WRC-sladder, Märtin vann i Moskva, Tidemand i Ekströms team, Ola testar Porsche och ”Footkhana” med ”Blocken”!”

Lite ”WRC-sladder” i påskveckan samlade Hyundai hela sitt WRC-gäng i fabriken utanför Seul i Sydkorea. Här fanns då Thierry Neuville, Dani Sordo, Juho Hänninen, Chris Atkinson och färskaste föraren, nyzeeländaren Hayden Paddon. ”The Kiwi” hade dessförinnan gjort sina första testmil med i20:n på både grus och asfalt i Frankrike. Premiären för honom blir i Rally d Ítalia Sardegna och vad jag förstått var Paddon mycket nöjd med Hyundaiens beteende.
Thierry Neuville var imponerad efter besöket i Seul.
– Faktiskt riktigt känslosamt att se allt detta och så ambitiöst koreanerna jobbar, speciellt hur WRC-satsningen presenteras på hemmaplan!

*
Inte f-n var där någon Patrik Flodin på plats när det i helgen kördes Rally Masters Show i Moskva.BloggMärtin Var arrangören fått tag i detta begriper jag inte? Istället var det f.d WRC-åkaren Marrko Märtin som dominerade med en elva år gammal Ford Focus RS WRC. Märtin var efter de sex asfaltsträckorna inne på Olympiastadion (?) 2,6 sekunder snabbare än hemmahoppet Vasily Gryazin i en Fiesta S2000. Trea slutade en annan ryss, Timmu Körge med en modern R5-Fiesta. Japanske storåkaren Toshihiro Arai hade problem med två punkteringar på Subarun och slutade som sextonde man.

*
Lite överraskande men samtidigt inte, Pontus TidemandFIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - PORTUGAL RALLY tar platsen som försteförare i Mattias Ekströms nya Rallycrossteam EKS. Teamets mål är att köra så många VM-tävlingar som möjligt och ”på sikt bli bäst i grenen”. Ingen dålig målsättning för en 23-årig värmlänning som vid sidan av detta har ungefär samma målsättning i WRC…
– Jag är jätteglad att få chansen att köra rallycross för EKS, säger Pontus.
Det är en motorsportgren som är på framfart världen över och det känns motiverande att få vara en del av ett team som siktar mot att vinna. Dessutom är det ett bra komplement till min rallysatsning.
Mattias Ekström själv är så klart nöjd med sitt förarval, konstigt vore det annars.
– Vi har valt Pontus som vår försteförare och han är en av de mest lovande unga förarna i rally och är helt övertygade om att han kommer att leverera, slår Mattias fast
Ambitionen är att få bil, förare och team till en enhet som verkligen fungerar!
BloggPontus1Projektbilen som håller på att byggas är en Audi och går under namnet Audi S1 EKS RX Concept.
Vi utvecklar den helt på egen hand, med stöd av många duktiga medarbetare och samarbetspartners från hela Europa. Vår strävan är självklart att bygga den bästa bilen, hur väl vi lyckas det vet vi snart, säger en leende Mattias Ekström.

*
Lite mer jordnära men ändå på en hög nivå, Nyköpingsföraren Oscar Johansson och co-driver Martin Andersson inleder nu sitt äventyr i tyska Opel Adam Cup. Premiären sker i ADAC Hessen Rallye, första av åtta deltävlingar som alla körs på asfalt. Dessutom körs två av dessa i hop med s WRC Rally Deutschland i augusti. Tidigare har paret kört Volvo Original med en 940 och då även besökt lite tyska asfalttävlingar. I rallyt får Nyköpingsparet sällskap av Emil Bergkvist och Sofie Lundmark.

*

Håller oss kvar i Tyskland men nu med Porsche och BloggOlaOla Nilsson som de senaste veckorna besökt Hockenheim, Oschersleben, Red Bull Ring samt Hungaroring, alla banor i Porsche Carrera Cup Tyskland.
Ola Nilsson, som behöver all körning i den nya Porsche 991 Cup bilen som möjligt och även träning på banorna ha legat i. Mycket arbete gjorts tillsammans med teamets ingenjörer och mekaniker för att arbete fram så bra grundplåt med setup och inställningar som möjligt inför säsongsstarten.
Det känns så här långt fantastiskt bra inledningsvis på säsongen. Testerna har varit väldigt produktiva nu mot slutet, och min körning kan jag inte vara annat än nöjd med såhär långt, menar Ola från Hässleholm.
Fartmässigt är jag på en nivå som ser vettig ut, men ärligt talat kan man inte säga något säkert förrän vi är på Hockenheim och kör kvalet den 3:e maj!

*
Igår kväll tipsade Anders ”Snövit” Hasselgren om en för mig åtminstone, ny film med Ken Block i ena huvudrollen. I den andra var det Barcelonas Neymar da Silva Santos Jr som trixade med en fotboll medan Block gjorde samma sak med sin Fiesta. Detta mixades ihop till ”Footkhana” och för första gången vad jag vet, har högklassig bilåka kombinerats med fotbollar. Kan avslöja att slutresultatet blev 3-3…
Gå in på ”You Tube”, sök på ”Footkhana”, skruva upp ljudet och njut!

*
Dagens ”Opel-Spottare” är ”Regularity-gurun” Jonas Öhman som bjuder på en bild från SM i Bilorientering i Vara 2013 tagen av Krister Bergkund. BloggopelKan bara konstatera att en Opel skämmer aldrig ut sig oavsett vilken omgivning den än befinner sig i.

*
Igår skrev jag om hur svårt det är att få tag i info om rallytävlingar. Därför ska jag ge Kristianstad MK en hjälpande hand och informera lite om lördagens Rallytravels Kong Christian Race. Första start är klockan 11.00 och tre kvart senare startar första sträckan. Första bil i mål strax efter klockan tre på tävlingcentrat Metropol ute på Högskolan Kristianstad på Näsby. Totalt fyra sträckor bjuds de 186 anmälda på enligt källan, tävlingsledare Björn Larsson.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *