WRC-Subaru leder Kolsvarundan, Stoffe-Subaru samma sak i Dackefejden och än en gång 240-seger i Sverige-Serien.

Ingen kan komma och säga att Rally-SM tävlingen Kolsvarundan blev långtråkig. Det är bara att kolla ”Brutna-listan” för att få en aning om vilka dramer som utspelats under lördagen. Med två sträckor kvar leder storfavoriten BloggJerkerJerker Axelsson i WRC-Subarun, men det finns indikationer på att allt inte står rätt till.Från Subarun kommer någon form av vätska upp på framrutan och om vi utgår från att det inte är vindrutespolarvätska, så låter det inte helt bra…
Tvåa är Mats Thorszelius och trea är Johan Rudengren med ex. Ramona-Skodan.
Mats Jonsson (min vinnare) har fått bryta med trasig växellåda medan Pelle Sääw gjort ett ”taklägg” med sin Super 2000-Skoda. Tackar för de fina bilderna Pierre Skytt!

*
I den Trimmade 2WD- klassen är det stenhårt mellan Toyotaåkarna Victor Henriksson, leder efter SS7 och Leif Peterson. Min favorit Mattis Olsson är långt bak och har uppenbarligen haft någon form av strul.
En riktig knall är på gång i Otrimmat 4WD där smålänningen Joachim Carlström är på väg mot sitt livs seger och leder före, också för mig överraskande Jan-Erik Folkesson.
Mattias Adielsson har aldrig varit inne i matchen i Otrimmat 2WD och ligger i kön i klassen. Istället är det Peugeot-kollegan Gustav Thorsell som är snabbast.

*
I Junior-SM åkte ledande Erik Telehagen av och nu leder istället BloggPellePelle Willén med Golfen och Miriam Walfridsson vid noterna(bilden). Fredagens snabbe Jens Branteström åkte av på sträcka fem medan Pontus Åhman rullade kraftigt på SS4. Daniel Röjsel avslutade Kolsvarundan med eld i motorrummet.
Nu återstår alltså två sträckor av SM:s första grustävling.

*
I Dackefejden är det Stoffe Nilsson som håller i taktpinnen och ser ut att gå mot seger. Leder efter tre sträckor och då har redan Jocke Grahn fått kasta in handduken med nya bromsproblem på Focusen. Tvåa är ”min vinnare” Anders Jonasson och trea Skodaåkaren Nils Jensen.
Klockrent tips från mig, David Bellborg och Kalle Lexe leder 2WD efter tre sträckor med pånyttfödde Magnus Johansson tätt efter. Trea är Pierre Fransson och fyra Hans ”Kräbbleboda” Johansson. Först på sjätte plats hittar vi Mats Andersson i Opel Astran och två placeringar ner Johan ”Kalle” Green med Golfen.

*
Enda klasserna som är färdigkörda är VOC Mekonomens Sverige-Serien. A-klassen visade Patrik Adolfsson än en gång att det är 240 som gäller om det ska gå riktigt fort. I B-klassen var det Erik Karlström som var värst, men hjälmen av för Osbys Kim Nilsson som slutade tvåa, inte många sekunder efter.
Blekingeseger blev det bland C-förarna där Karlskronas Tim Liljegren var helt omutbar.

*
Kort och tidig blogg, nu är det meditation och annan uppladdning inför söndagens RS-tävling i Eslöv. Noterbart är att Black Beauty hållet på hela lördagen med att trixa med olika däck inför attackerna i Eslöv. Själv har jag och Stefan nöjt oss med att skifta bak och fram, finlir är inte vår melodi…

Ett svar på “WRC-Subaru leder Kolsvarundan, Stoffe-Subaru samma sak i Dackefejden och än en gång 240-seger i Sverige-Serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *