Hampus till slut var nästa halva minuten före ”Dödskalle-Golfen”. I C-klassen visade ännu en gång Sösdalas Mazda-åkare Björn ”Team Latin” Hansson vem som äger den klassen. Tackar Henrik Åkeson, Kristian Lindberg och inte minst Roland Brorsson för bilder från Ljungbyhed
Nästa deltävling i RS-DM/Asfaltcup är nu SMK Örkelljungas den 14 augusti. Detta sedan Trelleborgs MK tvingats ställa in planerade Vikingadansen första helgen i samma månad.

*
I helgen var det också premiär för rallysprint i Rødby Havn där Yokohamamesterskabet Øst förlagt en deltävling. Här vann Johnny Pedersen med BMW:n före sin märkeskollega men i en Compact, John Frederiksen. M3:an var klart vassast och marginalen till lillebror i BMW-familjen var runt 20 sekunder.
Kartläsarproffset Jeanette Kvick hade en jäktig dag då hon förutom att sitta i sambon Kenneth Kolbe Jensens Peugeot även var med och arrangerade premiären i Rødby. Nu klarade ”Kvicken” detta med bravur och paret slutade trea totalt med ”den blå løve” precis före Anders Lysens, Suzuki.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *